News

SUA nu doresc schimbarea regimului din Rusia și nici asasinarea vreunui lider de stat: „Nu aceasta este politica Statelor Unite”

SUA nu vor ca regimul din Rusia să fie schimbat, afirmă purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă. Statele Unite nu sunt de acord nici cu uciderea unor lideri de stat.
05.03.2022 | 00:29
SUA nu doresc schimbarea regimului din Rusia si nici asasinarea vreunui lider de stat Nu aceasta este politica Statelor Unite
ADVERTISEMENT

Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă a transmis că SUA nu doresc ca regimul din Rusia să fie schimbat.

SUA nu vrea ca regimul lui Vladimir Putin să fie schimbat, afirmă purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă

De asemenea, aceasta a făcut o referire și la o declarație făcută de senatorul american Lindsey Graham, care a susținut într-un mod mai subtil, că este nevoie ca cineva să îl omoare pe Vladimir Putin pentru ca războiul să se termine.

ADVERTISEMENT

Astfel, purtătoarea de cuvânt Jen Psaki a ținut să transmită că nu este vorba de așa ceva, deoarce asemenea lucruri – asasinarea liderilor de state – nu face parte din politica pe care o duce țara.

”Noi nu pledăm pentru asasinarea liderului unei ţări străine sau schimbarea regimului. Nu aceasta este politica Statelor Unite”, le-a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe jurnaliștilor, conform Reuters.

ADVERTISEMENT

Declarațiile îngrijorătoare ale unui senator american: „Există, oare, un Brutus în Rusia?”

Lindsey Graham spunea că rușii trebuie să ia atitudine, el făcând referire la un gest extrem, anume o asasinare a președintelui rus.

„Cineva în Rusia trebuie să pună piciorul în prag şi să se debaraseze de acest tip”, a spus senatorul republican într-o emisiune.

ADVERTISEMENT

El a continuat cu mesajele de acest tip și pe Twitter, unde a specificat și cine trebuie să se ocupe de asasinarea lui Vladimir Putin: rușii.

„Singurii care pot face asta sunt ruşii”, a scris el, pe rețelele de socializare. „Există, oare, un Brutus în Rusia?”, a continuat el, făcând referire la faimosul trădător din Republica Romană, care a complotat pentru uciderea împăratului  Iulius Cezar.

ADVERTISEMENT

Senatorul republican Lindsey Graham a transmis chiar că rușii ar face un „serviciu” țării lor, dacă Vladimir Putin ar dispărea de pe fața pământului, dar și lumii întregi, el făcând probabil referire și la războiul din Ucraina.

„Veţi face un mare serviciu ţării voastre şi restului lumii!”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT