Sport

Dan Petrescu, primul eșec în Liga Campionilor Asiei. Jeonbuk, înfrângere neașteptată

Echipa sud-coreeană Jeonbuk, antrenată de Dan Petrescu, a pierdut al doilea meci disputat în faza grupelor din Liga Campionilor Asiei.
04.10.2023 | 16:54
Dan Petrescu primul esec in Liga Campionilor Asiei Jeonbuk infrangere neasteptata
Formația Jeonbuk, pregătită de Dan Petrescu, a fost învinsă, în deplasare, scor 2-3, de echipa thailandeză Bangkok United, în etapa a 2-a a fazei grupelor Ligii Campionilor Asiei. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
04-10-2023
14:08

Eșec surprinzător pentru Dan Petrescu

Formația Jeonbuk, pregătită de Dan Petrescu, a fost învinsă, în deplasare, scor 2-3, de echipa thailandeză Bangkok United, în etapa a 2-a a fazei grupelor Ligii Campionilor Asiei.

Golurile sud-coreenilor au fost marcate de Limwannasthian (19, autogol) și Moon Seon-Min (88), în timp ce pentru învingători au înscris Poomchantuek (26), Ahn Hyun-Beom (58, autogol) și Willen (82).

În celălalt meci din Grupa F, echipa Lion City din Singapore a învins, în deplasare, scor 2-1, formația Kitchee din Hong Kong. În urma acestor rezultate, pe primul loc se află Bangkok United, cu 6 puncte, urmată de Jeonbuk și Lion City, ambele cu câte 3 puncte. Pe ultima poziție este Kitchee, fără niciun punct.

Etapa a 3-a va avea loc pe 25 octombrie și programează partidele Kitchee – Bangkok United și Jeonbuk – Lion City.

04-10-2023
06:07

Stanciu și Burcă, alături de Ronaldo în echipa etapei din Arabia Saudită

Nicolae Stanciu și Andrei Burcă s-au descurcat de minune în ultima etapă din Arabia Saudită, cea cu numărul 8. Căpitanul naționalei României a oferit două pase decisive pentru Damac, formație antrenată de Cosmin Contra, în victoria cu Al-Khaleej, scor 2-0. 

Totodată, Andrei Burcă a marcat golul decisiv pentru Al-Okhdood în victoria cu Al-Raed, scor 2-1. Astfel, cei doi internaționali români au fost incluși în echipa etapei a 8-a din Arabia Saudită. 

Cristiano Ronaldo a fost, de asemenea, ales pentru echipa etapei după golul și pasa de gol din Al-Tai – Al-Nassr 1-2. Kalidou Koulibaly și Sergej Milinkovic-Savic se regăsesc, totodată, în echipa etapei. 

02-10-2023
06:01

Dennis Man, lăudat în presa italiană după golul marcat în Cremonese - Parma 1-2

Internaționalul român Dennis Man a fost lăudat în presa italiană după ce a marcat un gol superb în minutul 66 al partidei pe care Parma a câștigat-o în deplasare cu 2-1 pe terenul lui Cremomese.

“Viclean: s-a ascuns în bucăți lungi din meci, apoi a lovit în momentul potrivit. Lobul său încântător a adus cele 3 puncte pentru Parma, care își consolidează șefia clasamentului”, a fost caracterizarea pe care i-au făcut-o lui Man cei de la Tuttomercatoweb.

Prestația atacantului român a fost notată cu 7,4 de către SofaScore, cea mai mare notă primită de vreun jucător al Parmei în acest meci. Intrat pe teren în minutul 78, Valentin Mihăilă a primit 6,8.

01-10-2023
21:07

Reghecampf i-a luat antrenorul cu portarii lui Contra

Laurențiu Reghecampf și-a întărit staff-ul la Al Tai, luându-l pe Dan Zdrîncă, antrenorul cu portarii de la Damac, formația pregătită de Cosmin Contra.

