Sport

Stranieri, 5-9 octombrie. Înfrângere pentru Adi Mutu în Azerbaidjan

FANATIK vă ține la curent cu toate informațiile despre meciurile stranierilor. Zi plină pentru români în Arabia Saudită.
08.10.2023 | 22:46
Stranieri 59 octombrie Infrangere pentru Adi Mutu in Azerbaidjan
Neftchi Baku, echipa lui Adrian Mutu, a obținut o victorie importantă în Azerbaidjan. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT
08-10-2023
20:13

Mutu, un nou eșec cu Neftchi

Echipa Neftchi Baku, antrenată de Adrian Mutu, a fost învinsă, pe teren propriu, scor 0-2, de formația Qarabag, în etapa a 9-a a campionatului Azerbaidjanului.

Trupa tehnicianului român se află pe locul 5 în clasament, cu 12 puncte, la 7 puncte în urma liderului Zira.

Mijlocașul Ianis Hagi a jucat 73 de minute în partida pe care echipa sa, Alaves, a terminat-o la egalitate, acasă, scor 1-1, cu formația Betis Sevilla, în etapa a 9-a din La Liga.

Mijlocașul Alexandru Cicâldău a jucat până în minutul 65 al meciului pe care echipa sa, Konyaspor, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-3, în fața formației Hatayspor, în etapa a 8-a a campionatului Turciei.

Mijlocașul Sebastian Mladen a primit un cartonaș galben și a fost integralist în întâlnirea pe care echipa sa, Panetolikos, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-3, în fața formației, într-o restanță din prima etapă a campionatului Greciei.

Fundașul Bogdan Racovițan a fost titular în jocul pe care echipa sa, Rakow, l-a câștigat, în deplasare, scor 2-1, în fața formației Legia Varșovia, în etapa a 11-a a campionatului Poloniei. Internaționalul român a fost integralist și a primit un cartonaș galben în minutul 80, în timp ce coechipierul săi Deian Sorescu nu a fost în lot.

Atacantul Valentin Costache a jucat până în minutul 82 al meciului pe care echipa sa, Apollon Limassol, l-a câștigat, pe teren propriu, scor 4-0, în fața formației Doxa, în etapa a 7-a a campionatului Ciprului.

08-10-2023
16:54

Ghiță a marcat pentru Cracovia

Echipa Al Sharjah, antrenată de Cosmin Olăroiu, a învins, în deplasare, scor 3-1, formația Emirates Club, în etapa a 5-a a campionatului din Emiratele Arabe Unite.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Tagliabue (10, 45+8) și Marega (90+3), în timp ce pentru gazde a înscris Lithierry (36). În urma acestei victorii, trupa tehnicianului român a urcat pe locul 5 în clasament, cu 9 puncte.

Fundașul Virgil Ghiță a marcat un gol în partida pe care echipa sa, MKS Cracovia, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 2-4, în fața formației Jagiellonia, în etapa a 11-a a campionatului Poloniei. Jucătorul român a fost integralist și a înscris golul 1-4, în minutul 57. Coechipierul său Cornel Râpă a jucat până în minutul 75.

Mijlocașul Marius Marin a fost integralist în meciul pe care echipa sa, Pisa, l-a terminat la egalitate, în deplasare, scor 0-0, în fața formației Spezia, în etapa a 9-a din Serie B.

Mijlocașul Alexandru Dobre a intrat pe teren în minutul 86 al întâlnirii pe care echipa sa, Famalicao, a pierdut-o, acasă, scor 1-3, în fața formației Guimaraes, în etapa a 8-a a campionatului Portugaliei.

Mijlocașul Rareș Ilie a fost doar rezervă în jocul pe care echipa sa, Lausanne, l-a câștigat, pe teren propriu, scor 3-1, în fața formației Lucerna, în etapa a 10-a a campionatului Elveției.

08-10-2023
13:28

Dan Petrescu a dus-o pe Jeonbuk în play-off

Echipa Jeonbuk, antrenată de Dan Petrescu s-a calificat în play-off, după ce a învins, în deplasare, scor 2-0, formația Seoul, în etapa a 33-a, ultima a sezonului regulat din Coreea de Sud.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Han Kyo-Won (60) și Gustavo (75). În urma acestei victorii, trupa tehnicianului român a încheiat pe locul 4 sezonul regulat, cu 49 de puncte, în timp ce Seoul a terminat prima sub linie, pe poziția a 7-a, cu 47 de puncte.

