News

TAROM are un nou director general. Costin Iordache este al cincilea interimar din ultimii trei ani

Consiliul de Administrație al TAROM l-a desemnat ca director general pe Costin Iordache, care a deținut până acum postul de director financiar.
04.01.2023 | 21:57
TAROM are un nou director general Costin Iordache este al cincilea interimar din ultimii trei ani
TAROM are un nou director general/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Decizia de desemnare a lui Costin Iordache în funcția de director general al companiei aeriene de stat TAROM a fost luată în urma încheierii mandatului lui Mihăiță Ursu.

Astăzi, 4 ianuarie 2023, Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM a luat act de ajungerea la termen a contractului de mandat al directorului general CEO – Mihăiţă Ursu, funcţie deţinută de acesta în ultimul an calendaristic şi în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

ADVERTISEMENT

În acest sens, ținând cont de necesitatea asigurării unei continuități în demersurile inițiate de către companie, Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM l-a numit în funcția de Director General interimar pe domnul Costin Iordache, care la data numirii ocupa funcția de director financiar în cadrul companiei”, se arată într-un comunicat al TAROM.

Potrivit site-ului Bording Pass, înainte să ajungă la TAROM, Iordache a ocupat funcții de conducere în companiile Telekom, Salt Mobile și Dante International (eMAG).

ADVERTISEMENT

Iordache și-a făcut studiile la ASE București, pe care le-a completat cu un BMA la Sheffield University Management School și cu un program de leadership la European School of Management and Technology (ESMT) Berlin.

Costin Iordache are un mandat ca interimar, compania TAROM aflându-se în această situație din 2019 încoace.

ADVERTISEMENT

Astfel s-a ajuns în situația ca Iordache să fie al cincilea director general în numai trei ani.

Predecesorii săi au fost George Barbu (2019-2020), Mihăiță Ursu (2020-2021), Cătălin Prunariu (2021-2022) și Mihăiță Ursu (2022-2023).

Salariul aferent funcției de director general este 37.000 pe lună.