”Un nou început, o nouă provocare”, a scris Zdrîncă pe rețelele de socializare după ce a semnat cu Al Tai.

Stranieri 28 septembrie - 1 octombrie

01-10-2023
18:36

Man, gol de 3 puncte pentru Parma

Mijlocașul Dennis Man a marcat golul prin care echipa sa, Parma, a câștigat partida din deplasare cu formația Cremonese, scor 2-1, în etapa a 8-a din Serie B.

În minutul 66, internaționalul român a primit o pasă excelentă pe culoar de la Sohm și a înscris cu o scăriță frumoasă. Doar că de la margine s-a semnalizat o poziție de ofsaid și centralul a anulat reușit. A fost momentul în care a intervenit sistemul VAR și după o scurtă pauză i s-a comunicat centralului că golul este valabil. VEZI VIDEO AICI

Dennis Man a fugit direct spre peluza suporterilor parmegiani și s-a bucurat alături de aceștia. Man a fist în locuit în minutul 72, în timp ce coechipierul său Valentin Mihăilă a intrat pe teren în minutul 78. Parma este lider în Serie B, cu 20 de puncte, 4 mai multe decât Palermo, care are însă un joc mai puțin disputat.

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 2-2, derby-ul cu Panathinaikos Atena, în etapa a 7-a a campionatului Greciei. Oaspeții au deschis scorul prin Thomas (19), gazdele egalând prin Palacios (32).

Trupa tehnicianului român a revenit în avantaj prin reușita lui Zivkovic (58), dar s-a văzut egalată la ultima fază de golul marcat de Jeremejeff (90+6). PAOK este pe locul secund în clasament, cu 14 puncte, la 2 puncte în spatele liderului Olympiakos.

01-10-2023
18:07

Mircea Lucescu, victorie în Ucraina

Echipa Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, pe teren propriu, scor 4-2, formația Oleksandriya, în etapa a 9-a a campionatului Ucrainei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Brazhko (15, 83), Vanat (44) și Buyalskyy (90+3), în timp ce pentru oaspeți au înscris Geovani (43) și Skorko (47). În urma acestei victorii, trupa tehnicianului român a urcat pe locul 5 în clasament, cu 15 puncte, la 3 puncte în spatele liderului Șahtior Donțek, dar și cu 3 meciuri mai puțin disputate.

Portarul Valentin Cojocaru a fost integralist și a primit un cartonaș galben în minutul 46 al partidei pe care echipa sa, Pogon Szczecin, a câștigat-o, acasă, scor 5-0, în fața formației Lech Poznan, în etapa a 10-a a campionatului Poloniei.

Mijlocașul Alexandru Cicâldău a intrat pe teren în minutul 66 al întâlnirii pe care echipa sa, Konyaspor, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-2, în fața formației Beșiktaș Istanbul, în etapa a 7-a a campionatului Turciei.

01-10-2023
16:31

Ianis Hagi, titular la Alaves

Mijlocașul Ianis Hagi a fost titular în partida pe care echipa sa, Deportivo Alaves, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-2, în fața formației Osasuna Pamplona, în etapa a 8-a din La Liga.

Internaționalul român a avut două ocazii mari de gol. În prima repriză șutul său din interiorul careului s-a dus puțin pe lângă poartă, iar în startul părții secunde a primit o pasă care l-a lăsat singur în fața porții, dar șutul său a fost blocat de Sergio Herrera, portarul Osasunei.

Ianis Hagi a fost înlocuit în minutul 55, la scorul de 0-1, imediat după ce formația sa a rămas în inferioritate numerică după eliminare a lui Antonio Blanco. Pentru prestația sa, mijlocașul român a primit nota nota 7,2 în portalul SofaScore și 6,7 pe Flashscore.

Fundașul Ionuț Nedelcearu a fost doar rezervă în meciul pe care echipa sa, Palermo, l-a câștigat, acasă, scor 2-1, în fața formației Sudtirol, în etapa a 8-a din Serie B.

