Sport

Știrile zilei din sport, luni, 21 februarie. Galatasaray, cu Alex Cicâldău pe teren, a obținut o victorie dramatică în minutul 99

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 21 februarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
21.02.2022 | 22:00
Stirile zilei din sport luni 21 februarie Galatasaray cu Alex Cicaldau pe teren a obtinut o victorie dramatica in minutul 99
ADVERTISEMENT
21-02-2022
20:01

Galatasaray a obținut primul succes în Turcia după 6 etape. Cicâldău, singurul român pe teren

Galatasaray Istanbul a câștigat primul meci în Superliga Turciei 3-2 în deplasare cu Goztepe, după șase etape fără succes. Victoria trupei cim-bum s-a conturat greu, golul izbăvitor fiind marcat în cel de al 9-lea minut adițional.

Nelsson a deschis scorul pentru Galatasaray în minutul 3, dar gazdele au restabilit egalitatea în minutul 45+1 prin Cherif Ndiaye, din penalty.

Același fotbalist a înscris din nou de la punctul cu var în minutul 70 și Goztepe a trecut în avantaj. Gomis, trimis pe teren în minutul 74 a fost eroul Galatei cu o dublă în minutele 87 și 90+9, aducând victoria echipei sale.

Alexandru Cicâldău a prins și el mai bine de o jumătate de oră pe teren. Românul a fost introdus în minutul 61, însă evoluția lui a fost criticată de fanii Galatei.

21-02-2022
18:50

Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 2 la WTA Doha

Jaqueline Cristian a obținut o victorie surprinzătoare în primul tur al turneului WTA de la Doha 6-4, 6-3 cu Elena Rybakina, a 20-a jucătoare în topul mondial.

Înfruntarea dintre cele două sportive a durat o oră și 23 de minute și a fost controlată de jucătoarea din România, care obține astfel, a doua victorie importantă în circuitul mondial, după ce anul trecut a eliminat-o pe Jelena Ostapenko, la Sankt Petersburg.

Jaqueline Cristian, numărul 70 mindial, o va înfrunta în turul următor pe rusoaica Daria Kasatkina.

21-02-2022
16:36

Irina Begu părăseşte turneul de la Doha

Irina Begu a părăsit rapid turneul de la Doha, după ce a fost învinsă de Petra Kvitova, scor 3-6, 1-6, în turul 1, într-un meci care a durat 56 de minute. Pentru participarea în Qatar, românca s-a ales cu un cec în valoare de 10.820 de dolari şi 1 punct WTA.

România mai are două reprezentante pe tabloul de simplu de la WTA Doha, după ce Simona Halep şi Irina Begu au fost eliminat. În turul 1, Jaqueline Cristian o întâlneşte pe Elena Rybakina, în timp ce Sorana Cîrstea se va duela cu Garbine Muguruza pentru calificarea în optimile de finală.

21-02-2022
16:05

Gino Iorgulescu, răspuns „acid” pentru Valeriu Iftime

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, i-a răspuns, prin intermediul unei scrisori, lui Valeriu Iftime, după ce finanțatorul celor de la FC Botoșani a spus despre acesta că „niciodată, în opt ani, nu a fost la Botoșani”.

„Caracterele adevărate se văd în momentele dificile. De aproape doi ani, fotbalul românesc suferă și trebuie să facă față nu doar rigorilor sportive, ci și unei pandemii care a afectat în egală măsură întreaga planetă.

Tocmai de aceea revin la ideea unei solidarități pe care am simțit-o din partea imensei majorități a cluburilor și a oamenilor de fotbal față de situația amintită.

Cu mare regret spun, însă, și că m-au întristat anumite păreri. Aproape toate îi aparțin domnului Valeriu Iftime, finanțatorul de la FC Botoșani. Nu știu dacă vorbește fără să cunoască realitatea, lucru care i-ar putea conferi anumite circumstanțe, sau cunoscând-o, denaturează deliberat adevărul.

Îmi pare rău că a uitat atât de repede întâlnirile noastre consumate atât la Botoșani, de două ori, cu ocazia meciurilor echipei dumnealui, cât și o întâlnire la București. Și nu doar că ne-am întâlnit, cuvintele frumoase pe care mi le-a spus atunci mi-au rămas și acum în minte, la fel cum și eu apreciez energia și profesionalismul domniei sale, puse în slujba fotbalului.

