News

Țara din UE care va interzice postarea imaginilor cu copii pe Facebook și Instagram

O țară din Uniunea Europeană a anunțat că va interzice postarea de fotografii cu copii pe rețelele de socializare pentru a descuraja pedofilia.
13.08.2023 | 16:06
Tara din UE care va interzice postarea imaginilor cu copii pe Facebook si Instagram
Țara din UE care va interzice postarea imaginilor cu copii pe Facebook și Instagram. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Sunt vizați de această măsură în special acei părinți ”influenceri” care abuzează de fotografii cu copiii lor, tocmai pentru a obține popularitate și bani pe rețelele de socializare. Parlamentul de la Paris dezbate acum legea care prevede dreptul minorilor la intimitate, în condițiile în care peste 50% din părinți postează fotografii cu copilul pe internet.

Țara din UE care va interzice postarea imaginilor

Mai mult, 91% dintre aceștia au postat fotografii cu micuții înainte de a împlini 5 ani, iar impactul negativ la expunerea excesivă pe social media nu trebuie ignorat. Experții avertizează că fotografiile cu copii ajung deseori pe site-uri care promovează pornografia infantilă, iar această măsură a fost gândită tocmai pentru a descuraja acest flagel.

ADVERTISEMENT

Potrivit DC News, Chat GPT a identificat mai multe probleme cu postarea fotografiilor celor mici pe Facebook sau Instagram, astfel că toți părinții ar trebui să se gândească de două ori înainte de a-și căuta faima cu ajutorul odraslei. O primă problema ar fi cea legată de confidențialitate.

Asta, pentru că publicarea imaginilor cu copii poate compromite serios intimitatea și securitatea acestora. Mai mult, persoane rău intenționate ar putea exploata aceste informații sensibile. În al doilea rând, prădătorii online stau la colț și așteaptă cu nerăbdare să folosească acele imagini în scopuri necurate.

ADVERTISEMENT

O altă problemă pe care adulții o ignoră e cea legată de consimțământ. Când sunt mici copiii nu au niciun cuvânt de spus, însă atunci când vor fi mari s-ar putea să nu dorească ca fotografiile lor din copilărie să fie peste tot. ”Luați întotdeauna în considerare sentimentele și consimțământul lor înainte de a le posta”, transmit experții.

Mai mult, fotografiile vor rămâne mereu pe internet și ar putea afecta reputația și oportunitățile viitoare ale unui copil, când acestea va crește. ”Publicarea a prea multe fotografii ale copiilor poate duce la supraexpunere și la o lipsă de limite între viața personală și cea publică”, mai transmite și Chat GPT.

ADVERTISEMENT

Desigur, împărtășirea imaginilor doar cu rudele sau prietenii nu ar trebui să afecteze prea mult viața și viitorul copilului, însă orice trebuie gândit și făcut cu măsură. ”Împărtășirea momentelor de bucurie: Postarea de fotografii cu copiii vă poate permite să împărtășiți momente fericite și înduioșătoare cu prietenii și familia. Aceasta poate aduce bucurie și pozitivitate în feed-ul dvs. de social media”, mai arată Chat GPT.

Un alt plus ar fi consolidarea conexiunulor cu cei mici și cu restul familiei, dar și crearea de amintiri. ”Mediile sociale pot servi ca un album digital, permițându-vă să documentați creșterea și etapele importante ale copilului dumneavoastră. Puteți privi înapoi la aceste amintiri în viitor”, a arată Chat GPT.

ADVERTISEMENT

Între timp, psihologii avertizează că majoritatea oamenilor sunt enervați atunci când văd poze cu bebeluși pe Facebook sau Instagram, tocmai pentru că nu suportă nevoia de validare din partea părinților, care cerșesc astfel atenție pe internet. ”Nu este că ei nu-și iubesc bebelușii, dar copilul este folosit mai mult ca o recuzită sau o validare a faptului că sunt părinți buni și au nevoie de această validare”, avertizează medicul Wendy O’Connor, conform Elite Daily.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Mircea Badea, în COMĂ la spital! Medicii nu i-au dat nicio șansă: Gata,...
Mircea Badea, în COMĂ la spital! Medicii nu i-au dat nicio șansă: Gata, luați-l că moare (VIDEO)
Mulți șoferi nu știu asta. Un gest banal îi poate costa scump
Mulți șoferi nu știu asta. Un gest banal îi poate costa scump
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română