01-10-2023
15:17

Racovițan, erou pentru Rakow

Fundașul Bogdan Racovițan a marcat două goluri în partida pe care echipa sa, Rakow Czestochowa, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-0, în fața formației Radomiak Radom, antrenată de Constantin Gâlcă, în etapa a 10-a a campionatului Poloniei.

Jucătorul român a înscris primele două goluri ale jocului, în minutele 3 și 61. VEZI AICI VIDEO Racoviţan a fost integralist, în timp ce coechipierul său Deian Sorescu a intrat pe teren în startul reprizei secunde.

În urma acestei rezultat, Rakow a urcat pe locul 3 în clasament, cu 19 puncte, în timp ce este pe poziția a 12-a, cu 11 puncte.

Echipa FC Metz, antrenată de Ladislau Boloni, a fost învinsă, în deplasare, scor 0-3, de formația Toulouse, în etapa a 7-a din Ligue 1. După acest eșec, trupa tehnicianului român este pe locul 13, cu 8 puncte.

Fundașul Radu Drăgușin a fost titular în meciul pe care echipa sa, Genoa, l-a terminat la egalitate, în deplasare, scor 2-2, cu formația Udinese, în etapa a 7-a din Serie A. Internaționalul român a fost integralist, în timp ce coechipierul său George Pușcaș a intrat pe teren în minutul 78. Genoa este pe locul 12, cu 8 puncte.

Fundașul Andres Dumitrescu a fost doar rezervă la întâlnirea pe care echipa sa, Slavia Praga, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 0-0, în fața formației FK Teplice, în etapa a 10-a a campionatului Cehiei.

01-10-2023
14:43

Răzvan Marin, titular în Serie A

Mijlocașul Răzvan Marin a fost integralist în partida pe care echipa sa, Empoli, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-3, în fața formației Bologna, în etapa a 7-a din Serie A.

Atacantul Florin Andone a jucat prima repriză a meciului pe care echipa sa, Eldense, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 1-3, în fața formației Real Oviedo, în etapa a 8-a din liga secundă spaniolă.

Mijlocașul Sebastian Mladen a fost doar rezervă în întâlnirea pe care echipa sa, Panetolikos, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Lamia, în etapa a 7-a a campionatului Greciei.

30-09-2023
20:22

Stanciu, două pase de gol pentru Damac

Mijlocașul Nicolae Stanciu a dat două pase de gol în partida pe care echipa sa, Damac, antrenată de Cosmin Contra, a câștigat-o, în deplasare, scor 2-0, în fața formației Al Khaleej, în etapa a 8-a din campionatul Arabiei Saudite.

Internaționalul român a executat perfect un corner în minutul 43 și algerianul Farouk Chafai a deschis scorul cu o lovitură de cap. În minutul 56, Stanciu i-a pasat pe culoar camerunezului Georges-Kevin N’Koudou și acesta a stabilit scorul final.

Contra l-a scos pe Stanciu din teren în minutul 90+4. În urma acestei victorii, Damac a urcat pe locul 12 în clasament, cu 7 puncte.

Fundașul Bogdan Țîru a intrat pe teren în minutul 81 ai meciului pe care echipa sa, Warta Poznan, l-a pierdut, pe teren propriu, scor 0-1, în fața formației Slask Wroclaw, în etapa a 10-a a campionatului Poloniei.

Mijlocașul Marco Dulca a fost introdus la trecerea timpului în minutul 88 al întâlnirii pe care echipa sa, NK Celje, a câștigat-o, în deplasare, scor 2-0, în fața formației NK Mura, în etapa a 11-a a campionatului Sloveniei.

30-09-2023
19:39

Sefer, prestație excelentă în Israel

Mijlocașul Antonio Sefer a marcat un gol și a dat o pasă decisivă în partida pe care echipa sa, Hapoel Beer Sheva, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-0, în fața formației Hapoel Ierusalim, în etapa a 5-a a campionatului Israelului.

