News

Tatăl patronului firmei la care a avut loc explozia, despre pompierii răniți: ”E problema lor”. Ion Doldurea e primar la Caracal

Reacție deplasată a primatului din Caracal după ce zeci de jandarmi au fost răniți într-o explozie produsă la firma fiului său.
27.08.2023 | 09:49
Tatal patronului firmei la care a avut loc explozia despre pompierii raniti E problema lor Ion Doldurea e primar la Caracal
Ion Doldurea, primar al municipiului Caracal și tatăl patronului firmei unde s-a produs explozia de la Crevedia / Foto: Ion Dordulea Facebook
ADVERTISEMENT

Ion Doldurea, primarul localității Caracal, a intrat în direct să vorbească despre tragica explozie care s-a produs la Crevedia, la firma fiului său. Neașteptat, el a avut o declarația care a surprins pe toată lumea.

Primarul din Caracal, declarație neașteptată despre pompierii răniți în deflagrație

Primarul din Caracal consideră că fiul său, în calitate de patron al firmei la care s-a produs explozia, nu poartă vreo responsabilitatea pentru rănirea a zeci de pompieri care au intervenit de urgență la fața locului, dar s-au transformat ei înșiși în victime.

ADVERTISEMENT

La scurtă vreme după accident, Iod Dordulea a fost întrebat dacă știe că în explozie au murit oameni, iar răspunsul acestuia a fost unul de-a dreptul halucinant.

”Știu, este vorba despre o persoană. Ceilalți, pompierii, este problema lor”, a spus primarul din Carcacal, pentru România TV.

ADVERTISEMENT

Firma nu avea avize de funcționare

Duminică dimineața, bilanțul victimelor exploziei de la Crevedia era de 58 de victime, dintre care un mort și 43 de salvatori răniți. Printre persoanele rănite, mulți au arsuri grave.

Explozia de sâmbătă seara s-a produs la o stație GPL, care funcționa ilegal, potrivit unor informații din anchetă. În acte, aceasta figura ca o parcare.

ADVERTISEMENT

Duminică dimineața, Raed Arafat a confirmat că societatea nu deținea documentația necesară pentru a-și putea desfășura activitatea. ”Din punctul nostru de vedere, firma nu funcționa”, a explicat Raed Arafat.

Patronul firmei unde s-a produs explozia de la Crevedia, audiat de procurori

Ion Doldurea, tatăl patronului firmei la care s-a produs explozia, a mai povestit că se află în străinătate, acolo unde participă la o conferință internațională, însă va reveni de urgență în țară. El a mai spus că fiul său este audiat de procurori.

ADVERTISEMENT

Potrivit Digi 24, explozia de la Crevedia s-a produs în momentul în care doi cetățeni ar fi încercat să mute gaz dintr-o cisternă într-alta. La fața locului ar fi fost nu mai puțin de șase cisterne, fiecare având o capacitate de 10.000 de litri fiecare.

Explozia s-a produs la ora 18:50, câteva ore mai târziu, în jurul orei 22:00, o altă deflagrație a lovit puternic, rănind pompierii și ceilalți salvatori care interveneau la fața locului.

ADVERTISEMENT
Tags: