LIVE Actualizat 13-09-2021
19:40

Știrile zilei din sport, luni 13 septembrie. Sorana Cîrstea, debut perfect la Portoroz

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de luni, 13 septembrie.
Stirile zilei din sport luni 13 septembrie Sorana Cirstea debut perfect la Portoroz
Sorana Cîrstea. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
13-09-2021
19:40

Victorie în minimum de seturi pentru Sorana Cîrstea în Slovenia

Jucătoarea de 31 de ani, Sorana Cîrstea, a câștigat fără emoții meciul cu britanica Heather Watson, scor 6-1, 6-3, în primul tur al turneului de la Portoroz din Slovenia.

Cîrstea, a 39-a jucătoare în clasamentul WTA a controlat întâlnirea de la un capăt la altul și a obținut al doilea succes în istoricul confruntărilor directe cu Watson.

În turul următor, românca va juca cu învingătoarea dintre Tereza Martincova din Cehia (locul 61 WTA) și Karolina Kucova (locul 119 WTA) din Slovacia. 

13-09-2021
18:14

Meciul Nice - Olympique Marseilles se va rejuca la finalul lunii octombrie

Partida dintre Nice și Olympique Marseilles, din cadrul etapei a 3-a a campionatului Franței, se va rejuca.

Întâlnirea a fost întreruptă în minutul 75, la scorul de 1-0 pentru Nice, din cauza incidentelor violente în care au fost implicați fotbaliștii celor două echipe și suporterii echipei gazdă. Conform anunțului Federației Franceze de Fotbal, meciul se a disputa pe data de 27 octombrie, pe teren neutru.

La data de 3 august, partida a fost inițial întreruptă după ce mai mulți suporteri ai lui Nice au aruncat cu obiecte către Dimitri Payet, iar atacantul lui OM a reacționat aruncând la rândul lui, violent, una dintre sticle în tribune. Meciul nu s-a mai reluat din cauză că fotbaliștii lui OM au refuzat să revină pe teren.

13-09-2021
14:31

Din cauza pandemiei de coronavirus, Turneul Campioanelor din acest an va fi găzduit de Guadalajara

Oficialii WTA a anunțat luni că ediția din acest an a Turneului Campioanelor, ultima competiție majoră a anului, va fi găzduită de Guadalajara și se va disputa pe o suprafață hard.

Shenzhen, orașul desemnat inițial ca gazdă, se află sub cod roșu din punct de vedere epidemiologic și nu poate organiza evenimentul din cauza restricțiilor impuse de răspândirea pandemiei de coronavirus.

Turneul Campioanelor este program în săptămâna 8 – 15 noiembrie, iar la întrecere vor participa cele mai bune 8 jucătoare din anul calendaristic 2021. 

Guadalajara, al doilea oraș ca mărime din Mexic, are un complex modern de tenis, care a găzduit în luna martie a acestui a un turneu WTA de 250 de puncte.Simona Halep nu va participa la Turneul Campioanelor din acest an. Este prima absență a fostului lider mondial în ultimii 7 ani.

13-09-2021
09:49

Ovidiu Hațegan, delegat la partida dintre FC Porto și Atletico Madrid din grupele Ligii Campionilor

Arbitrul român Ovidiu Haţegan va conduce la centru meciul dintre Atletico Madrid şi FC Porto, ce va avea loc în prima etapă din grupele Ligii Campionilor.

Arbitri asistenţi vor fi Radu Ghinguleac şi Sebastian Gheorghe, iar al patrulea oficial a fost desemnat Radu Petrescu.

Arbitru video va fi italianul Marco Di Bello, iar arbitru asistent video a fost delegat francezul Jerome Brisard.

13-09-2021
08:44

Conor Mcgregor, la un pas de bătaie cu iubitul lui Meghan Fox

Conor Mcgregor și rapperul Machine Gun Kelly au fost la un pas de bătaie chiar pe covorul roșu al galei MTV Video Music Awards, desfășurată în acest weekend la New York.

Potrivit presei americane, luptătorul și-ar fi dorit să facă o poză cu iubitul actriței Meghan Fox și, vizibil iritat de refuzul acestuia, a încercat să-i aplice o lovitură cu pumnul în figură.

McConor era gata să împartă pumni”, a mărturisit o persoană prezentă la eveniment. Din fericire, intervenția gărzilor de corp a făcut ca incidentul să nu degenereze într-o bătaie în toată regula.

13-09-2021
07:31

Lovitură pentru Barcelona: Martin Braithwaite s-a accidentat și va lipsi cel puțin 4 luni

Lovitură dură încasată de Barcelona înaintea debutului în grupele Ligii Campionilor contra lui Bayern Munchen, meci programat marți pe Camp Nou. Ca și cum plecările lui Messi și Griezmann nu ar fi de ajuns, antrenorul Ronald Koeman l-a pierdut și pe Martin Braithwaite, principalul om de atac al catalanilor.

Acesta a acuzat unele dureri la genunchi și va lipsi de pe gazon o perioadă îndelugată, de cel puțin 3-4 luni. El a fost supus unor investigații amănunțite, pentru a se stabili dacă e nevoie sau nu de operație, concluziile fiind că problemele au apărut din cauza unei uzuri accentuate a cartilajului.

În urma acestei noi accidentări, staff-ul medical al Barcelonei a fost luat în colimator de presa spaniolă. Cotidianul „As” îl consideră „o rușine”, după ce în sezonul trecut nu mai puțin de 5 jucători (Ansu Fati, Coutinho, Pique, Araujo și Pedri) au avut probleme mari de sănătate, lor recidivându-le accidentările sau primind diagnostice greșite care le-au prelungit perioada de inactivitate.

13-09-2021
07:19

Max Verstappen, găsit vinovat de producerea accidentului cu Lewis Hamilton

Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, desfășurat duminică la Monza, a fost marcat de accidentul în care au fost implicații Max Verstappen și Lewis Hamilton, primii doi piloți din clasamentul general, aflați în luptă directă pentru tiltul mondial.

Oficialii FIA au investigat incidentul și au ajuns la concluzia că Max Verstappen a fost vinovat de producerea acestuia. Prin urmare, pilotul olandez a primit o penalizare de trei poziții la următorul Mare premiu, care va avea loc pe 26 septembrie la Soci.

O nouă victorie pentru francezul Jerome France în Campionatului Național de Super Rally

Pilotul francezul Jerome France a obținut o nouă victorie, a patra consecutivă din tot atâtea posibile, în Campionatului Național de Super Rally. De această dată, el s-a impus în etapa desfășurată la Craiova, unde au luat startul 31 de concurenți.

Pilotând o mașină Formula Renault, Jerome France a dominat cu autoritate calificările și mai apoi finala de 12, unde l-a învins după o luptă palpitantă pe Mihai Leu, principalul său adversar. De remarcat că în calificări Leu a avut un copilot inedit, în dreapta sa luând loc fostul fostbalist Florin Răducioiu.

ADVERTISEMENT

Aflat la volanul unui Ferrari 458 Challenge, Leu s-a luptat din greu cu francezul, a reușit să coboare de fiecare dată sunt timpul înregistrat de acesta în manșa precedentă, dar nu a mai putut face nimic în ultima rundă, când France a înregistrat 03:15,389, diferența dintre cei doi fiind sub o secundă și jumătate. Suficentă însă ca Jerome France să câștige a patra etapă și să-și asigure, totodată, și titlul de campion în Campionatul Național de Super Rally.

În clasamentul general, Jerome France ocupă prima poziție, cu 100 de puncte (maximum), fiind urmat de Mihai Leu cu 63 de puncte și de Dani Oțil cu 48 de puncte. Următoarea etapă a Campionatului Național de Super Rally, și ultima, va avea loc pe 23 octombrie la București.

ADVERTISEMENT