Fotbalistul român a deschis scorul în minutul 5, a oferit assist-ul pentru gol doi reușit de Miguel Vitor și a fost schimbat în minutul 79.

Mijlocașul Alexi Pitu a intrat pe teren în minutul 66 al meciului pe care echipa sa, Girondins Bordeaux, l-a pierdut, în deplasare, scor 0-2, în fața formației Grenoble, în etapa a 9-a din Ligur 2.

Mijlocașul Alexandru Dobre a fost doar rezervă în întâlnirea pe care echipa sa, Famalicao, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 2-2, în fața formației Boavista Porto, în etapa a 7-a a campionatului Portugaliei.

30-09-2023
18:18

Andrei Burcă a marcat pentru Al Akhdoud

Fundașul Andrei Burcă a marcat golul decisiv prin care echipa sa, Al Akhdoud, a câștigat, în deplasare, scor 2-1, în fața formației Al Raed, în etapa a 8-a a campionatului Arabiei Saudite.

Internaționalul român a fost integralist, a luat un cartonaș galben și a transformat penalty-ul victoriei în minutul 83. Celălalt român de la Al Akhdoud, Florin Tănase, a fost înlocuit la pauză din cauza unei accidentări.

În urma acestei victorii, trupa celor doi români a urcat pe locul 12, cu 7 puncte.

Atacantul Valentin Costache a dat singurul gol al meciului pe care echipa sa, Apollon Limassol, l-a câștigat, în deplasare, scor 1-0, în fața formației Aris Limassol, în etapa a 6-a a campionatului Ciprului. Fotbalistul român a înscris în minutul 10 și a fost schimbat în minutul 74. 

Într-un alt joc din Cipru, echipa Karmiotissa, antrenată de Florin Bratu, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Othellos Athienou. Răzvan Grădinaru la gazde și Călin Popescu la oaspeți au rămas pe banca de rezerve.

Atacantul Rareș Ilie a dat o pasă de gol în întâlnirea pe care echipa sa, Lausanne, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-2, în fața formației Servette Geneva, în etapa a 9-a a campionatului Elveției. Fotbalistul român a oferit assist-ul pentru Sanches în minutul 39, la primul gol al jocului. Rareș Ilie a rămas pe teren până în minutul 66.

Mijlocașul Olimpiu Moruțan a jucat până în minutul 61 al meciului pe care echipa sa, Ankaragucu, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-2, în fața formației Galatasaray, în etapa a 7-a a campionatului Turciei. Internaționalul român a primit un cartonaș galben în minutul 42.

30-09-2023
15:41

Înfrângere pentru Mirel Rădoi

Echipa Al Bataeh, antrenată de Mirel Rădoi, a fost învinsă, în deplasare, scor 1-3, de formația Al Jazira, în etapa a 4-a a campionatului Emiratelor Arabe Unite.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Ramadan (20), Pozuelo (53) și Traore (90+7), în timp ce pentru oaspeți a înscris Paulinho (45+3). Trupa tehnicianului român se află la a doua înfrângere consecutivă și ocupă locul 10 în clasament, cu 4 puncte.

30-09-2023
15:09

Ghiță a marcat pentru MKS Cracovia

Fundașul Virgil Ghiță a marcat un gol în partida pe care echipa sa, MKS Cracovia, a câștigat-o, în deplasare, scor 2-0, în fața formației LKS Lodz, în etapa a 10-a a campionatului Poloniei.

Jucătorul român a deschis scorul în minutul 14, cu o lovitură de cap după un corner. Scorul final a fost stabilit de Atanasov (21). Ghiță a fost integralist, la fel ca și coechipierul său Cornel Râpă. Cei doi români au fost cei mai buni jucători de pe teren, Ghiță primind nota 8,7, iar Râpă a luat 7,8. Vezi video cu golul aici

Atacantul Rareș Burnete a fost rezervă în meciul pe care echipa sa, Lecce, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-4, în fața campioanei en-titre Napoli, în etapa a 7-a din Serie A.

