News

Țara din Europa care interzice cafeaua la pachet. Cetățenii au crezut că este o eroare de comunicare

12.12.2020 | 16:58
Tara din Europa care interzice cafeaua la pachet Cetatenii au crezut ca este o eroare de comunicare
ADVERTISEMENT

În lupta cu pandemia de Covid-19, țările lumii sunt dispuse la orice măsură. În acest sens, un stat din Europa a decis să interzică cetățenilor cafeaua la pachet. 

Cehia este țara din UE în care pandemia a făcut ravagii în ultimele luni, iar guvernul de la Praga a luat încă de la începutul toamnei o serie de măsuri extrem de stricte.

ADVERTISEMENT

Recent, o altă restricție li s-a părut cetățenilor un fel de glumă, însă nu este deloc așa. Executivul de la Praga a interzis cafeaua la pachet, în dorința de a contracara pandemia de coronavirus, relatează Agerpres.

O țară din Europa interzice cafeaua la pachet pentru împiedicare răspândirii Covid-19

În cursul zilei de joi, 10 decembrie, o decizie de interzicere a cafelei la pachet a fost aprobată de Guvernul ceh, însă, din cauza formulării neclare, unii au crezut că este vorba pur şi simplu de o eroare de comunicare.

ADVERTISEMENT

În această chestiune, ministrul ceh al Industriei şi Comerţului, Karel Havlicek, a amplificat confuzia după ce a spus că, în opinia sa, cafeaua la pachet va fi permisă doar în cazul în care consumatorii vor lua paharul de cafea ”acasă, într-o pungă”.

La scurt timp, Ministrul Sănătăţii de la Praga, Jan Blatny, a venit cu clarificări și a specificat clar faptul că nu este vorba de vreo glumă sau neînțelegere.

ADVERTISEMENT

Nu este vorba de o greşeală: obiectivul este acela că nu vom mai face plimbări prin pieţele de Crăciun sau pe străzi cu căni de cafea sau mâncare în mână”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Reacții dure ale cetățenilor: ”Bătaie de joc”

Măsura Guvernului ceh a fost primită cu revoltă de locuitorii din această țară membră UE. Cehii și-au expus nemulțumirea în comentariile postate pe portalurile de ştiri.

ADVERTISEMENT

”Este pur și simplu o bătaie de joc”, s-a plâns un internaut. ”Nu am timp să stau în cafenea dimineaţa, înainte de muncă”, a scris un alt utilizator. Au fost și oameni care au ironizat măsura și au spus că ”asta cu siguranţă ne va salva de pandemie”.

  • 9.450 de cehi au murit din cauza SARS-CoV-2 în această perioadă de pandemie.

Cehia a ajuns la peste 575.000 de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele nouă luni și, cu o medie de 53.688 de cazuri la milionul de locuitori, este statul european cel mai afectat.

ADVERTISEMENT
Tags: