Life

Ţara în care tot mai mulţi pensionari din întreaga lume aleg să se mute. Are preţuri ireal de mici şi e foarte aproape de România

Țara devenită „paradisul pensionarilor”. Se află foarte aproape de România și este căutată pentru că are costuri de trai reduse.
15.08.2023 | 18:46
Tara in care tot mai multi pensionari din intreaga lume aleg sa se mute Are preturi ireal de mici si e foarte aproape de Romania
Țara foarte apropiată de România în care tot mai mulți pensionari aleg să se retragă. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tot mai mulți pensionari europeni sunt afectați de criza financiară. Este și cazul celor din Germania, de pildă, care aleg să plece de acasă și să stabilească în altă parte. Iar dacă până nu de mult erau atrași de Spania, acum și-au îndreptat atenția către o altă țară.

Pensionarii din întreaga lume aleg să se mute în Ungaria

Nici cele mai dezvoltate țări din Europa nu sunt scutite de probleme financiare. De pildă, pensionarii germani nu mai fac față taxelor foarte mari și nici măcar traiul de zi cu zi nu și-l mai permit, ceea ce i-a făcut pe unii dintre ei să caute alternative.

ADVERTISEMENT

Până de curând, mulți dintre ei alegeau să se mute în sudul Spaniei, însă în ultimii ani și-au mutat atenția către o țară foarte apropiată de România. Este vorba de Ungaria, în care vârstnici din toată lumea și-au găsit locul.

Publicația spaniolă ABC a dezvăluit că numărul pensionarilor care s-au mutat în țara vecină a crescut cu 25%. Astfel, zona Lacului Balaton și-a câștigat acum renumele de „paradisul pensionarilor germani”. Și nu este de mirare.

ADVERTISEMENT

Instituţia Federală Germană pentru Asigurări de Pensii a transferat în anul 2021 pensiile a 5.398 de persoane în conturi bancare deschise în Ungaria. Numărul a crescut în 2022, iar în prezent sunt în derulare 14.000 de cereri, scrie cancan.ro. 

Pe de altă parte, 67.000 de pensionari germani au cerut asistență socială în Ungaria, la momentul actual numărul acestora ridicându-se la 1,2 milioane. Pensionarii susțin că duc aici un trai mult mai bun decât la ei acasă.

ADVERTISEMENT

Prețul ireal de mic pe care oamenii îl plătesc pentru o casă

Sebastian, un bărbat care s-a pensionat în 2022 după ce toată viața a lucrat la o companie logistică din Berlin a explicat: „M-am interesat şi chiar aşa a fost. Viaţa în Ungaria este mult mai ieftină şi mai confortabilă, aşa că am început să căutăm o casă potrivită pentru noi la Lacul Balaton”, a spus el.

Un agent imobiliar care locuiește de două decenii în Ungaria a explicat că cele două țări au prețuri foarte diferite la imobile. Cu banii cu care în țara vecină poți cumpără o proprietate spațioasă, în Germania achiți doar un garaj.

ADVERTISEMENT

„La Keszthely se poate cumpăra o proprietate complet renovată cu un teren de 5.000 de metri pătraţi pentru 49.000 de euro. În Germania, nici măcar un garaj nu se poate cumpăra cu aceşti bani”, a declarat Otmar Heider.

ADVERTISEMENT
15 oameni ai străzii, găsiţi aproape îngheţaţi de poliţiştii din Neamţ. De ce...
15 oameni ai străzii, găsiţi aproape îngheţaţi de poliţiştii din Neamţ. De ce doar 4 au vrut să meargă la adăpost, unde aveau mâncare şi căldură
Spectaculos: așa arată ”bijuteria” de 900 de milioane de euro în care se...
Spectaculos: așa arată ”bijuteria” de 900 de milioane de euro în care se decide ”soarta” României
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Milionarul celebru din România căruia Caranii i-au impus taxă de şmecherie! Ce s-a...
Milionarul celebru din România căruia Caranii i-au impus taxă de şmecherie! Ce s-a întâmplat după aceea între ei e uluitor!
Cum i-a făcut România magică să plângă de emoție pe mai mulți americani....
Cum i-a făcut România magică să plângă de emoție pe mai mulți americani. „Nu credeam să mi se întâmple așa repede” VIDEO
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta...
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta cu care voia să fie îngropată
Cutremur total la Moscova! S-A RETRAS. Decizie istorică pentru Rusia
Cutremur total la Moscova! S-A RETRAS. Decizie istorică pentru Rusia
Bianca Drăgușanu face scandal. Gabi Bădălău s-ar putea întoarce la Claudia Pătrășcanu
Bianca Drăgușanu face scandal. Gabi Bădălău s-ar putea întoarce la Claudia Pătrășcanu
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la...
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la toată slujba. FOTO
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt...
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți”
Rona Hartner a fost înmormântată. Sora artistei, acuzații dure la adresa lui Rocco...
Rona Hartner a fost înmormântată. Sora artistei, acuzații dure la adresa lui Rocco Sedano: „Scopul lui este să o îndepărteze de familie!”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!