30-09-2023
14:13

Mutu răsuflă ușurat după o victorie ”italiană”

Echipa Neftchi Baku, antrenată de Adrian Mutu, a învins, în deplasare, scor 1-0, formația Turan, în etapa a 8-a a campionatului Azerbaidjanului.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Olanare (87). În urma acestui succes, trupa tehnicianului român a urcat pe locul 4 în clasament, cu 12 puncte.

Echipa Al Riyadh, cu fundașul Alin Toșca integralist, a învins, în deplasare, scor 1-0, formația Abha, la care portarul Ciprian Tătărușanu a jucat toate minute, în etapa a 8-a a campionatului Arabiei Saudite.

Golul a fost marcat de Andre Gray (84). Al Riyadh este pe locul 13, cu 7 puncte, iar Abha ocupă poziția a 14-a, cu 6 puncte.

Formația Pisa, cu mijlocașul Marius Marin integralist, a fost învinsă, pe teren propriu, scor 1-2, de echipa Cosenza, în etapa a 8-a din Serie B. Într-un alt joc, mijlocașul Denis Hergheligiu a fost rezervă în meciul pe care echipa sa, FeralpiSalo, a pierdut-o, acasă, scor 1-2, în fața formației Spezia.

Atacantul Liviu Antal a intrat pe teren în minutul 72 al întâlnirii pe care echipa sa, Zalgiris Vilnius, a câștigat-o, în deplasare, scor 2-0, în fața formației Suduva, în etapa a 32-a a campionatului Lituaniei.

30-09-2023
12:19

Dan Petrescu, aproape să rateze play-off-ul cu Jeonbuk

Echipa Jeonbuk, antrenată de Dan Petrescu, a fost învinsă, pe teren propriu, scor 1-3, de formația Daegu, în etapa a 32-a, penultima sezonului regulat din campionatul Coreei de Sud.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Go Jae-Hyeon (1, 58) și Lucas Barcelos (7), în timp ce pentru gazde a înscrisa Boateng (25). În urma acestui eșec, trupa tehnicianului român a ajuns pe locul 7, primul în afara zonei de play-off, cu 46 de puncte, unul mai puțin decât Seoul și Incheon și două mai puțin decât Daegu.

În ultima etapă a sezonului regulat, Jeonbuk va întâlni în deplasare pe Seoul, într-o partidă decisivă pentru accederea în play-off. Jocul este programat duminică, 8 octombrie, de la ora 09:00.

30-09-2023
10:56

Andrei Cordea a primit tricoul de la Cristiano Ronaldo

Al-Nassr a câștigat partida din deplasare cu Al-Tai, scor 2-1 în etapa cu numărul 8 din campionatul Arabiei Saudite. Cristiano Ronaldo a fost omul meciului, reușind să paseze decisiv la primul gol și să stabilească scorul final din penalty.

La formația pregătită de Laurențiu Reghecampf, Andrei Cordea și Marko Dugandzic au fost titulari. Românul a fost înlocuit în minutul 78, în timp ce atacantul croat a ieșit de pe teren în minutul 90+2.

La finalul meciului, Andrei Cordea a dat mâna cu Cristiano Ronaldo. Ulterior, fostul fotbalist de la FCSB a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu tricoul pe care l-a primit din partea cvintuplului Balon de Aur.

„Visele devin realitate”, a fost mesajul pe care Andrei Cordea l-a atașat fotografiei.

 

30-09-2023
07:08

Marius Șumudică, după Samsunspor - Gaziantep 1-2: „Am meritat victoria”

Gaziantep a învins-o în deplasare pe Samsunspor, scor 2-1, iar Marius Șumudică a obținut a doua victorie consecutivă de la revenirea pe banca turcilor. Gaziantep a urcat temporar pe locul 16, în afara zonei retrogradabile, cu 6 puncte în 7 meciuri. 

Marius Șumudică a declarat la conferința de presă de la finalul partidei că echipa sa a meritat victoria. Totodată, antrenorul român a rămas plăcut impresionat de faptul că fanii echipei adverse l-au aplaudat. 

