Sport

Stranieri, 21-25 septembrie. Stanciu i-a cucerit pe arabi! Un nou gol fabulos din lovitură liberă

FANATIK vă ține la curent cu toate informațiile despre meciurile stranierilor. PAOK a câștigat în Grecia contra formației lui Claudiu Bălan.
25.09.2023 | 22:11
Stranieri 2125 septembrie Stanciu ia cucerit pe arabi Un nou gol fabulos din lovitura libera
Nicolae Stanciu, Andrei Burcă și Florin Tănase sunt protagoniștii unui duel românesc în Arabia Saudită. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
25-09-2023
19:16

Stanciu, un nou gol fabulos în Arabia Saudită

Nicolae Stanciu a bifat al doilea gol în Arabia Saudită pentru Damac. Căpitanul naționalei României a înscris superb din lovitură liberă împotriva lui Al-Qaisumah în „șaisprezecimile” Cupei Regelui din Arabia Saudită.

Reușita fotbalistului român a venit în minutul 31. Stanciu a trimis sub bară de la aproximativ 16 metri distanță de poartă. Ceesay a dublat avantajul pentru echipa lui Cosmin Contra în minutul 73. Scorul final a fost stabilit în minutul 77 după un autogol al lui Faqihi. Grație victoriei cu 2-1, Damac s-a calificat în optimile Cupei Regelui. 

24-09-2023
20:59

Răzvan Lucescu și PAOK, victorie cu Giannina

PAOK a obținut o victorie importantă în meciul din deplasare cu Giannina, scor 3-1 în etapa cu numărul 5 din campionatul Greciei. Konstantelias a deschis scorul pentru formația lui Lucescu Jr. în minutul 4, însă Pamlidis a restabilit egalitatea la mijlocul primei reprize. 

Același Konstantelias a marcat în minutul 33, iar PAOK a intrat în avantaj la pauză. Scorul final a fost stabilit de Zivkovic în minutul 77. La gazde, Claudiu Bălan a fost titular și înlocuit în minutul 62. 

PAOK a urcat pe locul 2 în clasament, cu 10 puncte în 5 partide. De cealaltă parte, Giannina ocupă locul 9, cu 5 puncte în tot atâtea partide. 

24-09-2023
16:06

Remiză în duelul românilor din Turcia. Cum s-au descurcat Moruțan și Cicâldău

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău au plecat în această vară de la Galatasaray. Internaționalii români s-au transferat la Ankaragucu, respectiv Konyaspor. 

Cele două formații din prima ligă de fotbal a Turciei s-au duelat în etapa a 6-a. Scorul s-a terminat la egalitate (1-1). Bajic a deblocat tabela în minutul 3 pentru Ankaragucu, în timp ce Oguz a stabilit scorul final în minutul 28. 

La gazde, Olimpiu Moruțan a fost titular și a jucat aproape tot meciul. Fostul jucător de la FCSB a fost schimbat în minutul 89. De cealaltă parte, Cicâldău a fost rezervă și a fost introdus pe gazon în minutul 71. 

Ankaragucu ocupă locul 11 în clasament, cu 6 puncte în tot atâtea partide, în timp ce Konyaspor se află pe poziția a 7-a, cu 9 puncte în 6 partide. 

24-09-2023
13:21

Metz și Boloni, prima înfrângere pe teren propriu în Ligue 1

Metz a pierdut cu Strasbourg, scor 0-1 în etapa a 6-a din Ligue 1. Este prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon de Ligue 1 pentru formația antrenată de Ladislau Boloni. 

Diarra a marcat singurul gol al partidei în minutul 83 din pasa lui Angelo. Astfel, se oprește seria pozitivă de 4 meciuri consecutive fără înfrângere a lui Metz. Formația lui Boloni ocupă locul 10 în clasament, cu 8 puncte în 6 partide. 

Metz a mai pierdut un singur meci în acest sezon, în prima etapă din Ligue 1, scor 1-5 cu Rennes. În următoarea etapă, Metz joacă pe terenul lui Toulouse. 

24-09-2023
11:56

Bratu a plecat din Cipru

Florin Bratu a plecat din Cipru Karmiotissa. El și-a dat demisia după ce a fost învins de Achnas, scor 3-0. Acesta nu a câștigat nici măcar unul din cele cinci meciuri jucate în acest sezon.