Dumnealui a tras un semnal de alarmă, dar a făcut-o de o manieră care nu-l onorează, generând opinii incorecte în presa de specialitate. Adevărul domniei sale nu este întreg și nu este nici măcar în folosul afacerii pe care o gestionează. Astfel de declarații riscă să afecteze imaginea fotbalului și pot antrena diminuarea drepturilor de televizare.

Liga Profesionistă există, întreaga echipă pe care o conduc aici există și muncește!  Nu face bine nimănui, niciunui club, ca nemulțumirea cuiva să fie aruncată în public înainte de a fi ridicată în Adunarea Generală sau în cadrul unor discuții informale. LPF are rolul, conform Statutului, de a organiza competiția și de a-i asigura finanțarea. Nu are și rol de a se amesteca în managementul cluburilor! Cu toate acestea, personalul LPF a asigurat consultanță managerială, financiară și juridică atunci când a fost solicitat.

Domnule Iftime, sunteți un om inteligent și apreciez modul în care gestionați afacerea din fotbal. Pentru că nu e ușor ceea ce faceți, sunt convins că înțelegeți cât de mult a  contat rolul Ligii în acești ani. E adevărat, două dintre cele 16 echipe trec printr-o perioadă extrem de grea și vă spun că sunt primul afectat de situația lor. Mă doare ce se întâmplă la Mediaș și Clinceni, pentru că înainte de a fi președinte al Ligii, am fost, la rândul meu, fotbalist, antrenor și conducător de club. Vorbim de două cluburi care au făcut performanță în trecut, au participat în play – off și au fost adversare puternice pentru celelalte competitoare.

Criza financiară a fotbalului nu se oprește la granițele României, Europa întreagă a suferit enorm. Sunt campionate de top care au redus considerabil sumele provenite din vânzarea drepturilor TV, noi am rezistat! Sunt cluburi mari europene care au intrat în degringoladă financiară și, implicit, sportivă. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, în România nu s-a diminuat suma din drepturile media cu un cent. E meritul partenerilor noștri, care au făcut eforturi deosebite.

Domnule Iftime, nu aveți cum să nu știți și să nu înțelegeți toate aceste lucruri. Clubul dumneavoastră face parte dintre cele cu bugete bine consolidate și cu un management solid, ca mai toate celelalte din Liga 1. Să nu uitați că am preluat o competiție cu multe echipe aflate în insolvență. Pe noi, pandemia ne-a lovit necruțător. Au dispărut suporterii de pe stadioane și implicit sumele câștigate din vânzarea biletelor, marketing, contracte de publicitate, sponsorizări. Contractul rămas întreg, aici este o parte din munca Ligii Profesioniste și averea fotbalului!

Niciun sistem de alertă financiară nu ar fi putut anticipa pierderea unor resurse bănești pe care cluburile se bazaseră anterior. Nu în ultimul rând, țin vă informez că LPF și Federația Română de Fotbal și-au îndeplinit toate obligațiile pentru implementarea sistemului VAR, acesta urmând pașii stabiliți conform înțelegerii dintre cele două foruri.

Cu gânduri bune și invitându-vă la dialog, rămân al dumneavoastră,
Gino Iorgulescu”, se arată în scrisoare.

21-02-2022
14:54

Costel Gâlcă, dat afară de la Al-Hazem după trei înfrângeri consecutive

Aventura lui Costel Gâlcă în Arabia Saudită a ajuns la final. Ocupantă a ultimului loc în clasament, la 7 puncte distanță de salvarea de la retrogradare, Al-Hazem i-a reziliat contractul după cea de-a treia înfrângere consecutivă suferită în campionat, scor 0-1, cu Al-Fateh.

Instalat în decembrie 2021, tehnicianul român a reușit să obțină o singură victorie în cele 8 meciuri disputate în competiția internă. În schimb, Cosmin Contra se descurcă de minune în Emiratele Arabe Unite, cu Al-Ittihad.

După 18 partide, acesta are un bilanț impresionant – 14 victorii, 3 remize, o singură înfrângere, iar echipa sa e lider, cu 48 de puncte, la 7 puncte distanță de principala contracandidată la titlu, Al Nasr.

