Sport

Știrile zilei din sport, vineri 18 februarie. Adrian Falub, antrenor în Liga 3 la CS Gloria Bistrița-Năsăud

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri 18 februarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
18.02.2022 | 22:30
Stirile zilei din sport vineri 18 februarie Adrian Falub antrenor in Liga 3 la CS Gloria BistritaNasaud
Adrian Falub, antrenor CS Gloria Bistrita-Nasaud. FOTO: Facebook
ADVERTISEMENT
18-02-2022
21:50

Adrian Falub a preluat-o pe CS Gloria Bistrița-Năsăud

Din Liga 1, acolo unde a antrenat-o la începutul anului pe Academica Clinceni, Adrian Falub (50 de ani) a ajuns în Liga 3, la CS Gloria Bistrița-Năsăud. Noua echipă a tehnicianului este pe locul 5 în Seria 9, cu 17  puncte. Pe prima poziție se află CS Hunedoara, cu 43 de puncte.

„Eu întotdeauna am fost un antrenor atipic. Nu am făcut întotdeauna alegeri foarte bune. De exemplu am ales s-o antrenez pe ‘U’ Cluj când era în faliment. Era mai rău decât Mediașul. Am avut de pierdut, dar am făcut alegeri și cu sufletul, pentru că eu am pasiune și entuziasm. Am găsit la Bistrița niște oameni care își doresc foarte mult să readucă echipa acolo unde a fost.

Cei de aici au resurse, au pasiune, m-au convins și am acceptat. Nu știu din ce cauză am acceptat, să vă spun sincer, dar am simțit pasiune și entuziasm ca și cum aș începe să antrenez din nou pentru că, normal, n-ar fi trebuit să merg.

Dacă iau lucrurile așa, nici n-ar fi trebuit să mă gândesc să merg la Bistrița, dar eu sunt atipic. Nimic nu e logic în alegerea mea, nici bani nici condiții, nimic, dar am ales pentru că am găsit entuziasm și niște oameni care-și doresc foarte mult. Am redescoperit plăcerea de a antrena, să fiu sincer.

Cred că în cel mai scurt timp se va recâștiga palmaresul. Nu pot să spun că am fost iubitorul Gloriei Bistrița de mic, dar am respectat foarte mult clubul ăsta și oamenii de aici. Un om precum Jean Pădureanu rar se naște. A fost un om deosebit. Sper să fie o alegere bună, pentru că dacă aș reuși să duc echipa în Liga a 2-a sau în Liga 1 ar fi, pentru mine, extraordinar, a declarat Adrian Falub pentru realitateasportiva.net.

18-02-2022
20:54

Diana Belbiță luptă cu o braziliancă în gala UFC din Las Vegas

După ce anul trecut a uimit fanii din întreaga lume obținând prima victorie din UFC, Diana Belbiță (25 de ani) se întoarce în ring pentru a lua parte la gala din Las Vegas, programată chiar în noaptea dintre vineri spre sâmbătă.

Adversară îi va fi o braziliancă de 26 de ani. formată la celebra academie Chute Boxem, de unde au plecat nume mari ale acestui sport precum Wanderlei Silva, Shogun sau Anderson Silva. Gloria de Paula are 5 victorii și 4 înfrângeri, dar se poate dovedi o „nucă tare” pentru luptătoarea din România, chiar dacă aceasta a ajuns la un palmares impresionant, 14 victorii și 6 înfrângeri.

18-02-2022
19:05

Atalanta urmează să fie vândută pentru o sumă uriașă

Atalanta urmează să fie vândută unor patroni americani, devenind al 8-lea club din Serie A care este cumpărat de patroni din Statele Unite ale Americii.

Antonio Percassi, patronul Atalantei, vrea să vândă 85% din acțiunile clubului pentru 350.000.000 de euro. Percassi cumpărase echipa în 2010 pentru doar 14.000.000 de euro.