07-10-2023
20:54

Drăgușin, titular în eșecul cu AC Milan

Fundașul Radu Drăgușin a fost titular în partida pe care echipa sa, Genoa, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-1, în fața formației AC Milan, în etapa a 8-a din Serie A.

Internaționalul român a fost integralist, în timp ce coechipierul său George Pușcaș a intrat pe teren în minutul 90+1.

07-10-2023
20:07

Valentin Cojocaru, titular în Polonia

Portarul Valentin Cojocaru a fost integralist în partida pe care echipa sa, Pogon Szczecin, a câștigat-o, în deplasare, scor 3-0, în fața formației Ruch Chorzow, în etapa a 11-a a campionatului Poloniei.

Fundașul Alexandru Pașcanu a jucat 59 de minute în meciul pe care echipa sa, Sporting Gijon, a pierdut-o, în deplasare, scor 2-3, în fața formației Racing Santander, în etapa a 10-a a ligii secunde din Spania.

07-10-2023
18:25

Maxim, penalty ratat în Turcia

Mijlocașul Alexandru Maxim a ratat un penalty în partida pe care echipa sa, Gaziantep, antrenată de Marius Șumudică, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-2, în fața formației Istanbul Bașakșehir, în etapa a 8-a a campionatului Turciei.

Maxim, care a jucat până în minutul 81, a ratat lovitura de la 11 metri în minutul 60, la scorul de 0-1. Portarul Florin Niță a fost integralist la Gaziantep, în timp ce atacantul Denis Drăguș a fost înlocuit în minutul 89. Trupa celor 4 români se află pe locul 17 în clasament, primul retrogradabil, cu 6 puncte.

Portarul Mihai Popa a fost doar rezervă în meciul pe care echipa sa, Torino, l-a pierdut, în deplasare, scor 0-2, în fața formației Juventus, în etapa a 8-a din Serie A.

Mijlocașul Vlad Dragomir a fost titular în întâlnirea pe care echipa sa, Pafos, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația AEK Larnaca, în etapa a 7-a a campionatului Ciprului. Dragomir a primit un cartonaș galben în minutul 71 și a fost schimbat în minutul 82, în timp ce coechipierul său Adrian Rus a fost rezervă.

Mijlocașul Marco Dulca a intrat pe teren în minutul 83, al jocului pe care echipa sa, NK Celje, l-a câștigat, acasă, scor 2-0, în fața formației Bravo, în etapa a 12-a a campionatului Sloveniei.

07-10-2023
17:06

Boloni, o nouă înfrângere în Ligue 1

Echipa Metz, antrenată de Ladislau Boloni, a fost învinsă, pe teren propriu, scor 0-1, de formația OGC Nice, în etapa a 8-a din Ligue 1.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Boudaoui (14). Metz se află la al treilea eșec consecutiv în campionat și a ajuns pe locul 14 în clasament, cu 8 puncte.

Fundașul Andrei Burcă a fost titular în partida pe care echipa sa, Al Akhdoud, a pierdut-o, acasă, scor 0-3, în fața formației Al Hilal, în etapa a 9-a a campionatului Arabiei Saudite. Internaționalul român a fost integralist și a primit un cartonaș galben în minutul 81, în timp ce coechipierul său Florin Tănase este accidentat și nu a fost inclus în lot.

07-10-2023
16:21

Dennis Man, titular în eșecul Parmei

Mijlocașul Dennis Man a fost titular în partida pe care echipa sa, Parma, a pierdut-o, în deplasare, scor 2-3, în fața formației Venezia, în etapa a 9-a a din Serie B.

Internaționalul român a jucat până în minutul 59 când a fost înlocuit cu Valentin Mihăilă.

Atacantul Florin Andone a luat un cartonaș galben și a jucat până în minutul 81 al meciului pe care echipa sa, Eldense, l-a câștigat, în deplasare, scor 1-0, în fața formației Huesca, în etapa a 10-a a ligii secunde din Spania.

Atacantul George Ganea a intrat pe teren în minutul 79 a întâlnirii pe care echipa sa, Ujpest, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-0, în fața formației DVTK, în etapa a 9-a a campionatului Ungariei.

Portarul Ionuț Radu a fost rezervă în jocul pe care echipa sa, Bournemouth, l-a pierdut, în deplasare, scor 0-3, în fața formației Everton, în etapa a 8-a din Premier League.

07-10-2023
15:31

Isăilă, egal la primul meci la Ajman

Echipa Ajman, antrenată de Daniel Isăilă, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Al Wasl, în etapa a 5-a a campionatului din Emiratele Arabe Unite.

