News

Subiecte Evaluare Națională 2021 la limba română. Ce le-a picat elevilor. Update

Subiecte Evaluarea Națională. 22 iunie marchează debutul Evaluării Naționale, iar aici găsești subiectele primite de elevi la limba și literatura română.
22.06.2021 | 11:02
Subiecte Evaluare Nationala 2021 la limba romana Ce lea picat elevilor Update
Subiecte Evaluarea Națională 2021. Ce au avut de rezolvat elevii la limba română. Sursa foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
22-06-2021
08:04

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la limba română

Iată ce subiecte au avut de rezolvat elevii claselor a 8-a la proba scrisă de la limba română:

La Subiectul I au primit două texte la prima vedere: un fragment aparținând autorului Sorin Titel și al doilea, un fragment preluat din Dilema Veche. Pe baza acestora, candidații au avut de rezolvat mai multe cerințe.

În ceea ce privește Subiectul II, elevii au primit cerința de a scrie un text narativ în care să povestească o situație neprevăzută din timpul unui joc cu prietenii în curtea școlii.

Evaluarea Națională: Subiecte limba română

Evaluarea Națională: Subiecte limba română

Evaluarea Națională: Subiecte limba română

22-06-2021
06:55

Rezolvarea subiectelor și baremul de la Limba și literatura română, publicate la ora 15:00

FANATIK va prezenta subiectele la Limba și literatura română, precum și baremul de corectare, imediat ce vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației.

Acestea ar urma să fie publicate de către minister în jurul orei 15:00.

22-06-2021
06:07

Candidații înscriși la Evaluarea Națională 2021 au primit subiectele

La ora 9:00, candidații înscriși la examenul de Evaluare Națională au primit subiectele la Limba și literatura română.

Elevii au la dispoziție 120 de minute (două ore) pentru a rezolva subiectul. Acestea sunt calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.

Potrivit regulilor, candidații care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor la română la Evaluare Națională 2021 pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră de la începerea rezolvării subiectelor.

Candidații nu părăsesc sala de examen cu subiectele, având obligația să predea borșura care conține atât subiectele, cât și rezolvarea acestora.

22-06-2021
05:43

Accesul elevilor în săli s-a încheiat. Examenul începe la ora 9

Accesul elevilor în sălile de la examenul de Evaluare Națională 2021 s-a încheiat la ora 8:30.

Examenul va încep la ora 9:00, când candidații la Evaluarea Națională 2021 vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne.

La probele scrise ale examenului de Evaluare Națională 2021, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.

22-06-2021
05:07

Începe accesul în sălile de examen la Evaluarea Națională

Evaluarea Națională 2021 începe luni cu proba de Limba și literatura română. În intervalul orar 8:00 – 8:30, elevii au început să intre în sălile de examen.

Apoi, de la ora 9:00, aceștia vor primi subiectele. Vor avea la dispoziție 120 de minute pentru a le rezolva.

Evaluarea Națională, accesul elevilor în săli. Sursa foto: captură Digi24
Evaluarea Națională, accesul elevilor în săli. Sursa foto: captură Digi24

Ghidul pentru Evaluarea Națională 2021 a fost publicat recent de Ministerul Educației.

Evaluarea Națională din 2021 debutează în dimineața zilei de luni, 22 iunie, odată cu desfășurarea probei de limba și literatura română. Ca de obicei, examenul crucial pentru admiterea la liceu are programată ora de începere la 9:00, iar elevii au la dispoziție 120 de minute în vederea rezolvării subiectelor.

Următoarea probă a examenului de la clasa a VIII-a are loc miercuri, 24 iunie, când elevii se vor confrunta cu subiectele propuse la matematică. Joi, 25 iunie, are loc și proba scrisă la limba și literatura maternă, pentru elevii ce aparțin minorităților etnice.

ADVERTISEMENT

Ce subiecte au picat la limba română la Evaluarea Națională 2021

Subiectele de la limba română vor fi afișate pe site-ul oficial edu.ro, iar FANATIK vi le prezintă imediat ce acestea sunt disponibile.

Care este calendarul Evaluării Naționale 2021

  • Între 7 – 11 iunie a avut loc înscrierea elevilor la Evaluarea Națională
  • În data de 22 iunie este susținută proba la limba și literatura română
  • În data de 24 iunie elevii susțin proba la matematică
  • În data de 25 iunie, elevii eligibili susțin proba la limba și literatura maternă
  • 29 iunie este data afișării rezultatelor la Evaluarea Națională
  • În dățile de 29 (orele 16:00 – 18:00) și 30 iunie (orele 08:00 – 12:00) pot fi depuse contestații
  • Între 29 iunie și 4 iulie vor fi soluționate contestațiile
  • în data de 4 iulie vor fi afișate rezultatele finale de la Evaluarea Națională
ADVERTISEMENT

Cum se desfășoară Evaluarea Națională în condiții de pandemie

Având în vedere contextul special în care se desfășoară examenele finale din acest an, există și câteva prevederi specifice cu privire la modul în care acestea vor avea loc.

Elevii vor urma în incinta unității de învățământ circuitele demarcate cu benzi vizibile pentru intrare și ieșire. Accesul și fluxul persoanelor este gestionat de către persoane desemnate de conducerea fiecărei unități de învățământ.

ADVERTISEMENT

Este recomandat ca școlile și liceele să pună la dispoziție mai multe puncte de acces în unitățile de învățământ, acolo unde este posibil.

Candidații la examen își vor dezinfecta mâinile și vor primi o mască de protecție, iar apoi vor fi îndrumați către sălile în care vor susține lucrarea.

ADVERTISEMENT

Este recomandat ca distanța între candidații așezați în bănci să fie de cel puțin un metru, pe rânduri și între rânduri. Unde aceasta nu este posibilă, va trebui asigurată distanțarea maximă posibilă.

Important este și că este interzis schimbul de obiecte personale între candidații la examen.

Cum vor fi corectate lucrările la Evaluarea Națională

Fiecare lucrare de la Evaluarea Națională este corectată de doi profesori, aceștia lucrând individual, în săli separate. Profesorii se ghidează după baremul elaborat de către Centrul Național de Evaluarea și Examinare.

Este important de știut că profesorii nu pot fi din unitățile școlare ca elevii care au fost arondați la un anumit centru de evaluare.

Dacă cei doi evaluatori oferă note a căror diferență este mai mică de un punct, între cele două note va fi făcută media aritmetică. Rezultatul cu două zecimale este nota finală a lucrării.

Fiecare unitate de învățământ va afișa la sediu notele obținute de către elevii care au susținut lucrarea finală. Ulterior, elevii vor avea posibilitatea de a depune o contestație, dacă nu sunt mulțumiți de nota primită.

ADVERTISEMENT