„Aș vrea să vorbesc despre două lucruri importante. În primul rând, acum doi ani, unul dintre fanii noștri a murit. Îi doresc familiei lui multă putere. În al doilea rând, vreau să îmi felicit echipa. Am meritat victoria azi (n.r. – vineri). Nu i-am dat adversarului șanse de a marca. 

Am primit gol din penalty. Am jucat în sistemul 5-4-1. Am stat aproape de cei de la Samsunspor. Vreau să le mulțumesc și fanilor noștri care au făcut deplasarea ca să ne vadă. 

Cel mai important moment pentru mine a fost când fanii adverși ne-au aplaudat. Este unul dintre reperele carierei mele. Dacă adversarul apreciază ceea ce faci înseamnă că facem lucrurile într-un mod corect.

Îi urez lui Samsunspor succes în următoarele partide. Sper că va reuși să evite retrogradarea. Azi (n.r. – vineri) noi am fost echipa care a meritat să câștige”, a declarat Marius Șumudică, citat de Gaziantep Ekspres

29-09-2023
19:20

Alibec, gol superb în Qatar

Atacantul Denis Alibec a marcat un gol splendid în partida pe care echipa sa, Muaither SC, a pierdut-o, în deplasare, scor 2-4, în fața formației Al Ahli Doha, în etapa a 5-a a campionatului Qatarului.

Internaționalul român a fost integralist și a marcat golul de 1-3 în minutul 66, cu un șut de excepție de la 30 de metri. VEZI VIDEO

După această înfrângere, formația lui Alibec se menține pe locul 8 în clasament, cu 4 puncte.

Mijlocașul Eric Bicfalvi a dat o pasă de gol în meciul pe care echipa sa, FK Ural, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 2-2, cu formația FK Rostov, în etapa a 10-a a campionatului Rusiei. Bicfalvi, care a jucat până în minutul 82, a pasat decisiv la reușita de 2-0 a lui Egorychev, din minutul 17.

Echipa Stal Mielec, cu fundașul Marco Ehmann integralist și cartonaș galben luat în minutul 9, a fost învinsă, pe teren propriu, scor 2-3, de formația Korona Kielce, la care mijlocașul Ronaldo Deaconu a intrat pe teren în minutul 75, în etapa a 10-a a campionatului Poloniei.

29-09-2023
17:33

Samsunspor - Gaziantep 1-2 (Ntcham 90+3 pen / Drăguș 3, Jevtovic 17)

Final de meci – Gaziantep se impune pe terenul lui Samsunspor, scor 2-1, și părăsește pentru prima dată de la sosirea lui Marius Șumudică locurile retrogradabile. Niță a jucat tot meciul și a primit un cartonaș galben în minutul 79. Maxim a evoluat până în minutul 80, iar Drăguș a fost avertizat în prima repriză și a părăsit terenul în minutul 72.

sli

Min. 90+3 – GOOOL Samsunspor!!! Ntcham reduce din diferență transformând un penalty pentru un henț din a doua încercare. Prima dată, Florin Niță a reușit să respingă cu piciorul, dar arbitrul a dictat repetarea loviturii după ce a fost avertizat de la VAR că portarul român nu a stat pe linia porții. VEZI VIDEO

Min. 17 – GOOOL Gaziantep!!! Jevtovic majorează diferența cu un șut imparabil de la 22 de metri. VEZI VIDEO

Min. 3 – GOOOL Gaziantep!!! Drăguș primește o pasă în careu de la Eskihellac și deschide scorul un șut plasat. VEZI VIDEO

Min. 1 – A început meciul.

Jucătorii Florin Niță, Alexandru Maxim și Denis Drăguș sunt titulari în partida pe care echipa Gaziantep, antrenată de Marius Șumudică, o joacă în deplasare cu formația Samsunspor, în etapa a 7-a din campionatul Turciei.