Oaspeții au deschis scorul prin Madan (26), gazdele restabilind egalitatea prin Sidibe (57). În urma acestei remize, trupa tehnicianului român se menține pe locul 13, penultimul, retrogradabil, cu doar 2 puncte.

Mijlocașul Olimpiu Moruțan a dat o pasă de fol în jocul pe care echipa sa, Ankaragucu, l-a câștigat, acasă, scor 3-0, în fața formației Kayserispor, în etapa a 8-a a campionatului Turciei.

Internaționalul român, care a jucat până în minutul 85, a pasat decisiv la primul gol al întâlnirii reușit de Garry Rodrigues (49)

Fundașul Marco Ehmann a fost integralist în partida pe care echipa sa, Stal Mielec, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Widzew Lodz, în etapa a 11-a a campionatului Poloniei.

Mijlocașul Alexi Pitu a intrat pe teren în minutul 84 al meciului pe care echipa sa, Girondins Bordeaux, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-1, în fața formației Laval, în etapa a 10-a din Ligue 2.

Fundașul Ionuț Nedelcearu a fost doar rezervă în întâlnirea pe care echipa sa, Palermo, a câștigat-o, în deplasare, scor 2-0, în fața formației Modena, în etapa a 9-a din Serie B.

07-10-2023
13:19

Eric Bicfalvi a marcat pentru Ural

Atacantul Eric Bicfalvi a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Ural, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 2-2, cu formația Lokomotiv Moscova, în etapa a 11-a a campionatului Rusiei.

Jucătorul român a fost integralist și a marcat golul de 2-1 în minutul 53. În urma acestei remize, Ural a urcat pe locul 5 în clasament, cu 16 puncte, la 8 puncte în urma liderului FK Krasnodar.

 

Echipa Radomiak Radom, antrenată de Costel Gâlcă, a învins, acasă, scor 3-0, formația LKS Lodz, în etapa a 11-a a campionatului Poloniei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Pedro (20), Flis (36, autogol) și Semedo (69).

În urma acestei victorii, trupa tehnicianului român a urcat pe locul 8 în clasament, cu 14 puncte, la 8 puncte în spatele liderului Slask Wroclaw.

Fundașul Steliano Filip a intrat pe teren în minutul 64 al meciului pe care echipa sa, Mezokovesd, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 1-2, în fața formației Zalaegerszeg, în etapa a 9-a a campionatului Ungariei. Portarul Arpad Tordai nu a făcut parte din lotul gazdelor pentru acest joc.

06-10-2023
21:18

Boloca, titular în remiza lui Sassuolo

Mijlocașul Daniel Boloca a fost titular în partida pe care echipa, Sassuolo, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Lecce, în etapa a 8-a din Serie A.

Fotbalistul cu părinți români a fost integralist, în ciuda faptului că a primit un cartonaș galben încă din primul minut de joc.

Mijlocașul Marius Corbu a jucat 69 de minute în meciul pe care echipa sa, Puskas Academy, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației Kisvarda, în etapa a 9-a a campionatului Ungariei.

Mijlocașul Denis Hergheligiu a intrat pe teren în minutul 66 al întâlnirii pe care echipa sa, FeralpiSalo, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Brescia, în etapa a 9-a din Serie B.

06-10-2023
18:56

Răzvan Marin a jucat 81 de minute în Serie A

Mijlocașul Răzvan Marin a jucat 81 de minute în partida pe care echipa sa, Empoli, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Udinese, în etapa a 8-a din Serie A.

Mijlocașul Răzvan Grădinaru a intrat pe teren în minutul 61 al meciului pe care echipa sa, Karmiotissa, l-a pierdut, în deplasare, scor 0-2, în fața formației Nea Salamis, la care fundașul David Celea nu a fost nici în lot, în etapa a 7-a a campionatului Ciprului.

Fundașul Bogdan Țîru a fost integralist în întâlnirea pe care echipa sa, Warta Poznan, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Korona Kielce, în etapa a 11-a campionatului Poloniei.

La gazde, mijlocașul Ronaldo Deaconu a intrat pe teren în minutul 63, în timp ce fundașul Marius Briceag a fost doar rezervă. Warta a deschis scorul prin Kupczak (50), iar Korona a egalat cu golul lui Remacle (90+6), jucător care a trecut pe la Pandurii Târgu Jiu, FC Voluntari, FC Botoșani și Universitatea Cluj.