Fostul selecționer U21 a spus că cele șapte luni petrecute în Cipru i-au fost de ajutor și spune căă are discuții cu alte cluburi, din țară ori din străinătate.

Am avut într-adevăr și un program greu, dar nu am reușit să câștig nici un meci din cele 5 (n.r. din acest sezon). M-am gândit să fac ceva pentru a fi, sper, mai bine pentru echipă.

Am avut program foarte greu. Am început cu Pafos, Omonia, Apollon și Anorthosis. Destul de greu! Eu cu o echipă nouă, 17 jucători noi la echipă, a fost foarte greu să încheg o echipă și să am și rezultate într-o lună și jumătate.

Dar nu vreau să găsesc scuze. Așa este viața antrenorilor, depind de rezultate. Am învățat foarte multe lucruri în cele 7 luni petrecute aici pe care le voi pune în practică în următoarea mea experiență.

Voi ajunge săptămâna viitoare în țară și, de ce nu, vreau să găsesc altceva. Nu îmi place să stau foarte mult departe de teren, vreau să-mi găsesc ceva de lucru.

Deja a început să fie un pic de interes și aștept în continuare. Vedem ce se întâmplă în următoarele săptămâni.

(n.r. Vă tentează să reveniți în fotbalul românesc sau doriți tot un contract în străinătate?) Orice, cred eu că va fi bine pentru mine. Nu spun nu unui angajament în România. Acolo am crescut și ca jucător și ca antrenor așa că nu ași spune nu unei noi provocări acasă”, a declarat tehnicianul pentru iamsport.

24-09-2023
10:03

Dan Petrescu a obținut prima victorie a sezonului în deplasare

Jeonbuk Hyundai Motors a învins, duminică dimineață, formația Gwangju FC, în etapa 31 din campionatul Coreei de Sud. Hyun-Seok Doo a marcat golul victoriei în minutul 73.

Pentru Dan Petrescu a fost prima victorie în deplasare de la venirea la Jeonbuk, în vară, după ce s-a despărțit de CFR Cluj pentru că nu a luat titlul cu ardelenii.

La finalul meciului, antrenorul adversarei, Lee Jung-Hyo a avut o reacție amuzantă: ”Cât este salariul lui Dan Petrescu? Vreau să îl comparați cu salariul meu” a spus acesta.

Jeonbuk este pe locul cinci în K League 1, cu 46 de puncte. Adversara de azi este pe locul trei, cu un total de 48 de puncte adunate.

23-09-2023
18:49

Neftchi Baku, egal cu liderul din Azerbaidjan

Adrian Mutu a ajuns la două meciuri consecutive fără victorie pe banca lui Neftchi Baku. Formația pregătită de antrenorul român a remizat în deplasare pe terenul liderului Zira, scor 1-1, în etapa cu numărul 7 din campionatul Azerbaidjanului. 

Yuri Matias, fostul fundaș al Rapidului, a deschis scorul pentru Neftchi Baku în minutul 22. Gazdele au egalat înainte de pauză. Aliyev a înscris de la 11 metri. 

Neftchi Baku ocupă locul 6 în campionat, cu 9 puncte în 7 partide. Pentru echipa lui Adi Mutu urmează tot un duel în deplasare cu Turan. 


Pafos a câștigat categoric meciul cu Doxa, scor 4-0 în etapa a 5-a din campionatul cipriot. Bruno, cu o „dublă”, Tankovic și Jairo din penalty au înscris pentru formația la care joacă românii Adrian Rus și Vlad Dragomir. 

Rus a fost integralist, în timp ce Vlad Dragomir a fost titular și înlocuit la pauză. Pafos ocupă temporar primul loc în Cipru, cu trei victorii și un egal în 4 partide. 

23-09-2023
16:34

Cosmin Olăriu, victorie cu ultima clasată din Emiratele Arabe Unite

Al-Sharjah a câștigat împotriva lui Al-Nasr, scor 1-0 în deplasare. Partida a avut loc în etapa cu numărul 3 din campionatul Emiratelor Arabe Unite. 

Singurul gol al partidei a fost marcat de Juma cu 10 minute înainte de pauză. Grație acestui succes, Al-Sharjah a urcat pe locul 5 în clasament, cu 6 puncte după 3 partide. 

Formația antrenată de Cosmin Olărui a remizat la începutul săptămânii, scor 0-0 cu Al-Sadd (Qatar) în prima etapă din Liga Campionilor Asiei. 

