Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 4 decembrie. Un antrenor a murit după ce s-a bucurat pentru golul victoriei, marcat în prelungiri

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 4 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport sambata 4 decembrie Un antrenor a murit dupa ce sa bucurat pentru golul victoriei marcat in prelungiri
ADVERTISEMENT
04-12-2021
19:40

Adham El-Selhadar a murit după ce echipa sa a marcat golul victoriei în prelungiri

Tragedie în Egipt. Un antrenor de fotbal a murit după ce s-a bucurat că echipa sa a marcat golul victoriei în prelungirile partidei. E vorba despre Adham El-Selhadar, un tehnician în vârstă de doar 53 de ani.

Egipteanul a făcut infarct imediat după ce echipa sa, El Magd, a înscris golul de 2-1, în minutul 90+2 al meciului cu El Zarqa, din liga a doua egipteană. Inima antrenorului s-a oprit chiar în momentul în care jucătorii și staff-ul său celebrau reușita de trei puncte. El a fost transportat imediat la spital, dar medicii n-au mai putut face nimic pentru a îi salva viața.

În urma acestei vești extrem de triste, mai multe nume mari din fotbalul egiptean i-au adus un omagiu lui El-Selhadar. Cluburi precum Al Ahly SC sau Ismaily SC, pe care a și-a antrenat-o, și-au exprimat regretul pentru dispariția antrenorului de 53 de ani.

04-12-2021
19:23

Cosmin Olăroiu, semi eșec în Cupa Emiratelor Arabe Unite

Al Sharjah, echipa Cosmin Olăroiu, a remizat, acasă, scor 1-1, cu echipa Al Oruba, într-un meci din grupa învinselor din primul tur al Cupei Emiratelor Arabe Unite, care va stabili locurile 9-14 în competiţie.

Gazdele au deschis scorul prin Fernandes în minutul 36, iar Oruba a egalat prin Atassi în primul minut de prelungiri. În aceeași zi, echipa lui Daniel Isăilă, Baniyas, a pierdut, scor 0-1, cu  Emirates Club.

După trei runde, Emirates Club este lider în clasamentul grupei, cu 9 puncte, în timp ce Al Sharjah este pe poziția secundă, cu 7 puncte, în timp ce Baniyas ocupă ultima poziţie, cu un punct. Locurile 3, 4 şi 5 sunt ocupate de Khorfakkan, cu 3 puncte, Al Dhafra, cu 3 puncte şi Al Oruba, cu două puncte.

04-12-2021
18:32

Malmo a remizat pe teren propriu, apărându-și titlul din 2020

Echipa suedeză Malmo FF și-a trecut în cont al doilea titlu de campioană a țării. Performanța a venit după remiza obținută pe teren propriu, 0-0, cu Halmstadt, ocupanta locului 5. A fost un meci anost, în care s-a acordat un singur cartonaș galben Pena de la gazde fiind avertizat în minutul 5.

Malmo a încheiat campionatul pe primul loc, cu 59 de puncte, la fel ca și AIK Stockholm, dar a câștigat titlul datorită avantajului din meciurile directe: 1-1 în deplasare și 1-0 pe teren propriu.

Campioana va juca în preliminariile Ligii Campionilor din sezonul 2022/2023, AIK și Djurgaarden vor disputa tururi preliminare în UEFA Conference League, Orebro și Oestersunds au retrogradat, iar Halmstads va juca baraj pentru rămânerea în prima divizie.

04-12-2021
16:31

Ana Maria Popescu, argint la Cupa Mondială de spadă

Scrimera Ana Maria Popescu (fostă Brânză) a cucerit medalia de argint în finala Cupei Mondiale (MK Fencing Academy International Epee Cup 2021) de la Dubai, după un meci pierdut la limită, scor 14-15, în fața Kristinei Lehis. Estonianca s-a revanșat astfel pentru eșecul suferit în semifinalele Jocurilor Olimpice din vara acestui an și a ajuns la cea de-a treia victorie în confruntările directe.

Până să ajungă în ultimul act, sportiva noastră a trecut pe rând de Sheikha Al-Zaabi, Fajr Al-Marzooqi, Afra Abdalla (toate din Emiratele Arabe Unite) şi britanica Ananya Navalekar în faza grupelor, apoi de Zainab Al-Hosany (EAU) și Alanoud Al Saady (EAU) în sferturi, respectiv semifinale.

La masculin, Andrei Burghelea i-a învins în grupe pe tadjikul Murodjan Halikov şi britanicul Ben Philips, apoi a dispus în primul tur de Saif Ahmed (EAU), dar a cedat în fața kazahului Elmir Alimjanov, care ulterior a și cucerit medalia de aur. Grație acestui parcurs, românul a ocupat poziția a 14-a, din 21 de spadasini.

04-12-2021
15:59

Rusia a învins Germania cu 2-0 în semifinalele Cupei Davis

Echipa Rusiei este a doua finalistă a ediției din acest an a Cupei Davis. Competiția se desfășoară în Spania, la Madrid. În primul meci de simplu, Andrey Rublev, aflat pe locul 5 în clasamentul mondial, a trecut cu 6-4, 6-0 de Dominik Koepfer (54 ATP). a fost un meci fără istoric, în care Rublev nu i-a permis niciodată adversarului să-și procure minge de break.