06-10-2023
17:06

Tătărușanu, egalul lui Ronaldo

Echipa Abha, antrenată de George Timiș și cu portarul Ciprian Tătărușanu titular, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 2-2, cu formația Al Nassr, în etapa a 9-a a campionatului Arabiei Saudite.

Portarul român a fost integralist, a avut două intervenții bune în fața superstarului Cristiano Ronaldo, dar nu a avut ce face la golurile marcate de Otavio (3) și Talisca (28). Oaspeții au revenit miraculos și au egalat cu reușitele lui Bguir (36, penalty) și Toko Ekambi (90+2).

În urma acestui rezultat, Abha a urcat pe locul 15, primul deasupra liniei de retrogradare, cu 7 puncte. Al Nassr este pe poziția a treia, cu 19 puncte, la 3 puncte în spatele liderului Al Taawon.

06-10-2023
15:53

Victorie pentru Rădoi în Emiratele Arabe

Echipa Al Bataeh, antrenată de Mirel Rădoi, a învins, pe teren propriu, scor 3-1, formația Khorfakkan, în etapa a 5-a a campionatului din Emiratele Arabe Unite.

Golurile învingătorilor au fost marcate de De Oliveira (41, penalty), Alhammadi (59) și Abang (64), în timp ce pentru oaspeți a înscris Lourency (43). Cu această victorie, trupa tehnicianului român pune capăt unei serii de trei meciuri fără victorie în campionat.

După acest succes, Al Bataeh a urcat pe locul 5 în clasament, cu 7 puncte, la 5 puncte în urma liderului Al Ain.

06-10-2023
14:38

Mircea Lucescu, eșec uluitor în Ucraina

Echipa Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a fost învinsă, în deplasare, scor 2-3, după ce a condus cu 2-1 și a avut superioritate numerică, de formația Zhytomyr, în etapa a 10-a a campionatului Ucrainei.

Oaspeții au condus cu golul lui Buyalskyy (4), gazdele au revenit cu reușita lui Krushynskyi (15), dar trupa tehnicianului român a revenit în avantaj după ce același Buyalskyy a transformat un penalty (51).

Dinamo Kiev a avut și superioritate numerică după eliminarea lui Morozko (57), însă Zhytomyr a avut o revenire fantastică și a întors rezultatul cu golurile înscrise de Budkivsky (64) și Kozak (70). În minutele de prelungire, fundașul oaspeților Karavaev a fost și el eliminat.

Dinamo Kiev este pe locul 5 în clasament, cu 15 puncte, la patru puncte în spatele liderului surpriză Zhytomyr, dar și cu trei meciuri mai puțin disputate.

05-10-2023
20:17

Reghecampf, apel la calm după a treia înfrângere la rând

Laurențiu Reghecampf a ajuns la a treia înfrângere consecutivă pe banca tehnică a echipei Al Tai, însă a ținut să-și apere jucătorii după umilința cu Al Taawon, scor 0-3.

”Este adevărat că a primi un număr mare de goluri nu este un lucru bun, dar noi vom munci la îmbunătățirea sistemului defensiv, care este responsabilitatea tuturor. Oricine are dreptul să spună ce vrea, dar nu voi vorbi despre jucătorii mei în fața presei. Am jucători buni sub comanda mea și am încredere în ei.

Venim după zece zile de muncă și pregătire, am avut trei accidentați, dar vreau să muncim în continuare. Nu am avut multe opțiuni și nu vreau să schimb pozițiile jucătorilor. Îmi place să le dau tuturor jucătorilor posibilitatea să evolueze, dar vreau ca fiecare jucător să fie în poziția lui”, a declarat Reghecampf, conform Orange Sport.

05-10-2023
17:10

Înfrângere dură pentru Reghecampf

Echipa Al Tai, antrenată de Laurențiu Reghecampf, a fost învinsă, în deplasare, scor 0-3, de formația Al Taawon, în etapa a 9-a a campionatului Arabiei Saudite.

Andrei Cordea a jucat până în minutul 61 la Al Tai, la fel ca și fostul atacant rapidist Marko Dugandzic.

Tot în etapa a 9-a a campionatului saudit, fundașul Alin Toșca a dat o pasă de gol în meciul pe care echipa sa, Al Riyadh, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 2-2, cu formația Al Shabab.

Jucătorul român, care a fost integralist, a oferit assist-ul la primul gol al întâlnirii reușit de jamaicanul Andre Gray.

 

În urma acestor rezultate, Al Riyadh este pe locul 13, cu 8 puncte, iar Al Tai ocupă poziția a 15-a, prima deasupra liniei de retrogradare, cu 7 puncte.

