Tatăl lui Marian Cozma acuză statul maghiar: “Vor mai comite o crimă”

Mirela Apostol   
în Handbal
23/08/2018, 15:24
Tatăl lui Marian Cozma acuză statul maghiar: “Vor mai comite o crimă” GALERIE FOTO
Tatăl lui Marin Cozma acuză statul maghiar. Fostul handbalist se bucură după un gol

Tatăl lui Marian Cozma acuză statul maghiar că au lăsat ucigaşii fiului său în libertate mult prea devreme. Petre Cozma face acuzaţii dure după cele întâmplate şi se plânge de problemele financiare pe care le are, mai ales că nici nu a primit despăgubirile:

“Am impresia că statul maghiar încurajează acești ucigași să mai facă o crimă! Altfel nu-mi explic! Doi dintre cei care au băgat cuțitul în Marian sunt încă în pușcărie, dar se coace și eliberarea lor. Mi-e teamă de faptul că îi va elibera și p-ăilalți! Cu toate problemele mele, că am făcut patru infarcte, cu toate că nu am bani, doar pensia de invaliditate de 800 de lei și ce am mai apucat să strâng; din puținul ăsta, fac eforturi să reușesc să mă duc în Ungaria, peste ei! Criminali, stat maghiar, justiție… Peste toți, ce-o fi!

Tatăl lui Marin Cozma acuză statul maghiar

Eu n-am ce să pun pe masă, ei au case, mașini, fac petreceri. Au bani și cumpără tot! Ca-n România! Că tot după România au schimbat legea în mod favorabil pentru nenorociți! A fost cazul acela al baschetbalistului ucis, vinovații au luat doar vreo 5 ani de pușcărie, a doua zi, și maghiarii, gata, au dat toleranță față de criminalii care mi-au ucis copilul.

Criminalii care nu sunt liberi își văd familiile, femeile, eu văd doar mormântul rece al lui Marian. Ei sunt în viață, Marian nu mai e! Dreptatea era scaunul electric sau un glonț în cap! Nici de la Veszprem nu mă mai ajută nimeni, că nu mai e aproape nimeni din cei care erau acolo pe vremea lui Marian. Doar stomatologul și Laszlo Nagy, marea vedetă a echipei, că s-a întors acasă, a mai răspuns la telefon”, a declarat Petre Cozma pentru Libertatea.

Fostul handbalist, Marian Cozma, a fost ucis în noaptea de 7 spre 8 februarie 2008 într-o discotecă din Veszprem, acolo unde se afla împreună cu alți colegi, pentru a sărbători nașterea copilului unuia dintre colegii săi.  Alți doi colegi, croatul Ivan Pesic și sârbul Zarko Sesum au fost și ei atacați, primul fiind înjunghiat în rinichi, în timp al doilea a suferit un traumatism cranio-cerebral.

Győző Németh, unul dintre ungurii care au participat la scandalul din care a rezultat moartea lui Marian Cozma, a vorbit despre cele întâmplate în acea noapte: “Niște priviri rele pe ringul de dans din clubul Patriota, colegii au sărit să-l apere, Raffael Sandor a luat o sticlă în cap. Am văzut pe cineva întins pe podea, dar nu știam că e mort. A fost un mare haos. A doua zi, am auzit în radio că Marian Cozma a murit! Am înțeles, știam că nu aveam nimic de-a face cu moartea lui Cozma, dar eram acolo. Oricum, hotărârea finală arată că nu am participat sub nici o formă de ucidere a lui Marian Cozma”, a mărturisit Győző Németh.

Citeşte şi:

Închide ×