News

Studenții români, în atenția universităților de top din SUA. Condițiile pentru primirea bursei de 80.000 de euro anual

Studenții români sunt în atenția universităților de top din SUA. Care sunt condițiile pentru primirea bursei de 80.000 de euro anual.
26.04.2023 | 22:48
Studentii romani in atentia universitatilor de top din SUA Conditiile pentru primirea bursei de 80000 de euro anual
Studenții români, în atenția universităților de top din SUA. Condițiile pentru bursa anuală de 80.000 de euro. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Studenții români continuă să fie în atenția universităților de top din SUA. Care sunt condițiile pentru primirea bursei de 80.000 de euro anual în zone precum New York, Miami sau California.

Studenții români, în atenția universităților de top din SUA. Condițiile pentru bursa anuală de 80.000 de euro

Reprezentanții unor universități americane de prestigiu au venit în această săptămână în România. Aceștia sunt în căutare de studenţi români. O serie de instituţii din New York, Miami sau California vor dă îi recruteze pe cei mai buni elevi din România. Unii pot ajunge chiar şi gratuit peste ocean.

ADVERTISEMENT

De notat că bursele pot ajunge până la 80.000 de euro anul. Pentru asta, trebuiesc îndeplinite mai multe condiții. În primul rând, tânărul trebuie să demonstreze că familia nu are venituri care depășesc această sumă anual.

Vorbim, în mod logic, de cea mai ușoară condiție, date fiind salariile mici din țara noastră. O a doua condiție este Bacalaureatul american, ceva mai dificil. Apoi, sunt activitățile extrașcolare pe care copilul trebuie să le desfășoare în timpul liceului.

ADVERTISEMENT

Absolventă româncă de la Yale: Se poate studia orice fel de domeniu

Andreea Ciobanu, o absolventă de la Yale University, le transmite tinerilor din țară că, odată ajunși peste ocean pot studia orice fel de domeniu. ”De la informatică, lingvistică, engleză, limbi străine, științe naturale, au și facultăți de drept, de medicină.

Sunt patru ani la facultate și în primul an studenții au șansă de a explora, să vadă ce li se potrivește. E un argument bun pentru tinerii noştri: pot combina materiile, până când se decid ce le place cu adevărat să facă în viață”, spune tânăra, conform Observator News.

ADVERTISEMENT

La standul universității din California, promoter a fost chiar ambasadoarea Casei Albe în România, Kathleen Kavalec. Aceasta a absolvit Computer Science şi crede că mulţi români au şanse să-şi trăiască visul.

Românii au o reputație excelentă în pregătirea academică. Cred că pentru studenţii care nu au mijloace să plătească, să caute o bursă pentru studenții internaţionali, a două opţiune este să ia în considerare să facă un an exchange”, spune aceasta.

ADVERTISEMENT

Specialiștii din domeniul educațional spun că, pentru un elev, pregătirea pentru visul american trebuie sa înceapă cu cel puţin doi ani înainte de Bacalaureat.

Au nevoie de notă de la examenul SAT, eseul de aplicare și au nevoie de recomandări de la profesorii lor. Cheia succesului – e cool să ai note mari, e bine să ai pregătire academică, dar ce îi face pe ei să se remarce – dacă au depășit anumite provocări, au inventat ceva, au un talent special, activități extraşcolare”, explică un reprezentant al Vanderbilt University (Nashville).

ADVERTISEMENT
Tags: