News

Tânără de 16 ani, spitalizată după un grav accident în Neamț. A intrat cu motociclul într-o curte

O tânără de 16 ani a ajuns la spital după un grav accident produs în Neamț. Aceasta a intrat cu motociclul pe care îl conducea într-o curte.
28.07.2023 | 12:53
Tanara de 16 ani spitalizata dupa un grav accident in Neamt A intrat cu motociclul intro curte
Accident grav în Neamț: o tânără de 16 ani a intrat cu motociclul într-o curte. Sursa foto: stiri-neamt.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un grav accident rutier a avut loc, joi seară, în județul Neamț, acolo unde o tânără de 16 ani a ajuns la spital. Aceasta a ajuns într-o curte cu motociclul pe care îl conducea, după ce inițial a intrat în coliziune cu o altă mașină.

Accident grav în Neamț: o tânără de 16 ani a intrat cu motociclul într-o curte

Din datele oferite de poliție aflăm că minora conducea un motociclu pe un sector de drum din localitatea Pângărați. La un moment dat, probabil din lipsa experienței, aceasta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare.

ADVERTISEMENT

Motociclul ei a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sensul opus. În urma coliziunii violente, mașinuța a fost aruncată în curtea unui imobil. A rezultat rănirea minorei de 16 ani, anunță Poliția Neamț.

Reprezentanții IPJ mai spun că tânăra se afla la volanul unui autovehicul marca Chatenet. Acesta este încadrat la categoria motociclu. Legislația rutieră spune că tinerii pot deține permis de la vârsta de 16 ani pentru anumite categorii de vehicule. Între acestea se regăsesc mopede (categoria AM), motociclete ușoare (categoria A1) sau cvadricicluri (categoria B1).

ADVERTISEMENT

Uneori, lipsa de experiență a acestora, conduce la evenimente rutiere nedorite, generând situații de risc atât pe ei cât și pe ceilalți participanți la trafic. Deși este tentant să fii deținătorul unui permis de conducere de la vârsta de 16 ani, recomandăm tinerilor să conducă cu prudență. Să respecte regulile de circulație și viteza maximă admisă tipului de vehicul utilizat”, informează IPJ Neamț.

În urma acestui accident, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

ADVERTISEMENT

Grav accident și în Sibiu. Tânăr rănit grav după ce a căzut de pe motocicletă într-o râpă

Vineri, un alt tânăr, dar din Sibiu, a ajuns la spital cu răni grave după ce a căzut cu motocicleta de la o înălțime de patru metri. Din datele ISU Sibiu, un echipaj SMURD cu medic a intervenit de urgență la limita cu județul Alba în zona localității Jina.

Medicii au preluat un bărbat în vârstă de 26 de ani. Acesta a căzut de pe motocicletă de la o înălțime de aproximativ 4 metri. A suferit o fractură de bazin și multiple traumatisme. Conștient, el a fost transportat la UPU Sibiu.

ADVERTISEMENT

Poliția mai informează că în zona producerii accidentului se desfășoară o competiție moto. Se pare că tânărul nu este participant la concurs, ci un simplu spectator la eveniment.

ADVERTISEMENT