News

Subiecte matematică Evaluare Națională clasa a IV-a. Ce au avut elevii de rezolvat. Update

Elevii au susținut proba la matematică la Evaluarea Națională de la clasa a IV-a.
19.05.2021 | 15:30
Subiecte matematica Evaluare Nationala clasa a IVa Ce au avut elevii de rezolvat Update
ADVERTISEMENT
19-05-2021
12:40

Ce subiecte au primit elevii la matematică

Subiectele primite de elevi la Evaluare Națională clasa a IV-a.

Test 1 

Test 2

Elevii de clasa a IV-a au susținut miercuri a doua probă a Evaluării Naționale, la matematică. Marți au avut proba de limbă română. Testele se dau în timpul orelor de curs, iar prezența fizică este obligatorie. Copiii au avut la dispoziție 60 de minute pentru rezolvarea testului.

“Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

ADVERTISEMENT

Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV și EN VI.

Testele sunt evaluate în cadrul unității de învățământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educației.

ADVERTISEMENT

La clasa a IV-a elevii au două probe la Evaluarea Națională și acolo unde este cazul se susține și o a treia, la limbă maternă.

Subiecte matematică Evaluare Națională clasa a IV-a

Elevii au susținut marți, 18 mai, proba la limba română, iar miercuri au fost testați la matematică. Pentru a participa la examen este obligatorie prezența fizică.

ADVERTISEMENT

“Toate probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Sălile în care se susțin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îți desfășoară activitatea în mod obișnuit.

Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcție de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influența pe elevi”, a declarat ministrul Educației.

ADVERTISEMENT

Cum sunt corectate testele

Testele de la Evaluarea Națională au un regim special. Nu sunt punctate în mod clasic. Se pun niște coduri pe care le cunosc doar profesorii.  Elevii nu primesc notă în catalog la evaluare. Rezultatele nu sunt publice, iar profesorii au obligația de a comunica cu fiecare părinte.

În România se dau aceste evaluări la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a din anul 2013 și au ca model testele PISA. Anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus Evaluarea Națională nu a avut loc.

Când are loc Evaluarea Națională în 2021

Clasa a VI-a – 12 și 13 mai

Limbă și comunicare – 12 mai
Matematică și științe ale naturii – 13 mai

Clasa a IV-a – 18 și 20 mai

Limba română – 18 mai
Matematică – 19 mai
Limba maternă – 20 mai

Clasa a II-a –  între 25 și 28 mai

Scris – Limba română – 25 mai
Scris – Limba maternă – 25 mai
Citit – Limba română – 26 mai
Citit – Limba maternă – 26 mai

Matematică – 27 mai

 

ADVERTISEMENT