Sport

Știrile zilei din sport, marți, 4 ianuarie. FIFA a anunțat lista finaliștilor pentru Trofeul Puskas

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 4 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport marti 4 ianuarie FIFA a anuntat lista finalistilor pentru Trofeul Puskas
ADVERTISEMENT
04-01-2022
17:50

Trofeul Puskas. Cine sunt finaliștii

FIFA a dat publicității lista finaliștilor pentru ediția din 2021 a Trofeului Puska, acordat marcatorului celui mai frumos gol al anului. Câștigătorul va fi ales pe 17 ianuarie, dintre Erik Lamela (Tottenham), Patrik Schick (Lepizig) şi Mehdi Taremi (FC Porto).

Primul a fost nominalizat datorită reușitei care a consfințit dubla din meciul de campionat cu Arsenal, disputat pe 14 martie 2021. Tunarii s-au impus, însă, atunci, scor 2-1.

Cehul Patrik Schick se află pe listă grație golului înscris în duelul cu Scoţia de la Euro-2020, printr-o execuție superbă, de la 45 de metri. De altfel, aceasta a fost desemnată cea mai frumoasă reușită a competiției.

Ultimul dar nu cel din urmă, iranianul Mehdi Taremi a fost nominalizat pentru foarfeca din meciul cu Chelsea, disputat pe 13 aprilie 2021, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Datorită golului său, portughezii au obținut victoria în fața echipei ce avea să cucerească trofeul.

04-01-2022
12:08

Două meciuri în martie pentru selecționata condusă de Bogdan Lobonț

Echipa națională sub 20 de ani a României va disputa în luna martie primele meciuri amicale din noul an, selecționata pregătită de Bogdan Lobonț urmând să întâlnească Norvegia și Elveția, informează Federația Română de Fotbal pe site-ul oficial.

Partida cu Norvegia se va disputa în România, pe data de 24 martie, și este ultimul duel al selecționatei U20 din turneul amical cu 8 națiuni din Europa, se menționează pe frf.ro.

Un al doilea meci amical a fost stabilit în deplasare, pe 28 martie, în compania selecționatei similare a Elveției. Detalii privind locul de disputare și ora de începere a meciurilor vor fi comunicate în perioada următoare.

Naționala Under-20 a României a fost înființată la sfârșitul lunii noiembrie a anului 2020, după votul membrilor Comitetului Executiv al FRF, iar Bogdan Lobonț a a fost numit selecționer pe 10 august 2021.

În acest interval de timp, tricolorii au învins Portugalia, Cehia și Polonia cu același scor, 2-1, dar au suferit și înfrângeri dure: 1-6 cu Anglia, 0-4 cu Germania și 0-7 cu Italia.

04-01-2022
10:43

Novak Djokovic merge cu scutire medicală la Australian Open

Australian Open nu rămâne fără liderul mondial în clasamentul ATP. Novak Djokovic (34 de ani) și a anunțat prezența la turneul de la Antipozi. Sârbul nu este vaccinat anti-COVID-19, dar organizatorii îl primesc cu o scutire medicală.

Djokovic, care are nouă trofee cucerite la Melbourne, a anunțat pe rețelele de socializare că a primit din partea celor care organizează Australian Open o scutire medicală pentru a putea evolua la primul Grand Slam al anului

„La mulți ani, tuturor! Vă doresc sănătate, dragoste și fericire în fiecare moment și sper să iubiți și să prețuiți fiecare ființă de pe această planetă minunată.

Am petrecut un timp fantastic alături de cei dragi în vacanță, iar astăzi plec la Antipozi cu o scutire medicală. Hai, 2022!”, a fost mesajul lui Djokovic.

Sârbul are un obiectiv măreț în Australia. Vrea să câștige al 21-lea turneu de Grand Slam, prin care i-ar depăși pe marii săi rivali, Rafael Nadal și Roger Federer.

Pedri și Ferran Torres au coronavirus

Ferran Torres a început cu ghinion aventura la Barcelona. După ce a avut probleme în a fi legitimat din cauza situației financiare de pe Camp Nou, mijlocașul venit de la Manchester City, pentru care s-au plătit 55 de milioane de euro, s-a infectat cu coronavirus.

În aceeași situație este și Pedri. Virusul nu l-a ocolit nici pe cel mai bun tânăr fotbalist din lume și astfel, cei doi au devenit indisponibili cel puțin pentru următoarele două jocuri ale catalanilor.

ADVERTISEMENT

„Pedri și Ferran Torres au fost testați pozitiv cu COVID-19. Cei doi jucători se simt bine și sunt acasă, în izolare. Clubul a anunțat deja autoritățile”, a fost mesajul postat de FC Barcelona.

Barcelona are programate două meciuri în această săptămână. Miercuri, 5 ianuarie, de la ora 20:30, joacă în deplasare la Linares, în 16-imile Cupei Spaniei. Următoarea etapă de campionat se dispută sâmbătă, 8 ianuarie, tot în deplasare, la Granada.

ADVERTISEMENT