Sport

Sud-americanii, spectacol total în Qatar – Ecuador! Scandare specială a fanilor pentru organizatori + moment tensionat în tribune. Video

Fanii Ecuadorului au făcut spectacol în tribunele stadionului "Al Bayt". Sud-americanii au avut o cerinţă specială în timpul meciului contra Qatarului.
20.11.2022 | 19:55
Sudamericanii spectacol total in Qatar  Ecuador Scandare speciala a fanilor pentru organizatori  moment tensionat in tribune Video
Fanii Ecuadorului, spectacol în tribunele din Qatar
ADVERTISEMENT

Suporterii celor 32 de echipe de la Campionatul Mondial din 2022 au aflat cu stupoare că nu vor putea bea bere pe niciunul dintre cele opt stadioane din Qatar. Astfel, fanii pot consuma băturile alcoolice doar în Fan Festival şi în alte câteva spaţii cu licenţă specială.

Mii de suporteri ai Ecuadorului au cerut să vină berea

În timpul meciului Qatar – Ecuador, fanii sud-americani şi-au adus aminte că nu pot consuma bere în tribune şi au început să cânte: “queremos cerveza” (n.r. vrem bere). Clipul a ajuns rapid pe Twitter şi a devenit viral.

ADVERTISEMENT

Berea a ajuns să fie interzisă pe cele opt stadioane cu doar două zile înainte de startul Campionatului Mondial 2022. Decizia a produs stupoare în rândul suporterilor, care sperau să ude succesul favoriţilor cu o bere rece.

“Ca urmare a unor discuţii între autorităţile din Qatar şi FIFA, s-a luat decizia ca vânzarea de băuturi alcoolice să fie concentrată la FIFA Fan Festival, alte destinaţii ale fanilor şi locuri cu licenţă, fiind eliminate punuctele de vânzare din perimetrul stadioanelor”, a fost anunţul făcut de FIFA.

ADVERTISEMENT

Moment tensionat în tribunele stadionului la Qatar – Ecuador

După ce Enner Valencia a marcat al doilea gol al ecuadorienilor, un suporter sud-american a vrut să-i ironizeze pe fanii Qatarului. Acesta le făcea semn că doar prin mită ar putea să fie învinsă selecţionata lui Gustavo Alfaro.

Unul dintre fanii Qatarului nu a înghiţit deloc ironia sud-americanului şi a început să-i facă semne să tacă. Mai mult decât atât, bărbatul era vizibil nervos şi a fost cu greu liniştit de prieteni.

ADVERTISEMENT

Al doilea gol al lui Enner Valencia i-a înfuriat pe mulţi dintre fanii Qatarului. La scurt timp după reuşita din minutul 31, câteva sute de suporteri ai qatarezilor au decis să plece din tribunele stadionului “Al Bayt”

Până la urmă, cei doi suporterii au făcut pace, iar momentul a ajuns, la rândul lui, pe Twitter. Într-un clip video, aceştia stau de vorbă, după ce s-au calmat. “Până la urmă am venit să vedem un meci”, a spus fanul Qatarului. “Ne-a luat valul. Uneori, oamenii se mai supără, dar am venit împreună pentru sport, care ne aduce aproape. Doresc tot binele Qatarului. Sunteţi prietenoşi, iubesc atmosfera de aici”, a concluzionat ecuadorianul.

ADVERTISEMENT

Acuze de blat înainte de Qatar – Ecuador

Înaintea meciului din Qatar şi Ecuador, un jurnalist din Bahrain a susţinut că deţine informaţii despre un posibil blat în meciul de deschidere de la Campionatul Mondial 2022.

“Qatar a mituit opt jucători ecuadorieni cu 7.4 milioane de dolari pentru a pierde meciul de deschidere, 1-0, gol în repriza a doua.

Cinci surse din Qatar și Ecuador au confirmat. Sperăm că este fals și că această dezvăluire va influența deznodământul”, era scenariul dezăluit, pe Twitter, de Amjad Taha.

ADVERTISEMENT