23-09-2023
12:34

Dinamo Kiev, victorie spectaculoasă în Ucraina

Dinamo Kiev a câștigat spectaculos meciul din deplasare cu LNZ Cherkasy, scor 4-2 în etapa cu numărul 8 din campionatul Ucrainei. Formația antrenată de Mircea Lucescu a deschis scorul în minutul 3 prin Brazhko. 

LNZ Cherkasy a restabilit egalitatea prin Boyko din penalty. Yarmolenko și Buyalskyy au readus-o pe Dinamo Kiev în avantaj, iar gazdele au redus din diferență prin Pryadun. Scorul final a fost stabilit de Voloshyn în minutul 90+4. Dinamo Kiev ocupă locul 5 în clasament, cu 12 puncte în 5 meciuri. 


Radomiak Radom, echipa pregătită de Costel Gâlcă, a primit vizita celor de la Puszcza în etapa a 9-a din campionatul Poloniei. Wolski a avut șansa să deschidă scorul pentru gazde în minutul 26, însă mijlocașul a ratat de la 11 metri. 

În startul reprizei secunde, Solowiej a marcat pentru Puszcza, însă Pedro a restabilit egalitatea două minute mai târziu. Radomiak Radom ocupă locul 8 în clasament, cu 11 puncte după 9 partide. 

22-09-2023
21:31

Ianis Hagi, titular în Alaves - Athletic Bilbao 0-2

Ianis Hagi a fost titular în premieră la Alaves. Fotbalistul român a evoluat 66 minute în meciul cu Athletic Bilbao, pierdut de Alaves, scor 0-2. 

Inaki Williams a deschis scorul în minutul 18. Ulterior, atacantul în vârstă de 29 de ani i-a pasat decisiv lui Oihan Sancet care a stabilit scorul final în minutul 76. 

Ianis Hagi a fost înlocuit în minutul 67 cu Samu. A fost cea de-a treia apariție pentru mijlocașul român în tricoul lui Alaves. Formația iberică ocupă locul 14 în La Liga, cu 6 puncte în tot atâtea partide. 


În Serie A, Lecce a primit vizita celor de la Genoa în etapa cu numărul 5. Gazdele s-au impus la limită, scor 1-0, după golul marcat de Oudin în minutul 83. Românii Rareș Burnete și Alexandru Borbei au fost rezerve neutilizate la echipa câștigătoare. 

De cealaltă parte, Radu Drăgușin a fost integralist în centrul defensivei lui Genoa, în timp ce George Pușcaș a intrat pe teren în minutul 89 în locul lui Kevin Strootman. „Grifonii” ocupă locul 14 în Serie A, cu 4 puncte după 5 partide. 

22-09-2023
20:06

Șumudică, lacrimi și bucurie după Gaziantep - Istanbulspor 2-0

Marius Șumudică a spart gheața și a obținut prima victorie de la revenirea în Turcia. Gaziantep, echipa antrenorului român, a câștigat meciul de pe teren propriu, scor 2-0 cu Istanbulspor în etapa cu numărul 6 din campionatul turc. 

După fluierul de final al partidei, Marius Șumudică a „explodat” de bucurie și a celebrat victoria în fața fanilor lui Gaziantep, care l-au aplaudat. 

Totodată, numele antrenorului român a fost strigat de fanii prezenți în tribună, iar emoțiile nu au întârziat să apară. „Șumi” și Alexandru Maxim au fost surprinși de camerele TV cu lacrimi în ochi. 

22-09-2023
18:42

Denis Drăguș, gol pentru echipa lui Șumudică în Turcia

Gaziantep a deschis scorul în minutul 74 al partidei cu Istanbulspor, scor 2-0 în etapa cu numărul 6 din campionatul Turciei.

Pentru formația lui Marius Șumudică a înscris Denis Drăguș. Atacantul român a fructificat excelent cu o lovitură de cap pasa sârbului Lazar Markovic, care intrase doar de un minut pe gazon. 

Este primul gol pe care Denis Drăguș îl înscrie pentru Gaziantep. Atacantul român a fost integralist în Kayserispor – Gaziantep, scor 2-0, în etapa precedentă. Este a doua apariție pentru fotbalistul român în tricoul echipei lui Marius Șumudică. 