05-10-2023
14:07

Damac, victorii pe linie în Arabia Saudită

După un început modest de sezon, Damac a intrat pe linia de plutire. Formația antrenată de Cosmin Contra a câștigat categoric meciul de pe teren popriu cu Al-Hazem, scor 4-1, în cadrul etapei a 9-a din campionatul Arabiei Saudite, și a ajuns la a treia victorie consecutivă în toate competițiile. 

Nicolae Stanciu a fost integralist pentru echipa lui Cosmin Contra. A fost ultimul meci pentru fotbalistul român la echipa de club înainte de acțiunea naționalei. Ceesay a deschis scorul în minutul 16, iar avantajul gazdelor a fost dublat de N’Koudou înainte de pauză. 

La doar un minut după fluierul de start al reprizei secunde, Al Zain a făcut 3-0. Damac a punctat pe tabelă pentru a patra oară după un autogol al lui Bruno Viana. Al-Hazem, „lanterna roșie” din campionat, a redus din diferență în minutul 83 prin Al-Habashi. 

Primii stranieri care intră în scenă în această săptămână sunt românii din Arabia Saudită. Nicolae Stanciu traversează o formă excelentă la Damac. Formația pregătită de Cosmin Contra joacă joi, 5 octombrie, de la ora 15:00 cu Al-Hazem în etapa a 9-a din campionatul Arabiei Saudite.

Stranieri 5-9 octombrie. Românii din Arabia Saudită dau startul

Tot joi, 5 octombrie, Al-Riyadh, formația unde evoluează Alin Toșca, primește vizita celor de la Al-Shabab, în timp ce Al-Tai, cu Laurențiu Reghecampf pe bancă și Andrei Cordea pe teren, o înfruntă pe Al-Taawon în deplasare.

ADVERTISEMENT

Meciurile stranierilor continuă vineri. Dinamo Kiev caută a doua victorie consecutivă în campionatul Ucrainei cu Zhytomyr. Formația lui Mircea Lucescu ocupă locul 5 în clasament, cu 15 puncte, dar și cu 3 meciuri în minus față de rivale.

Vineri vor intra în scenă și Mirel Rădoi (Al-Bataeh) și Răzvan Marin (Empoli). Totodată, Ciprian Tătărușanu va apăra buturile celor de la Abha în duelul cu Al-Nassr, echipa care îl are în atac pe Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Weekend plin pentru stranieri

Ziua de sâmbătă este deschisă de duelul lui Constantin Gâlcă în Polonia. Radomiak Radom primește vizita lui LKS Lodz. Formația antrenorului român vine după înfrângerea cu Rakow, scor 0-3, în care Racovițan a marcat o „dublă”.

De asemenea, Pitu (Bordeaux), Moruțan (Ankaragucu) sau Claudiu Bălan (Giannina) ar putea bifa noi apariții la echipa de club. Man și Mihăilă au un ultim test la Parma înainte de pauza cauzată de meciurile echipelor naționale.

ADVERTISEMENT

Boloni caută să redreseze echipa, după ce Metz a suferit o înfrângere drastică în etapa trecută, scor 0-3 cu Toulouse. Duelurile fabuloase din Arabia Saudită continuă și sâmbătă cu Al-Okhdood – Al-Hilal. Românii Andrei Burcă și Florin Tănase îl vor avea în față pe Neymar.

Radu Drăgușin și George Pușcaș vor o nouă evoluție solidă în Serie A cu AC Milan, în timp Șumudică, alături de Niță și Drăguș, caută a treia victorie consecutivă cu Gaziantep.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, în pericol la Jeonbuk

După un început solid pe banca lui Jeonbuk, Dan Petrescu are probleme la cârma formației din Coreea de Sud. Jeonbuk a suferit două înfrângeri la rând, iar „Bursucul” are nevoie de o victorie în meciul din campionat cu Seoul.

Al Sharjah, echipa lui Olăroiu, joacă duminică în campionat, la fel ca Pisa, formația lui Marius Marin. Rareș Ilie (Lausanne), Cicâldău (Konyaspor), Denis Alibec (SC Muaither), dar și Sorescu și Racovițan (Rakow) se anunță a fi titulari la echipele de club.

Totodată, Mutu caută o nouă victorie pe banca lui Neftchi Baku în derby-ul împotriva campioanei en-titre Qarabag. Nu în ultimul rând, la finalul săptămânii se joacă Alaves – Betis în La Liga, unde Ianis Hagi ar putea fi din nou titular.

ADVERTISEMENT