29-09-2023
15:19

Al Tai - Al Nassr 1-2 (Misidjan 78 / Talisca 32, Ronaldo 87 pen.)

Min. 90+10: Fluier final.

Min. 87: GOOOL Al Nassr! Ronaldo transformă impecabil lovitura de pedeapsă.

Min. 83: Semedo comite henț în careu și se dictează penalty pentru Al Nassr după consultarea VAR.

Min. 78: GOOOL Al Tai! Misidjan scapă singur cu portarul și înscrie cu un șut plasat din 8 metri.

Min. 73: Ronaldo pătrunde în careu, trimite plasat pe lângă portar, dar mingea lovește bara și iese afară.

Min. 63: Ronaldo reia cu capul din 6 metri, portarul Braga scoate greu de lângă bară.

Min. 39: Ronaldo e găsit perfect în careu, dar șutul său din prima trece pe lângă poartă.

Min. 32: GOOOL Al Nassr!!! Ronaldo îi așază mingea lui Talisca și acesta deschide scorul cu un șut din interiorul careului.

Min. 25: Dugandzic scapă singur spre poartă adversă, dar este blocat în momentul șutului de portarul Al Aqidi.

Min. 20: Dugandzic șutează de la 20 de metri, dar mingea trece puțin pe lângă poartă.

Min. 13: Talisca îl găsește excelent pe Ronaldo, dar șutul portughezului din 6 metri este scos cu piciorul de portarul Braga.

Min. 9: Mane centrează din stânga, Ronaldo înțeapă balonul, dar portarul Braga are un reflex excelent.

Min. 1: A început meciul.

Echipele de start la Al Tai – Al Nassr.

  • Al Tai: Braga – Kasim, Roco, Bauer, Alnakhili – Semedo, Abdullah – Misidjan, Mensah, Cordea – Dugandzic. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
  • Al Nassr: Al Aqidi – Telles, Laporte, Lajami, Al Ghannam – Brozovic, Al Khaibari – Mane, Otavio, Talisca – Ronaldo. Antrenor: Luis Castro.
29-09-2023
06:40

Radu Drăgușin, elogiat de Gazzetta dello Sport după Genoa - Roma 4-1

Genoa a produs marea surpriză a etapei cu numărul 6 din Serie A. „Grifonii” au învins-o fără drept de apel pe AS Roma, scor 4-1. Radu Drăgușin a fost integralist la echipa câștigătoare, în timp ce Pușcaș a fost rezervă neutilizată. 

Radu Drăgușin, fundașul naționalei României, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei pregătite de Alberto Gilardino. Gazdele au făcut un meci foarte bun în defensivă, iar pe faza de atac, „Grifonii” au profitat de toate șansele avute. 

Pe lângă faptul că a blocat jucători, precum Lukaku sau Dybala, Radu Drăgușin a oferit pasa decisivă la golul 3 al lui Genoa marcat de Thorsby. Prestația internaționalului român nu a rămas neobservată. 

“Drăguşin, imbatabil”, au titrat jurnaliștii italieni de la Gazzetta dello Sport. Cel mai prestigios ziar din Italia i-a acordat nota 7 românului pentru prestația din meciul cu Roma. 

Flashscore i-a acordat nota 8,1 lui Radu Drăgușin, cea mai mare de pe teren. Genoa a urcat pe locul 11 în clasament, cu 7 puncte în 6 partide. 

28-09-2023
18:15

Deian Sorescu a deschis scorul în Lech Poznan - Rakow

Deian Sorescu a început ca titular derbyul polonez între ocupanta locului 6 și cea a locului 3, Lech Poznan, respectiv Rakow. Fotbalistul campioanei a avut un start perfect de meci reușind să deschidă scorul.

În minutul 2, internaționalul român a făcut 1-0 după centrarea excelentă a lui Drachal. Spre deosebire de Sorescu, celălalt român de la Rakow, Bogdan Racovițan, a început meciul pe banca de rezerve.