21-02-2022
14:17

De ce nu a fost acceptat Daniel Pancu în staff-ul lui Edi Iordănescu, la națională: „Mi-a spus în față că eu nu pot lucra cu el”

Daniel Pancu a dezvăluit motivul pentru care nu avea nicio șansă să facă parte din staff-ul lui Edi Iordănescu la echipa națională. Cei doi s-au întâlnit în tribunele arenei „Anghel Iordănescu” din Voluntari, la meciul cu Sepsi, prilej cu care selecționerul i-a explicat de ce a ajuns la concluzia că nu puteau lucra împreună.

În pauza meciului Voluntari cu Sepsi, am discutat cu Edi Iordănescu problema postului de antrenor secund și vreau să consemnați acolo că îl apreciez și îl voi aprecia toată viața pe Edi pentru corectitudinea lui.

Omul mi-a spus în față că eu nu pot lucra cu el pentru că nu mă vede pe mine să îi fiu lui secund. Nici nu am știut că o să fie o listă, iar Edi va alege. Mi-a spus că nu mă vede el pe mine să mă pună la birou, să stau cu un laptop în față și să fac tot felul de lucruri legate de birou, strângere de date etc, etc.

Propunerea pentru mine nici nu venise de la Edi, ci de la FRF. Eu nu am știut acest lucru. Nu am știut că Edi nici nu mă vrea. El este un tip foarte corect, iar două săbii în aceeași teacă nu se potrivesc. Și are dreptate.

Eu sunt și un temperament mai vulcanic. Pentru faptul că mi-a zis aceste lucruri în față, Edi Iordănescu are tot respectul meu. Îi urez multă baftă lui și staff-ului la noul drum”, a declarat Pancu pentru Prosport.

Până la urmă, postul de antrenor secund al echipei naționale i-a revenit lui Jerry Gane. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că acesta a semnat contractul chiar în cursul zilei de luni, 21 februarie, la orele prânzului.

21-02-2022
13:37

Ayrton Mboko a refuzat Dinamo și a semnat cu Academica Clinceni

Academica Clinceni și-a întărit compartimentul defensiv Ayrton Mboko (24 de ani), un fundaș dreapta belgian crescut de Standard Liege. Acesta a fost dorit anul trecut la Dinamo de Mircea Rednic, dar a decis să decline oferta.

Este o experiență nouă pentru mine. Sunt de câteva zile în Bucureşti. Îmi place oraşul. Aştept cu nerăbdare să fiu din nou pe teren. 

Cunosc câțiva jucători belgieni care au evoluat în campionatul României. Nivelul jocului este unul ridicat în Liga 1. Şi noi suntem o echipă formată din jucători buni şi sunt convins că în scurt timp vom avea şi rezultate bune”, a declarat Mboko, aflat prima dată la o echipă din afara țării natale. CV-ul său le mai cuprinde doar pe Union Saint Gilloise şi Beerschot VA.

21-02-2022
12:27

Spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez va antrena naționala feminină de volei

Federația Română de Volei a luat decizia să-l numească la cârtma naționalei feminine pe spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez, anunță eurosport.ro. În prezent, acesta este tehnicianul echipei germane SC Potsdam, pe care o pregătește din sezonul 2018/2019.

Ibericul este familiarizat cu voleiul românesc, deoarece în sezonul 2017/2018 a condus de pe bancă echipa CSM Târgoviște. Ulterior a pregătit formația poloneză Enea PTPS Pila, dar, în paralel, a fost și selecționerul naționalei Greciei (2018-2021).

Naționala feminină a României nu mai are selecționer din august 2021, când a fost eliminată din grupele Campionatului European pe care l-a organizat la Cluj-Napoca. Obiectivul lui Guillermo Naranjo Hernandez este calificarea la competiția continentală din 2023.

21-02-2022
11:34

Ovidiu Hațegan va arbitra Atletico Madrid - Manchester United

Cel mai bun arbitru român al momentului, Ovidiu Hațegan, va conduce la centru meciul Atletico Madrid – Manchester United din manșa tur a optimilor Ligii Campionilor. Acesta va avea loc miercuri, 23 februarie, la ora 22:00, pe arena „Wanda Metropolitano”.

Din brigada delegată de UEFA mai fac parte asistenții Mircea Grigoriu şi Sebastian Gheorghe, precum și Radu Petrescu, în calitate de rezervă. În ceea ce privește camera VAR, responsabili cu deciziile vor fi Massimiliano Irrati şi Marco Guida.

21-02-2022
10:40

Un nou pas greșit pentru Răzvan Lucescu în Grecia. Mitriță a fost lăsat în afara lotului pentru derby-ul cu Aris

Fără Alexandru Mitriță, pedepsit de Răzvan Lucescu pentru prestația slabă din Conference League, PAOK Salonic a încheiat la egalitate, scor 0-0, derby-ul cu Aris și a ratat astfel șansa de a se apropia la 8 puncte de liderul Olympiakos.

În schimb, Cristi Ganea a evoluat pe tot parcursul meciului și a fost cel mai bun jucător al formației oaspete, cu reușite atât pe faza defensivă, cât și în atac, semn că venirea argentinianului German Burgos l-a revitalizat.

21-02-2022
08:33

Novak Djokovic îl întâlnește pe Lorenzo Musetti în primul tur la Dubai

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic va reveni pe un teren tenis luni, 21 februarie, de la ora 18:30, în primul tur la Dubai, urmând să-l întâlnească pe italianul Lorenzo Musetti.

Este primul meci al liderului clasamentului ATP, după scandalul de la Australian Open, când a fost expulzat și nu a putut participa la primul turneu de Mare Șlem al anului.

El a declarat că a avut parte de o primire bună din partea celorlalți jucători din circuitul ATP.

Până acum, majoritatea jucătorilor pe care i-am văzut – nu am văzut totuşi prea mulţi – au fost pozitivi şi bine primitori. Este agreabil, evident.

Nu pot să spun că a fost acelaşi caz cu Australia. A fost un pic straniu. Dar aici, totul a decurs bine până acum”, a declarat Djokovic la conferinţa de presă de dinaintea primului său meci, conform sport.es.

Va trebui să respect regulamentul. Cât timp îmi este permis să joc un turneu, voi merge în acel loc pentru a juca. Nu intenționez să joc un sezon întreg. Înainte, doream să mă concentrez pe Grand Slam-uri și la niște Masters 1000 dar acum situația este alta.

Nu pot alege și voi juca unde pot”, a mai declarat liderul clasamentului ATP.

Djokovic ar putea pierde locul 1 ATP în favoarea rusului Daniil Medvedev, dacă acesta va avea la Acapulca aceeași performanță ca Nole la Dubai. „Știu că se poate întâmpla să fie altcineva pe locul 1 și depinde de ceea ce fac aici, deși nu știu toate posibilitățile.

Singurul lucru pe care îl gândesc este să câștig fiecare meci. Medvedev merită să fie numărul unu. Dacă o va face săptămâna aceasta voi fi primul care îl felicit”, a spus el.

21-02-2022
07:24

Olimpiu Moruțan nu mai are viață lungă la Galatasaray. Noul director sportiv al echipei vrea să scape de el

Aventura lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray e pe cale să se încheie. Numit în funcția de director sportiv al campioanei Turciei, care traversează una dintre cele mai dificile perioade din istorie, italianul Pasquale Sensibile și-a pus în gând să scape de internaționalul român.

Potrivit fotospor.com, au avut loc deja primele discuții în vederea unui împrumut la finalul sezonului, iar în pole-position pare să fie Pogon Szczecin, echipă care luptă pentru titlu în Polonia. Aceasta ocupă poziția a doua în clasament, la egalitate de puncte cu liderul Lech Poznan.

Neymar și-a ales viitoarea destinație. Unde vrea să joace după plecarea de la PSG

Chiar dacă mai are contract cu PSG până în vara lui 2025, Neymar se gândește deja la următoarea destinație. După despărțirea de francezi, acesta visează la o experiență în MLS, ca apoi să îmbrace din nou tricoul echipei sale de suflet, Santos.

Mi-ar plăcea să joc în America, măcar un sezon. Este un campionat scurt. Îmi doresc foarte mult să mai joc iar pentru Santos. Îmi lipește să joc în orașul meu, pe acel stadion minunat”, a mărturisit starul brazilian într-un interviu acordat recent.

ADVERTISEMENT