În al doilea meci, Daniil Medvedev (2 ATP) l-a depășit cu un dublu 6-4, 6-4, pe Jan-Lennard Struff (51 ATP). meciul a durat 66 de minute, iar rusul a avut nevoie de câte un break în fiecare set pentru a-și apropia victoria.

Medvedev a avut de salvat o singură minge de break, în chiar ultimul game al meciului, când Struff a condus cu 40-30. Dar trei puncte la rând ale rusului au pus capăt partidei.

În finală, Rusia va întțlni Croația, care a dispus de Serbia cu cu 2-1. Meciul are loc duminică.

04-12-2021
08:12

Novak Djokovic ratează finala Cupei Davis

Echipa Croaţiei s-a calificat în finala Cupei Davis, după ce a învins în semifinale formația Serbiei, scor 2-1.

În primul meci al confruntării, croatul Borna Gojo a trecut de Dusan Lajovic, scor 4-6, 6-3, 6-2, într-o oră şi 58 de minute. Al doilea meci i-a avut protagonişti pe liderul ATP Novak Djokovic şi pe Marin Cilic. Sârbul s-a impus cu scorul de 6-4, 6-2, într-o oră şi 39 de minute.

Croaţii au ajuns în finală după victoria echipei Nikola Mektic/Mate Pavic în faţa perechii Novak Djokovic/Filip Krajinovic, scor 7-5, 6-1, într-o oră şi 12 minute. În a doua semifinală se întâlnesc, sâmbătă, tot la Madrid, Rusia şi Germania.

Finala se va disputa duminică, de asemenea la Madrid. Croaţia a câştigat trofeul în 2005 şi în 2018.

04-12-2021
06:10

UEFA a amendat CFR Cluj cu 200.000 de euro

Campioana României, CFR Cluj, a fost amendată de Prima Cameră a Corpului UEFA de Control Financiar al Cluburilor pentru nerespectarea cerinţei de a nu avea ”datorii restante”.

”Nou-înfiinţata Primă Cameră a Corpului UEFA de Control Financiar al Cluburilor UEFA a anunţat că opt cluburi, FC Astana (Kazahstan), CFR Cluj (România), ŢSKA Sofia (Bulgaria), Mons Calpe (Gibraltar), FC Porto (Portugalia), Betis Sevilla (Spania), Santa Clara (Portugalia) şi Sporting Lisabona (Portugalia) au fost sancţionate din cauza nerespectării cerinţei ‘fără datorii restante’.

FC Astana şi CFR Cluj au fost amendate cu 150.000 de euro şi, respectiv, 200.000 de euro. Toate celelalte cluburi au fost sancţionate cu o contribuţie financiară necondiţionată şi, în plus, cu o excludere condiţionată de la participarea în următoarea competiţie UEFA pentru cluburi pentru care s-ar califica în următoarele trei (3) sezoane (2022/23, 2023/24 şi 2024/25), cu excepţia cazului în care pot dovedi până la 31 ianuarie 2022 că au plătit sumele restante.

Amenzile aplicate sunt următoarele: ŢSKA-Sofia – 75.000 €, Mons Calpe – 15.000 €, FC Porto – 300.000 €, Betis Sevilla – 250.000 €, Santa Clara – 75.000 € şi Sporting  – 250.000 €”, a precizat forul european.

04-12-2021
06:06

O medaliată olimpică la box şi-a dezvăluit homosexualitatea

Sportiva italiană Irma Testa, în vârstă de 23 de ani, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo în competiţia de box, şi-a dezvăluit orientarea homosexuală.

”Să vorbesc despre orientarea sexuală în lumea sportului are o valoare specială, deoarece campionilor li se cere să fie perfecţi. Şi pentru mulţi, homosexualitatea este încă o imperfecţiune. De teamă ca imaginea să nu le fie afectată, numeroşi sportivi tac şi se ascund.

Aşa am fost şi eu până acum câteva luni. Însă această medalie de la Tokyo a devenit scutul meu: acum că sportiva Irma este în siguranţă, femeia Irma poate fi sinceră”, a declarat pugilista într-un interviu pentru Vanity Fair Italia, conform L’Equipe.

Irma Testa a urmat prin dezvăluirile sale exemplul pugilistei britanice Nicola Adams, dublă campioană olimpică (Londra şi Rio) şi al sportivei irlandeze Kellie Harrington, campioană olimpică tot la box.

Simon Kjaer nu va mai juca în acest sezon

Fundașul central al echipei AC Milan, Simon Kjaer, a fost supus unei intervenţii chirurgicale artroscopice la genunchiul stâng şi va lipsi de pe teren aproximativ şase luni.

Conform site-ul oficial al clubului, operaţia a fost făcută pentru refacerea ligamentului încrucişat anterior şi reintroducerea ligamentului colateral medical în genunchiul stâng. Intervenţia chirurgicală s-a desfăşurat fără probleme, la clinica milaneză Casa di Cura La Madonnina.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul danez s-a accidentat în minutul 4 al meciului de miercuri seară cu Genoa, scor 3-0, din Serie A.