Life

Țara în care toți locuitorii vor avea același nume de familie. Când se va întâmpla asta

Țara unică în lume. Toți locuitorii vor avea același nume de familie. Când și de ce s-ar putea întâmpla o asemenea situație?
03.04.2024 | 15:48
Tara in care toti locuitorii vor avea acelasi nume de familie Cand se va intampla asta
Țara este considerată printre cele mai civilizate locuri din lume. Sursa foto: Vecteezy
ADVERTISEMENT

Cum ar fi ca toți locuitorii dintr-o țară să aibă același nume? Pare imposibil, dar aflați că, de fapt, situația ar putea deveni realitate în viitor, într-o destinație caracterizată de o populație densă, viteză și civilizație.

În ce țară toți locuitorii s-ar putea numi la fel?

Este vorba despre Japonia, unde experții au constatat că peste 500 de ani toți japonezii vor purta același nume de familie, după ce în ultimii ani s-a observat o creștere a prezenței lui. Este benefic acest lucru?

ADVERTISEMENT

Până în anul 2531, toți locuitorii din ”Țara Soarelui Răsare”, așa cum mai este cunoscută, ar putea avea numele de familie ”Sato”, care este cel mai des întâlnit, în prezent, în țara din Asia de Est. Aceste date au fost analizate de experți de la Universitatea Tohoku.

La Universitatea Tohoku, din Japonia, s-a realizat un studiu prin care a ieșit la iveală că în 2023 un procent de 1, 5% din populația japoneză avea numele de familie ”Sato”. Cercetările au fost conduse de către profesorul Hiroshi Yoshida.

ADVERTISEMENT

Cum s-a ajuns la această concluzie în Japonia

Hiroshi Yoshida, care predă la Centrul de Cercetare Socială și Economică privind Îmbătrânirea, din cadrul unității de învățământ menționate , estimează că în ultimii ani, ”Sato” are o creștere de 1.0083 de ori mai ridicată.

În realizarea studiului, Hiroshi Yoshida, alături de colegii săi, au luat în calcul și tendințele demografice de îmbătrânire rapidă a oamenilor, puse și pe seama trecerii mai rapide a timpului. De asemenea, s-a luat în calcul și scăderea natalității.

ADVERTISEMENT

”Dacă numele de familie al tuturor este ‘Sato san’ (‘domnul sau doamna Sato’), nu va exista altă opţiune decât să se folosească doar prenumele pentru a se identifica. Acesta nu ar fi un scenariu ideal”, a explicat profesorul pentru presa locală, potrivit Sky News.

Sunt destul de interesante concluziile cercetătorilor japonezi, în condițiile în care autoritățile din țara lor au impus ca soțul și soția să poată adopta unul dintre numele lor de familie, când se căsătoresc. Deci nu este obligatoriu doar cel al soțului, ca în România.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în Japonia se permit doar un singur prenume și un singur nume de familie, nu mai multe. Studiul a fost făcut public după ce în Japonia se poartă noi dezbateri cu privire la numele de familie. Unele voci din partidul de guvernământ vor ca soții să-și poată păstra numele din naștere, la fel ca în Spania.

ADVERTISEMENT
Tags: