Sport

Erling Haaland are zilele numărate la Borussia Dortmund! Un club din Premier League are oferta pregătită pentru semnătura norvegianului

Transferul lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund pare doar o chestiune de timp. Atacantul norvegian e curtat intens de granzii Europei, iar marea mutare s-ar putea face în 2022.
13.10.2021 | 09:21
Erling Haaland are zilele numarate la Borussia Dortmund Un club din Premier League are oferta pregatita pentru semnatura norvegianului
ADVERTISEMENT

Într-o eră în care fotbaliștii au ajuns să coste peste 100 de milioane de euro, Erling Haaland este chiar ieftin, având în vedere excepționala formă sportivă pe care o arată încă de când a debutat sub lumina reflectoarelor.

Atacantul în vârstă de 21 de ani are contract cu Borussia Dortmund până în vara lui 2024, dar cluburi uriașe din Europa sunt din ce în ce mai tentate să îi plătească clauza de reziliere, „doar” 75 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Negocierile pentru transferul lui Erling Haaland la Manchester City încep în iarnă

Jurnaliștii britanici de la „The Times” anunță că Erling Haaland este principala țintă a lui Manchester City pentru perioada de transferuri de anul viitor. Clubul de pe Etihad va demara negocierile cu agentul norvegianului, Mino Raiola, începând cu luna ianuarie.

Aceeași publicație notează că Pep Guardiola este disperat să aducă un vârf de calitate, după ce în vară l-a pierdut pe Sergio Aguero, plecat gratis la FC Barcelona, iar Harry Kane n-a fost convins să dea tricoul lui Spurs pe cel al „cetățenilor”.

ADVERTISEMENT

Unul dintre motivele pentru care Haaland ar fi tentat să evolueze pentru City ar fi acela al nostalgiei. Tatăl superstarului de la BVB, Alf-Inge, a evoluat pentru „cetățeni” între 2000 și 2003. Renumit pentru salariile pe care le obține pentru fotbaliștii săi Mino Raiola ar încerca să obțină 50 de milioane de euro pe an pentru cel poreclit „Tunetul Nordului”.

Manchester United e și ea cu ochii pe Haaland

În perioada de mercato recent încheiată, Manchester United i l-a suflat lui City pe Cristiano Ronaldo. Lusitanul n-a dat curs interesului „cetățenilor”, pentru a juca din nou la echipa la care s-a consacrat între 2003 și 2009.

ADVERTISEMENT

Același lucru s-ar putea întâmpla și în ceea ce îl privește pe Erling Haaland. Se speculează de mai mult timp că atacantul norvegian e dorit de „diavolii roșii” și că acesta nu ar spune nu unei noi colaborări cu Ole Gunnar Solskjaer, cu care a lucrat la Molde.

Vara trecută, Haaland a fost și pe lista lui Chelsea, dar interesul a picat după ce albaștrii au reușit să îl readucă pe Stamford Bridge pe Romelu Lukaku.

ADVERTISEMENT

Norvegianul poate deveni o țintă extrem de interesantă însă pentru Paris Saint-Germain, mai ales dacă Mbappe nu își va prelungi contractul cu vicecampioana Franței și va pleca liber de contract la Real Madrid.

Dortmund are variantă de rezervă

În cazul în care nu îl va mai putea păstra pe Erling Haaland, BVB se gândește deja la un posibil înlocuitor. Cel mai vehiculat nume este cel al lui Karim Adeyemi, de la RB Salzburg, club de la care provine și Haaland.

Publicația nemțească WA anunță că șefii echipei lui Marco Rose se interesează deja de serviciile puștiului care a debutat la 19 ani în naționala Germaniei, ei fiind dispuși să achite pentru acesta în jur de 40 de milioane de euro.

  • 68 de goluri în 67 de meciuri a marcat Erling Haaland pentru Borussia Dortmund de când a venit de la RB Salzburg, în 2020
ADVERTISEMENT