18-02-2022
18:06

Zi fără victorie pentru antrenorii români din Golf

Echipa Al Sharjah, antrenată de Cosmin Olăroiu, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația Al Wasl, în etapa a 16-a a campionatului din Emiratele Arabe Unite.

În aceeași rundă, echipa Bani Yas, pregătită de Daniel Isăilă, a fost învinsă, în deplasare, scor 0-2, de formația Al Ain. În urma acestor rezultate, Al Sharjah este pe poziția a treia, cu 30 de puncte, iar Bani Yas ocupă locul opt, cu 19 puncte. Lider este Al Ain, cu 39 de puncte.

În etapa a 21-a a campionatului din Arabia Saudită, echipa lui Constantin Gâlcă, Al Hazm, a pierdut, pe teren propriu, scor 0-1, în fața formației Al Fateh. Trupa antrenorului român este pe ultimul loc în clasament, cu 14 puncte.

18-02-2022
17:23

Cristian, la un pas de tabloul principal la Doha

Jucătoarea Jaqueline Cristian, locul 67 WTA şi favorită 5, a acces în ultimul tur al calificărilor la turneul de categorie WTA 1000 de la Doha.

Cristian a trecut în primul tur al calificărilor de norvegiana Ulrikke Eikeri, numărul 281 mondial, scor 6-1, 6-2, în 54 de minute. Pentru un loc pe tabloul principal, românca va juca împotriva franțuzoaicei Oceane Dodin (locul 95 WTA, favorită 16).

În schimb, Ana Bogdan (locul 101 WTA) a pierdut în primul tur al calificărilor în faţa favoritei 3, jucătoarea din Belarus Aliaksandra Sasnovich (locul 63 WTA), scor 1-6, 1-6, într-o oră şi două minute, iar Irina Bara (locul 118 WTA) a fost învinsă de favorita 6, olandeza Arantxa Rus (locul 68 WTA), scor 3-6, 0-6, într-o oră şi trei minute.

18-02-2022
16:51

O vicecampioană olimpică a fost suspendată 10 ani pentru dopaj

Blessing Okagbare, atletă medialiată cu argint la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, a primit o suspendare de 10 ani pentru încălcări multiple ale regulilor antidoping, cărora li se adaugă refuzul de a colabora cu Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU).

Potrivit comunicatului emis recent, sportiva din Nigeria a folosit mai multe substanțe interzise, parte a unui regim de dopaj organizat înainte de JO de la Tokyo, motiv pentru care s-a decis majorarea sancțiunii de patru ani, dictate inițial.

Nu mai puțin de 20 de atleţi, dintre care zece nigerieni, au primit interdicție de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce nu au reuşit să îndeplinească standardele de control antidoping în afara competiţiei.

 

18-02-2022
15:55

26 de viitori tehnicieni au participat la cursurile organizate de Școala Federală de Antrenori

Primul modul al cursurilor de pregătire pentru Licența UEFA B, organizat de Școala Federală de Antrenori s-a încheiat cu succes. 26 de aspiranți la meseria de antrenor de fotbal au participat în perioada 14-16 februarie la pregătirea teoretică și practică pe tema Jucătorul de 5-10 ani (U6 – U10).

Între invitații Școlii Federale de Antrenori (SFA) s-au numărat Marius Donțu, trainer în leadership la Schultz Knowledge London, Aurel Țicleanu, vicepreședinte al Comisiei Tehnice FRF și  Lucian Burchel, directorul al SFA.

Participanții au avut astfel ocazia de a învăța cele mai potrivite exerciții și jocuri pentru a-și atinge obiectivele de instruire specifice categoriilor de vârste amintite. În total, Modulul 1 a însumat 22 de ore de pregătire.

18-02-2022
15:11

Valentin Lazăr, debut cu gol în Liga 3, la CSM Reșița

Liber de contract încă de la sfârșitul anului trecut, când s-a despărțit de Concordia Chiajna, fostul dinamovist Valentin Lazăr a ajuns sub comanda lui Dan Alexa la CSM Reșița, echipă care evoluează în Liga 3.

De altfel, tehnicianul l-a introdus în amicalul încheiat la egalitate, scor 1-1, în compania kazacilor de la FK Astana, iar decizia a fost extrem de inspirată, pentru că mijlocașul de 32 de ani a înscris unicul gol al formației sale, pentru care evoluează și alți jucători cu experiență la nivelul primului eșalon, precum Bărboianu, Mediop, Cioinac sau Dudea.

Am întâlnit un adversar care are un buget de 30-40 de milioane de euro și care a introdus în primul 11 mulți jucători care sunt titulari în partidele oficiale. N-am arătat ca o echipă mică, am avut situații clare și pot spune că am avut ocazii mult mai mari decât Astana”, a spus Alexa, imediat după meci.

18-02-2022
13:38

Handbaliștii de la Dinamo și-au luat manager de la Barcelona

Un nume uriaș din istoria handbalului mondial a venit la Dinamo să ocupe o funcție de conducere. Este vorba despre David Barrufet, noul manager al secției de handbal al roș-albilor.

Barrufet a lucrat 15 ani pentru Barcelona, iar în perioada 2010-2015 a făcut parte din departamentul juridic, iar apoi a fost numit director al secție de handbal, acolo unde a colaborat cu Xavi Pascual, antrenorul de acum al lui Dinamo.

Vara trecută, Barrufet a fost îndepărtat de la Barcelona. Joan Laporta i-a transmis că nu mai face parte din planurile catalanilor. „Mi s-a spus că dorește un nou proiect. A fost un moment foarte dur pentru mine. Am fost mereu fanul Barcelonei și voi fi în continuare, indiferent de cine conduce clubul”, declara spaniolul, conform presei din Spania.

Noul manager al „dulăilor” a jucat 14 ani la Barcelona, în 2001 și 2002 fiind desemnat cel mai bun portar din lume. Are în palmares 65 de trofee cu gruparea blaugrana, iar cu naționala Spaniei a fost campion mondial în 2005.

„O nouă lovitură de imagine pentru campioana României! David BARRUFET – noul Manager Sportiv al echipei Dinamo

Conducerea Clubului Sportiv Dinamo a convins un alt nume uriaș să se alăture campioanei României. Legenda handbalului spaniol David Barrufet (51 de ani) este începând de astăzi noul Manager Sportiv la Dinamo. P

rin această mutare de calibru s-a refăcut echipa Xavier Pascual – David Barrufet, care a lucrat cu succes în ultimii șase ani la FC Barcelona, timp în care s-au câștigat numeroase trofee, inclusiv EHF Champions League (2021)”, a scris CS Dinamo, pe Facebook.

David Barrufet, manager sportiv Dinamo
David Barrufet, manager sportiv Dinamo. FOTO: Facebook CS Dinamo
18-02-2022
13:11

Cristina Neagu va juca din nou sub tricolor

Cea mai bună handbalistă a României Cristina Neagu a anunțat că revine la echipa națională și a fost convocată de selecționerul Adi Vasile pentru dubla cu Danemarca din preliminariile pentru Campionatul European.

România ocupă locul al doilea în grupa a doua, calificant la turneul final al CE. 18 jucătoare a convocat selecționerul Adi Vasile pentru dubla cu reprezentativă nordică.

Lotul României:

Portari: Yuliya Dumanska (Podravka Vegeta Koprivnica), Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea).

Extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud);

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti);

Inter stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Anca Polocoşer (CS Minaur Baia Mare);

Centri: Bianca Harabagiu (SCM Gloria Buzău), Mădălina Zamfirescu (SCM Gloria Buzău), Cristina Laslo (CS Minaur Baia Mare);

Interi dreapta: Alina Ilie (SCM Gloria Buzău), Sorina Tîrcă (CS Rapid Bucureşti);

Pivoţi: Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (Gyor), Alexandra Subţirică-Iovănescu (SCM Gloria Buzău).

Meciurile cu Danemarca sunt programate pe 2 martie, la Mioveni, respectiv pe 5 martie la Odense.

