Fotbal international

Acuze de blat la meciul de deschidere de la Campionatul Mondial din Qatar! Opt jucători de la Ecuador ar fi fost mituiți cu o sumă colosală

Acuze neverosimile cu doar 3 zile înainte de startul la Campionatul Mondial din Qatar. Un jurnalist stabilit în Marea Britanie susține că 8 jucători de la Ecuador au fost mituiți.
18.11.2022 | 00:00
Acuze de blat la meciul de deschidere de la Campionatul Mondial din Qatar Opt jucatori de la Ecuador ar fi fost mituiti cu o suma colosala
Nicio zi fără scandaluri în legătură cu World Cup 2022. Se discută deja și de un meci aranjat. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Amjad Taha, jurnalist cu origini din Bahrain, stabilit în Marea Britanie, a lansat acuze extrem de dure într-o postare pe Twitter. Acesta susține că meciul de deschidere de la Campionatul Mondial din Qatar ar fi deja aranjat. Conform acestuia, opt jucători ai formației din America de Sud ar fi fost mituiți.

Ahmad Taja susține că meciul de deschidere de la World Cup 2022 este aranjat: “Qatar se va impune cu 1-0, ecuadorienii au primit 7,4 milioane de dolari”

Mai exact, jucătorii ar fi încasat o sumă absolut colosală pentru a ceda partida din grupa A: 7,4 milioane de dolari. Ar fi deja stabilit și scenariul partidei Qatar – Ecuador. Țara gazdă se va impune cu 1-0, gol marcat în repriza secundă.

ADVERTISEMENT

“Qatar a mituit opt jucători ecuadorieni cu 7.4 milioane de dolari pentru a pierde meciul de deschidere, 1-0, gol în repriza a doua. Cinci surse din Qatar și Ecuador au confirmat. Sperăm că este fals și că această dezvăluire va influența deznodământul”, a scris, pe Twitter, Amjad Taha.

În ciuda faptului că Amjad Taha susține că se bazează pe nu mai puțin de cinci surse, jurnalistul stabilit în Marea Britanie nu menționează nimic clar din acest punct de vedere. Astfel că acuzațiile sale au baze destul de subțiri.

ADVERTISEMENT

Conform descrierii de pe pagina sa de Twitter, Amjad Taha este director regional al Centrului Britanic de Studii și Cercetare în Orientul Mijlociu. Postarea sa s-a viralizat cu mare viteză.

World Cup 2022, turneul final al controverselor. Multe personalități au protestat în legătură cu organizarea competiției în Qatar

Qatar – Ecuador, meciul de deschidere la World Cup 2022, contează pentru grupa A a competiției și se va disputa duminică, de la ora 18:00 a României. Partida este programată la Al Khor, pe Al Bayt Stadium.

ADVERTISEMENT

Foarte multe personalități au contestat decizia FIFA de a organiza World Cup 2022 în Qatar. Mai multe scandaluri, în special legate de nerespectarea drepturilor omului, au fost deja pornite în legătură cu turneul final care va începe duminică.

”Cu o săptămână înaintea congresului FIFA din 2010, Platini m-a sunat. Fusese invitatul președintelui francez Sarkozy la o întâlnire cu prințul moștenitor al Qatarului.

ADVERTISEMENT

Voturile influențate de Platini au fost decisive și, șase luni mai târziu, avioanele de luptă au fost cumpărate de Qatar din Franța pentru 14.6 miliarde de dolari”, a spus recent Sepp Blatter pentru Tamedia. Declarație care a alimentat și mai mult criticii.

ADVERTISEMENT