News

Tatăl unei victime de la Colectiv, despre eliberarea lui Piedone: “Asta e justiția din România – să treacă timpul, că se uită”

Narcis Hogea, tatăl unui tânăr care și-a pierdut viața în incendiul devastator din clubul Colectiv, comentează eliberarea lui Piedone.
21.06.2023 | 15:29
Tatal unei victime de la Colectiv despre eliberarea lui Piedone Asta e justitia din Romania  sa treaca timpul ca se uita
Narcis Hogea a comentat eliberarea ex-primarului. Foto: Colaj Fanatik/Hepta.
ADVERTISEMENT

Astăzi, o decizie judiciară a stârnit valuri de nemulțumire și indignare în rândul familiilor victimelor tragediei de la Colectiv din 2015. Cristian Popescu Piedone, fost primar al sectorului 4 și responsabil de autorizarea funcționării clubului, a fost achitat și eliberat din închisoare după ce instanța a admis recursul său în casație.

Tatăl unei victime de la Colectiv, despre eliberarea lui Cristian Popescu Piedone

“Nimic nu s-a schimbat”, a declarat cu amărăciune Narcis Hogea, tatăl unui tânăr care și-a pierdut viața în incendiul devastator. El a exprimat dezamăgirea și frustrarea familiilor care încă își caută dreptatea, afirmând că această achitare arată că justiția din România e de neschimbat.

ADVERTISEMENT

“Pe băiatul meu nu îl mai aduce nimeni înapoi, dar mi-aș fi dorit să existe pedepse clare, pentru ca oamenii să nu uite. Să se gândească după aia că trebuie să facem ceva. (…) Colectiv există în România în fiecare zi, numai că nu se mai știe acest lucru și îmi pare tare rău”, a afirmat Narcis Hogea, care și-a pierdut copilul în urma incendiului de la Colectiv.

Bărbatul a subliniat că există încă un dosar în curs de desfășurare, care investighează ceea ce s-a întâmplat în spitalele din România și de ce “au murit copiii lor acolo”. Hogea a dezvăluit că procurorii nu răspund solicitărilor și că timpul trece fără ca familiile să primească răspunsuri clare. “Sunt opt ani”, a conchis acesta.

ADVERTISEMENT

„Există un al doilea dosar în care dorim să vedem ce s-a întâmplat în spitalele din România și de ce au murit copiii noștri în spitalele din România. Acel dosar este în continuare la procurori, întrebăm procurorii, nici măcar nu ne răspund la solicitări. Iată, sunt opt ani. (…)

Familiile victimelor de la Colectiv, dezamăgite de justiția din România

Conștient de amploarea problemei, Hogea și-a exprimat speranța că cei cu putere de decizie ar trebui să se gândească la proprii lor copii și să înțeleagă că oricine poate avea nevoie de ajutor într-un moment dat. El a întrebat retoric dacă tinerii ar fi în siguranță dacă ar ajunge în spitalele din România.

ADVERTISEMENT

“De fapt, probabil că toți cei care erau cumva vinovați au vrut să treacă timpul și să se uite, că asta e justiția din România – să treacă timpul, că se uită și după aia nu se întâmplă nimic”, a subliniat părintele îndurerat după pierderea fiului.

În prezent, Cristian Popescu Piedone a executat un an și o lună din pedeapsa inițială de patru ani de închisoare primită în dosarul Colectiv. Judecătorii de la Curtea Supremă au luat decizia de a-l achita definitiv pentru acuzația de abuz în serviciu, ceea ce va duce la eliberarea sa din penitenciar.

ADVERTISEMENT

Conform prevederilor legale, ex-primarul sectorului 4 își recâștigă dreptul de a candida pentru un nou mandat. Decizia judecătorilor îi deschide calea pentru a reveni în arena politică și a se implica din nou în administrația locală.

ADVERTISEMENT