Reușita din minutul 2 a lui Sorescu nu i-a ajutat prea mult pe campioni, care au pierdut cu 1-4. Sorescu a fost integralist la oaspeți, în timp ce Racovițan a intrat pe teren în minutul 46.

George Pușcaș și Radu Drăgușin au derby în Serie A, în Genoa – AS Roma, care va avea loc joi, 28 septembrie, ora 21:45. La mijlocul acestei săptămâni, atât în Serie A, cât și în La Liga au avut loc etape intermediare.

Stranieri 28 septembrie – 1 octombrie. Pușcaș și Drăgușin dau piept cu Roma în Serie A

Daniel Boloca a fost integralist în victoriile lui Sassuolo cu Juventus (4-2) și Inter (1-0), iar presa din Italia l-a lăudat pe fotbalistul român. Totodată, Răzvan Marin a fost rezervă în Empoli – Salernitana (1-0) și a fost introdus în minutul 74. La oaspeți, Andres Șfaiț a fost rezervă neutilizată, la fel ca în cazul lui Rareș Burnete, care a urmărit de pe bancă înfrângerea lui Lecce cu Juventus (0-1).

ADVERTISEMENT

Pentru românii din Serie A urmează duelul Genoa – Roma, din etapa a 6-a. Radu Drăgușin, fundașul naționalei României, este om de bază în echipa lui Alberto Gilardino, în timp ce George Pușcaș a început până acum din postura de rezervă.

Tot joi, Claudiu Bălan ar putea fi pe teren în meciul Panserraikos – Giannina din Grecia. De asemenea, Rakow o înfruntă în deplasare pe Lech, iar Bogdan Racovițan și Deian Sorescu pot bifa o nouă apariție în tricoul campioanei Poloniei. Meciul are loc, joi, 28 septembrie, ora 21:00.

ADVERTISEMENT

Stranieri 28 septembrie – 1 octombrie. Reghecampf și Cordea, față în față cu Ronaldo în Arabia Saudită

Meciurile stranierilor de vineri, 29 septembrie, sunt deschise de duelul Al-Tai – Al-Nassr, din campionatul Arabiei Saudite. Laurențiu Reghecampf, noul antrenor al lui Al-Tai, dar și Andrei Cordea, ajuns în vară la arabi, vor da piept cu Cristiano Ronaldo.

Meciul cu Al-Nassr reprezintă debutul pentru „Reghe” în campionat la noua echipă. De asemenea, pentru Al-Tai va fi pe teren și Marko Dugandzic, fostul atacant al Rapidului. Denis Alibec are meci tot vineri la Muaither în Qatar, în timp ce Șumudică, Niță și Drăguș caută a doua victorie consecutivă în Turcia la Gaziantep.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește ziua de sâmbătă, primul care intră în scenă este Adrian Mutu. Antrenorul român are nevoie de o victorie în Turan – Neftchi Baku pentru a scapă de o parte din presiune. Ciprian Tătărușanu îi va înfrunta în Arabia Saudită pe Burcă și Florin Tănase în Abha – Al-Okhdood. Cosmin Contra închide etapa din Arabia Saudită cu delul Al-Khaleej – Damac.

Boloni caută un nou rezultat mare în Ligue 1

Duminică, 1 octombrie, au loc alte meciuri care implică stranieri. De la ora 13:30, Empoli merge în deplasare pentru duelul cu Bologna, iar Răzvan Marin și-ar putea face revenirea în echipa de start a oaspeților. Totodată, Genoa merge la Udinese, iar Radu Drăgușin este anunțat titular în apărare.

ADVERTISEMENT

Seria pozitivă, de patru meciuri consecutive fără înfrângere, a lui Boloni la Metz s-a oprit în ultima etapă din Ligue 1. Formația antrenorului român a pierdut cu 0-1 cu Strasbourg, însă Boloni caută un nou rezultat pozitiv în duelul cu Toulouse, duminică, 1 octombrie, ora 16:00.

ADVERTISEMENT