News

Studiu. Vaccinurile Pfizer și Moderna, eficiență 94% în prevenirea spitalizărilor la persoane în vârstă

29.04.2021 | 09:25
Studiu Vaccinurile Pfizer si Moderna eficienta 94 in prevenirea spitalizarilor la persoane in varsta
ADVERTISEMENT

Vești excelente din SUA. Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), vaccinurile Pfizer / BioNTech și Moderna au o eficiență de 94% în prevenirea spitalizărilor la persoane în vârstă de 65 de ani și peste.

Studiul de peste ocean se referă la gradul de eficacitate la persoanele imunizate cu schema completă: doza I plus rapelul.

ADVERTISEMENT

Cercetarea din Statele Unite mai relevă faptul că vaccinurile mARN au o eficacitate de 64% în prevenirea spitalizării vârstnicilor care au fost vaccinaţi cu o singură doză.

Vaccinurile anti-Covid Pfizer și Moderna, eficiență 94% în prevenirea spitalizărilor la persoane în vârstă

Un amplu studiu din SUA vine cu mai multe dovezi referitoare la beneficiile vaccinării împotriva SARS-CoV, boală care a infectat peste 32,1 milioane de americani și a ucis cel puțin 573.420, potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oferite de CDC, serurile anti-Covid-19 ale Pfizer şi Moderna au o eficacitate de 94% în prevenirea spitalizării persoanelor cu vârste de 65 de ani și peste, scrie CNBC.

Cercetarea de peste ocean a evaluat un număr total de 417 adulţi spitalizaţi, din 14 state americane, în perioada ianuarie-martie. Potrivit agenţiei, aceste constatări corespund celor realizate în studii clinice.

ADVERTISEMENT

”Vaccinarea din această perioadă este un instrument esențial pentru reducerea cazurilor severe de COVID-19 în grupurile de persoane cu risc crescut.

Aceste descoperiri reprezintă vești încurajatoare și binevenite pentru cele două treimi din persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste care sunt deja complet vaccinate.

ADVERTISEMENT

Vaccinurile anti-COVID-19 sunt extrem de eficiente și aceste descoperiri din lumea reală confirmă beneficiile observate în studiile clinice, prevenind internările în rândul celor mai vulnerabili”, a declarat directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, într-un comunicat de presă.

Peste 81% dintre americanii de peste 65 de ani, vaccinați deja anti-Covid

Campania de imunizare din SUA este una de un real succes. Până marți, 27 aprilie, peste 81% dintre adulții americani cu vârste de cel puțin 65 de ani fuseseră vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin pentru Covid-19. Peste 65% dintre adulții de cel puţin 65 de ani au fost vaccinaţi cu ambele doze.

Statele Unite raportează o medie de 2,7 milioane de vaccinări zilnice împotriva Covid-19, conform datelor CDC.

Consilierul medical şef al Casei Albe Anthony Fauci a declarat în această săptămână că cetățenii din SUA ar trebui să vadă un moment de cotitură al pandemiei în câteva săptămâni, în condiţiile în care vaccinările continuă în ritm rapid.

ADVERTISEMENT