News

Număr record de infectări Covid-19 în Cehia. Restricțiile anunțate de guvernul de la Praga

14.10.2020 | 16:05
Numar record de infectari Covid19 in Cehia Restrictiile anuntate de guvernul de la Praga
ADVERTISEMENT

Republica Cehă a înregistrat 8.000 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore, pentru a doua oară în ultima săptămână.

Mai exact, cehii au înregistrat 8.325 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cea mai mare cifră atinsă de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Conform unui anunț făcut de ministerul Sănătății din Cehia, vecinii Ungariei au cea mai mare creștere a cazurilor de Covid-19 din Europa raportată la numărul de locuitori.

Peste 8.000 de persoane s-au infectat cu Covid-19 în Cehia

Cehia are o populație de 10.7 milioane de locuitori și a raportat 129.747 de cazuri de infectare cu Covid-19, rata de vindecare fiind destul de scăzută: 59.901.

ADVERTISEMENT

Numărul infectărilor a crescut de 5 ori raportat la luna septembrie 2020, un motiv de îngrijorare pentru autorități, care au început să aplice noi restricții pentru a opri răspândirea bolii, conform Agerpres.ro.

Decesele înregistrate în Cehia din cauza Covid-19 au crescut la 1.106, față de 696 din 1 octombrie. În consecință, guvernul ceh a anunțat că va închide barurile, restaurantele și cluburile până în 3 noiembrie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, majoritatea școlilor vor rămâne închise și elevii vor învăța online, de teama infectării cu noul coronavirus.

Totodată, ministrul Roman Pryumula a menționat pe Twitter că adunările publice vor fi limitate la 6 persoane, consumul de alcool în spaţiile publice va fi interzis, iar purtarea măştii devine obligatorie în staţiile de transport public.

ADVERTISEMENT

Europa începe să se confrunte cu al doilea val de Covid-19, iar experții se așteaptă ca această iarnă să fie mai grea decât cea de la finele lui 2019, când omenirea începea să se confrunte cu inamicul invizibil SARS-CoV-2.

În consecință, majoritatea guvernelor din UE încep să impună restricții asemănătoare celor din România: restaurantele sunt închise, masca de protecție devine obligatorie și școlile sunt în blocaj.

ADVERTISEMENT