Florin Niță, Junior Morais și Alexandru Maxim au fost titulari contra lui Instabulspor. Mijlocașul român a fost înlocuit în minutul 72 cu Albian Ajeti, cel are avea să stabilească scorul final, 2-0, cu un gol în minutul 90+5. 

Este prima victorie a lui Marius Șumudică de la revenirea în Turcia. Gaziantep a urcat pe locul 18 în clasament, cu 3 puncte în 6 partide. 

22-09-2023
17:33

Burcă s-a accidentat înaintea meciurilor din preliminariile Euro 2024

Fundașul Andrei Burcă a ieșit accidentat din meciul pe care echipa sa, Al Akhdoud, l-a pierdut, pe teren propriu, scor 0-1, de formația Al Khaleej, în etapa a 7-a a campionatului Arabiei Saudite.

Burcă a fost titular și s-a accidentat în prima repriză, fiind înlocuit în minutul 39. Jucătorul român a fost scos de pe teren cu mașinuța medicală, dar a mers la vestiare pe picioarele sale.

Rămâne de văzut cât de gravă este accidentarea în vederea meciurilor pe care naționala României le va avea în octombrie cu Andorra și Belarus, în preliminariile Euro 2024. Mijlocașul Florin Tănase a fost integralist la Al Akhdoud și a primit un cartonaș galben în minutul 90.


Într-un alt meci din etapa a 7-a a campionatului saudit, echipa Al Riyadh, cu fundașul Alin Toșca pe banca de rezerve, a fost învinsă, acasă, scor 1-3, de formația Al Feiha.


Totodată, Ciprian Tătărușanu a fost titular între buturile formației saudite Abha, care a pierdut categoric, scor 0-4 cu Al-Wehda în etapa a 7-a a campionatului Arabiei Saudite. 

Goodwin, Al Hafith, Fajr și Ighalo au înscris pe rând în poarta românului. A fost cea de-a treia înfrângere consecutivă pentru Abha, care ocupă locul 13 în clasament, cu 6 puncte în 7 meciuri. 

21-09-2023
20:13

Nicolae Stanciu, cea mai mare notă în Damac - Al Hilal 1-1

Nicolae Stanciu a fost decisiv pentru Damac în remiza de pe teren propriu, scor 1-1 cu liderul Al-Hilal. Căpitanul naționalei României a înscris direct din lovitură liberă și a adus un punct pentru formația pregătită de Cosmin Contra. 

Statisticienii de la Sofascore i-au acordat românului nota 7,2, cea mai mare. Doar doi coechipieri de la Damac au obținut același calificativ. Neymar, fotbalistul lui Al-Hilal, a fost notat doar cu 6,3. 

21-09-2023
17:11

Andrei Cordea, înfrângere dramatică în Arabia Saudită

Al-Tai, formația lui Andrei Cordea, a pierdut dramatic meciul din deplasare cu Al-Ettifaq, scor 3-4 în etapa cu numărul 7 din campionatul Arabiei Saudite. 

Fostul fotbalist de la FCSB a fost integralist pentru oaspeți și a pasat decisiv la cel de-al treilea gol marcat de ghanezul Bernard Mensah, care a reușit o „triplă”. 

La oaspeți a fost titular și Marko Dugandzic. Fostul atacant al Rapidului a pasat decisiv la cel de-al doilea gol înscris de Mensah. Croatul a fost înlocuit în minutul 81. 

Wijnaldum și Moussa Dembele, ambii cu câte o „dublă”, au adus victoria pentru Al-Ettifaq, care a urcat pe locul 3 în campionat. De cealaltă parte, Al-Tai ocupă locul 9, cu 7 puncte în tot atâtea partide. 

21-09-2023
15:23

Damac - Al-Hilal 1-1 ( Stanciu 68 / Malcom 9)

FINAL DE MECI. Damac a obținut un punct miraculos pe teren propriu, scor 1-1 cu Al-Hilal, în etapa cu numărul 7 din campionatul Arabiei Saudite.

Liderul a deschis scorul în minutul 9 prin Malcom, însă Stanciu a restabilit egalitatea în minutul 68 cu un gol direct din lovitură liberă. 

A fost primul gol marcat de Stanciu în tricoul formației lui Cosmin Contra. Damac ocupă locul 15 în campionat, cu 4 puncte în 7 partide. 

Min. 68: GOOL Al-Hilal! Nicolae Stanciu marchează primul gol în tricoul lui Damac.

Căpitanul naționalei României înscrie în poarta lui Al-Hilal și restabilește egalitatea. Stanciu a înscris direct din lovitură liberă. 

Min. 9: GOOL Al-Hilal! Malcom deschide scorul din pasa lui Al Dawsari. 

Min. 1: Meciul a început!

Damac, formația pregătită de Cosmin Contra, o înfruntă pe teren propriu pe Al-Hilal în etapa cu numărul 7 din campionatul Arabiei Saudite. La gazde, Nicolae Stanciu este titular. 

De cealaltă parte, Al-Hilal îi are pe teren pe Neymar, Mitrovic, Malcom sau Milinkovic-Savic. Aspru criticat după cele două penalty-uri neacordate Petrolului cu CFR Cluj, Istvan Kovacs a mers în Arabia Saudită. Arbitrul român este la „centru” la duelul lui Cosmin Contra și Nicolae Stanciu împotriva lui Neymar. 

La fel ca în precedentele săptămâni, primii stranieri care intră în scenă în finalul de săptămână sunt românii din Arabia Saudită. Andrei Cordea este protagonist în Al-Ettifaq – Al-Tai, în timp ce Cosmin Contra și Nicolae Stanciu dau piept cu Al-Hilal, formația lui Neymar.

Stranieri, 21-25 septembrie. Zi plină pentru români în Arabia Saudită

Al-Ettifaq primește vizita celor de la Al-Tai, joi, 21 septembrie, ora 18:00. La oaspeți, Andrei Cordea poate bifa a treia apariție consecutivă. Fostul fotbalist de la FCSB a înscris deja un gol pentru saudiți. Duelul are loc în etapa cu numărul 7 din campionatul Arabiei Saudite.

ADVERTISEMENT

În aceeași zi și de la aceeași oră, Damac o înfruntă pe propriul teren pe Al-Hilal, liderul din Arabia Saudită. Formația pentru care evoluează Neymar, Mitrovic sau Milinkovic-Savic vine după egalul din Liga Campionilor Asiei cu Navbahor Namangan din Uzbekistan.

Ziua de vineri a stranierilor este deschisă de confruntarea dintre Al-Okhdood, formația românilor Florin Tănase și Andrei Burcă, cu Al-Khaleej. Totodată, Alin Toșca ar putea fi titular în meciul Al-Riyadh – Al-Feiha, tot în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică se află în căutarea primei victorii la Gaziantep, unde i-a transferat recent pe Florin Niță și Denis Drăguș, vineri, ora 20:00. Tot vineri ar putea evolua Ciprian Tătărușanu (Abha), Andres Șfaiț (Salernitana), Drăgușin și Pușcaș (Genoa), dar și Ianis Hagi (Alaves).

Stranieri, 21-25 septembrie. Mutu, duel la Neftchi Baku împotriva liderului din Azerbaidjan

Dinamo Kiev și Mircea Lucescu sunt în căutarea celui de-al doilea succes consecutiv în campionat. Ocupanta locului 7 în clasament joacă în deplasare cu LNZ Cherkasy. De asemenea, Constantin Gâlcă bifează o nouă apariție pe banca celor de la Radomiak Radom, în Polonia.

ADVERTISEMENT

Marius Marin are meci la Pisa în Serie B, în timp ce Cosmin Olăroiu are derby în Al-Nasr – Al-Sharjah, în campionatul Emiratelor Arabe Unite. Raul Opruț (Kortrijk), Sefer (Hapoel Beer Sheva) și Rareș Ilie (Lausanne) sunt protagoniști la echipele de club.

Extrem de contestat, Adrian Mutu caută să redreseze situația după începutul nefast de pe banca lui Neftchi Baku. Formația pregătită de fostul atacant are un meci extrem de greu cu Zira, liderul din Azerbaidjan.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin, duel cu Inter în Serie A

Răzvan Marin și Empoli au un început extrem de modest în Serie A. În etapa cu numărul 5, formația românului primește vizita lui Inter, lider după patru meciuri.

Duminică, de la ora 14:00, Boloni caută o nouă victorie cu Metz, în timp ce de la ora 17:00, Moruțan (Ankaragucu) și Alexandru Cîcâldău (Konyaspor) au meciuri în Turcia. Tot duminică, Man și Mihăilă au meci la Parma, iar Răzvan Lucescu îl înfruntă pe Claudiu Bălan în Giannina – PAOK, duelul românilor din campionatul grec.

ADVERTISEMENT