News

Tânără din Covasna, sechestrată de părinți 10 ani. Fata era legată cu lanțul de dulap

Tânără din Covasna, sechestrată de părinți timp de 10 ani. Fata era legată cu lanțul de dulap și ținută închisă în cameră.
06.04.2023 | 16:12
Tanara din Covasna sechestrata de parinti 10 ani Fata era legata cu lantul de dulap
Tânără din Covasna, sechestrată de părinți
ADVERTISEMENT

Tânără din Covasna, sechestrată de părinți timp de 10 ani, perioadă în care a fost ținută legată cu lanțul de dulap și ținută închisă în cameră. Femeia cu dizabilități, în vârstă de 28 de ani, a fost descoperită în lanțuri de polițiști, în casa unde locuia alături de familie.

Tânără din Constanța, sechestrată de părinți timp de 10 ani

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a anunțat că procurorii s-au sesizat referitor la acest caz din orașul Baraolt. Femeie ar fi trecut printr-un adevărat calvar, fiind ținută captivă un deceniu, legată în lanțuri de dulap.

ADVERTISEMENT

”Organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei oraşului Baraolt au identificat-o pe numita ASM, în vârstă de 28 ani, persoană cu handicap grav, în locuinţa familiei situată în oraşul Baraolt, jud Covasna, singură într-una dintre camerele imobilului, încuiată din exterior şi având legat la piciorul drept, în zona gleznei, un lanţ metalic cu zale, cu lungimea de aproximativ 80 – 100 centimetri, prevăzut cu un lacăt de dimensiuni reduse, încuiat.

Capătul lanţului era legat de un picior de lemn al unui dulap de dimensiuni mari, fiind de asemenea prevăzut cu un lacăt aflat în poziţia încuiat, astfel încât persoana legată să se poată deplasa doar în limita spaţiului conferit de lungimea lanţului”, este precizat în comunicatul procurorilor, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Se pare că fata era ținută în captivitate în acest mod din 2012. “Din cercetările efectuate până la acest moment a rezultat că această stare de fapt, ce implică restrângerea libertăţii persoanei vătămate, a început din anul 2012, victima fiind ţinută în captivitate de către părinţii săi aproape în permanenţă”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Părinții fetei au fost arestați preventiv și acum sunt cercetați pentru lipsire de liberate în mod ilegal. Deși au fost reținuți inițial pentru 24 de ore, cei doi adulți au fost prezentați ulterior Judecătoriei Sfântu Gheorghe, care a decis arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Dacă fata din Covasna a avut de suferit timp de 10 ani, nu același lucru se poate spune despre o persoană care a sunat la 112 și le-a transmis polițiștilor din Mehedinți că a fost sechestrată. De fapt, femeia a sunat la 112, a anunțat că a fost sechestrată și amenințată cu moartea, după care a închis brusc.

Apelul a fost identificat, astfel că polițiștii au plecat la această adresă, însă au descoperit la această adresă șase persoane, printre care o tânără, care a mărturisit că apelul a fost făcut în glumă, o provocare primită în timpul unui joc. Apelul fals a fost dat din Baia de Aramă, județul Mehedinți.

ADVERTISEMENT

”Polițiștii din cadrul Poliției orașului Baia de Aramă au fost sesizați, telefonic, de o persoană necunoscută cu privire la faptul că este sechestrată și amenințată cu moartea, ulterior terminalul mobil fiind închis și nu s-a mai putut relaționa cu persoana care a făcut sesizarea. Având în vedere caracterul sesizării, polițiștii au pătruns în imobilul respectiv, unde au identificat șase persoane printre care și o femeie de 34 de ani, din comuna Telești, județul Gorj.

Aceasta a relatat polițiștilor că, în urma unei provocări primite în timpul unui joc, a apelat nejustificat Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 de pe telefonul mobil al unei alte persoane și a sesizat faptul că este sechestrată și amenințată cu moartea, aspecte neconforme realității”, a transmis IPJ Mehedinți. Pentru acest apel femeia a primit o amendă de 4.000 de lei.

ADVERTISEMENT