News

Tatăl care și-a ținut fiica în lanțuri până a făcut necroză a fost pus în libertate. Ce explicație au oferit medicii psihiatri

Tatăl din Maramureș care și-a ținut fiica în lanțuri până aceasta a făcut necroză a fost pus în libertate. Ce spun medicii psihiatri despre starea bărbatului.
01.05.2023 | 10:12
Tatal care sia tinut fiica in lanturi pana a facut necroza a fost pus in libertate Ce explicatie au oferit medicii psihiatri
Tatăl care și-a ținut fiica în lanțuri până a făcut necroză a fost pus în libertate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Decizie revoltătoare în Maramureș. Tatăl care și-a ținut fiica în lanțuri până a făcut necroză a fost pus în libertate de autorități. Ce explicație au oferit medicii psihiatri în această situație.

Tatăl care și-a ținut fiica în lanțuri până a făcut necroză a fost pus în libertate

Un caz terifiant descoperit în comuna Mireşu Mare din judeţul Maramureş a șocat opinia publică în aceste zile. O tânără de 25 de ani a fost ţinută în lanţuri, de propriul tată, timp de o lună de zile.

ADVERTISEMENT

Detaliile din acest caz sunt cutremurătoare. Fata era ţinută legată cu lanţuri, în curtea casei, într-o groapă. Se pare că drama tinerei ar fi început în urmă cu o lună. Atunci, femeia a revenit acasă din Anglia.

Norocul victimei a fost o vecină. Observând situația, aceasta a anunţat autorităţile. Ajunși la casa groazei, poliţiştii au găsit-o pe fată plină de răni şi au dus-o de urgenţă la spital. Într-o primă fază, s-ar fi constatat că tatăl tinerei ar avea probleme psihice.

ADVERTISEMENT

Tânăra a fost internată la spital cu necroză la picior. Potrivit specialiștilor, necroza echivalează cu moartea celulelor dintr-un țesut viu și poate avea un deznodământ fatal.

În ciuda faptului că i-a pus în pericol viața femeii, tatăl iresponsabil este în libertate. Ancheta în acest caz a început în 27 aprilie. Poliţiştii deplasaţi la locuinţa vizată s-au lovit iniţial de refuzul acestuia de a le oferi acces la fiica sa, spunând că aceasta nu are nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

La vederea oamenilor legii, bărbatul a devenit agresiv. În vârstă de 55 de ani, individul a fost dus la spital, la Sighetu Marmaţiei. El este cercetat pentru infracţiunea de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Medicii psihiatri au ajuns la concluzia că bărbatul are discernământ.

Primarul din Mireșu Mare: ”Nu mi se pare normal că a fost eliberat”

Edilul din Mireșu Mare a confirmat, pentru Antena 3, că tatăl din localitatea maramureșeană este liber. ”Taică-su a fost dus la Sighet, dar, din nefericire, astăzi după-amiază l-am văzut plimbându-se pe drum.

ADVERTISEMENT

Ceea ce nu mi se pare normal este că a fost eliberat taică-su, a venit în comuna Mireşu Mare, iar noi nu știm nici unul. Măcar pe viitor să existe o colaborare între instituțiile statului. Cei de la spitalul de boli psihice să anunțe poliția, poliția să ne anunțe pe noi”, a declarat primarul Ioan Mătieș.

Primarul spune că individul ar avea probleme medicale. ”Taică-su este un om cu un handicap. A spus că nu este adevărat când l-am întrebat despre urmele de răni (n.r. suferite de fiica) A vorbit ca un om care nu e în deplinătatea facultăților mintale”, a mai adăugat Mătieș.

ADVERTISEMENT