News

Ţara în care 2000 de oameni mor zilnic din cauza coronavirusului. Situaţia a scăpat de sub control

17.06.2020 | 16:03
Tara in care 2000 de oameni mor zilnic din cauza coronavirusului Situatia a scapat de sub control
Numărul de infectări de coronavirus, în scădere la nivel mondial. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Cel puțin zece orașe din India au fost afectate sever de un nou val de coronavirus, fiind înregistrate nu mai puțin de 50.000 de cazuri și 2.000 de decese doar în ultimele zile.

India are o populație de 1.3 miliarde de oameni și a atins deja 355.060 de cazuri, în condițiile în care au fost testați aproape 7 milioane de oameni.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, nu numărul total de infectări e îngrijorător pentru autorități, ci rata mare de imbolnăviri la fiecare săptămână.

India se confruntă cu un număr record de cazuri de coronavirus

Conform Hindustantimes.com, indienii înregistrează zilnic aproximativ 10.000 de cazuri noi, existând un vârf în 14 iunie, de 11.458 cazuri.

ADVERTISEMENT

Numărul deceselor din India se apropie de 12.000, fiind înregistrate 1.000 decese în ultimele trei zile. Maharashtra, Gujarat și Delhi au înregistrat 30% din totalul morților din această țară, existând o rată a mortalității de 2.9%, comparativ cu restul lumii unde rata mortalității e 5.5%.

India a depășit deja Marea Britanie în clasamentul numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, la o săptămână după ce a depășit Italia și Spania. Doar SUA, Brazilia și Rusia au un număr mai mare decât cazuri în prezent.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, guvernul a relaxat măsurile în ultima săptămână și au fost redeschise restaurantele, mall-urile și lăcașurile de cult. Decizia a fost luată pentru a proteja economia, cu prețul creșterii numărului de cazuri.

Conform sursei citate, în luna iulie ar urma să fie redeschise școlile. Cu toate acestea, mai multe orașe au înregistrat o creștere cu 45% a numărului de cazuri în ultimele 10 zile: Guguram, Faridabad, Vadodara, Solapur și Guwahati.

ADVERTISEMENT

Delhi rămâne afectat, cu 2.134 cazuri noi și 57 de decese într-o singură zi. Aproximativ o persoană din trei testate a fost depistată cu Covid-19. În Gurugram situația e mai dramatică, rata de infecție fiind 63%.

Cu toate acestea, cel mai îngrijorător e faptul că populația Indiei depășește 1.3 miliarde de locuitori, astfle că cifra reală a infectărilor rămâne o enigmă.

ADVERTISEMENT