18-02-2022
10:31

Raul Rusescu o duce bine în Italia

Raul Rusescu, fostul atacant important de la FCSB, a marcat pentru Lamezia Terme în victoria cu Licata, scor 1-0. Acesta a fost și eliminat, după o altercație cu un adversar.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by F.C. Lamezia Terme (@fc.lameziaterme)

 

Atacantul, în vârstă de 33 de ani, a semnat cu Lamezia Terme în toamna anului trecut. Formația italiană se află în Serie D.

18-02-2022
08:37

Un luptător de MMA a fost împușcat, la Moscova

Potrivit publicației Tass, Bagdat Dyusembaev, un luptător de MMA din Kazahstan, a fost împușcat în piept de un bodyguard, după ce a avut o altercație cu acesta. Incidentul s-a desfășurat într-un club de fitness din Moscova.

Luptătorul de MMA a fost transportat la spital, însă nu se știu detalii despre starea acestuia.

„Ieri, pe strada Ordzhonikidze, la numărul 10a, în timpul unui conflict cu un bodyguard al unui club de fitness, luptătorul MMA Bagdat Dyusembaev s-a ales cu o rană în piept, în urma unei împușcături. Victima a fost spitalizată la Clinica N.I. Porogov City”, se arată în comunicatul poliției locale.

18-02-2022
07:28

Clubul Rapid invită fanii să voteze când se va juca primul meci pe noua arenă din Giulești

Conducerea clubului Rapid își invită fanii să aleagă data și modul în care va fi inaugurat stadionul din Giulești. Astfel, suporterii vișiniilor pot stabili, prin vot, dacă arena își va deschide porțile odată cu primul meci de campionat, după sezonul regulat, sau în cadrul unui eveniment special.

”Vă invităm să votaţi una dintre cele două variante: A. După finalul sezonului regular, echipa noastră să dispute primul meci oficial în play-off sau play-out pe stadionul Giuleşti.

B. FC Rapid să organizeze un eveniment dedicat inaugurării, incluzând şi o partidă amicală, în data de 26 martie, atunci când calendarul echipei naţionale oferă o pauză în campionat”, se arată în comunicatul clubului.

Data până la care se poate vota este 20 februarie, ora 19:23 accesând AICI.

Șef nou la Agenția Națională Anti-Doping

Ştefan Rohnean este noul preşedinte al Agenţiei Naţionale Anti-Doping. Acesta îi succede în funcție fostului arbitru Cristian Balaj numit la sfârșitul anului trecut în funcția de președinte al campioanei CFR Cluj.

În vârstă de 47 de ani, Ştefan Rohnean este licenţiat în relaţii economice internaţionale şi ştiinţe juridice şi a fost director al Complexului Sportiv Naţional ”Lia Manoliu”, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Sportului.

ADVERTISEMENT

Agenția Națională Anti-Doping menționează într-un comunicat că Ștefan Rohneanu are experienţă administrativă şi managerială atât în mediul privat, cât şi în serviciul statului.

Debut cu victorie pentru naționala feminină de polo în preliminariile CE

Echipa națională feminină de polo pe apă a României a câștigat cu scorul de 15-4 meciul cu Irlanda, din preliminariile pentru Campionatul European care va avea loc anul acesta în Croația.

ADVERTISEMENT

Demi Cărpătorea, Krisztina Szeghalmi și Briana Mihăilă au înscris câte trei goluri, în vreme ce Xebnia Bonca, Johanna Toth şi Alina Olteanu au punctat fiecare de câte două ori.

Azi, România va întâlni naționala Slovaciei de la ora 20:00. Meciurile din grupa A, din care mai fac parte Slovacia, Ucraina și Germania. sunt găzduite de Bazinul Steaua.

ADVERTISEMENT

Echipele clasate pe primele două locuri la finalul turneului se vor califica la turneul final al CE de polo pe apă feminin, de la Split, programat în perioada 27 august – 10 septembrie.