News

Structura anului școlar 2021-2022, schimbată. Ce se întâmplă cu vacanțele și cu tezele. Document

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, vineri, modificări în ceea ce privește structura anului școlar 2021-2022. De asemenea, s-au luat decizii importante și în privința tezelor susținute de elevi.
05.11.2021 | 11:14
Structura anului scolar 20212022 schimbata Ce se intampla cu vacantele si cu tezele Document
Structura anului școlar 2021-2022, schimbată. Ce se întâmplă cu vacanțele și cu tezele. Document. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-o conferință de presă susținută vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a semnat şi a trimis la Monitorul Oficial cele două ordine de ministru care reglementează structura anului școlar şi micșorează numărul de note necesar încheierii mediei elevilor.

S-au luat decizii importante în ceea ce privește vacanțele pentru elevii din gimnaziu, liceu, școli primare și grădinițe.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oficialul Guvernului a precizat că a transmis în teritoriu lista tezelor care vor fi susținute în acest an.

Ministrul Educației, anunț privind structura anului școlar 2021-2022. Ce se întâmplă cu vacanțele

Cele două săptămâni de vacanță forțată primite de elevi în perioada 25 octombrie – 8 noiembrie vor avea repercusiuni asupra structurii anului școlar.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat ce se întâmplă cu vacanțele de sărbători ale elevilor și data la care se va relua semestrul II.

”S-a decis păstrarea numărului de săptămâni pentru toți elevii. Acest lucru se poate face prin compensarea celor două săptămâni de vacanță cu o săptămână de vacanță pentru elevii din gimnaziu și liceu în perioada 3-10 ianuarie și cu o singură săptămână pentru elevii din învățământului primari și grădinițe care vor veni la școală tot pe 10 ianuarie. 

ADVERTISEMENT

Se va relua activitatea în semestrul 2 și aceasta va continua până la datele cunoscute: 27 mai pentru elevii din clasele terminale (a 12-a), 3 iunie pentru elevii de clasa a 8-a, 10 iunie pentru toți elevii, cu excepția celor de la nivel tehnologic, care vor încheia școala vineri, 1 iulie. Aceste date rămân.

Compensarea se face printr-o săptămână de vacanță în perioada 3-10 ianuarie (gimnaziu și liceu), prin a doua săptămână, renunțându-se la ”Școala altfel”.

ADVERTISEMENT

Vom intra în vacanță în data de 23 decembrie, vor fi 10 zile de vacanță de sărbători. Elevii din gimnaziu și liceu vor reveni la școală pe 3 ianuarie, cei din învățământul primar pe 10 ianuarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu anunță cum se vor susține tezele în acest an școlar

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a mai anunțat vineri că elevii de clasa a 8-a vor avea o teză mai puțin (3 în loc de 4), iar cei de liceu la fel. Elevii din clasele a 5-a, a 6-a, și a 7-a vor avea teze doar la matematică și limba română.

”Elevii claselor a 8-a au cu o teză mai puțin, iar cei din clasele de liceu de la patru teze câte aveau să ajungă la trei teze, cu excepția celor din învățământul profesional care aveau deja trei teze.

Clasele 5-7 vor avea teze la matematică și română. Ordinele de ministru au fost semnat și transmise la Monitorul Oficial”, a spus ministrul Educației.

ADVERTISEMENT