Sporturi

Ovidiu Ionescu, argint la Doha / Marius Copil, înfrângere surprinzătoare la Sankt Petersburg

Marius Copil a pierdut meciul de tenis din semifinalele turneului Challenger, de la Sankt Petersburg, Evgenii Tiurnev fiind pe locul 403 ATP.
13.03.2021 | 16:22
Ovidiu Ionescu argint la Doha  Marius Copil infrangere surprinzatoare la Sankt Petersburg
Marius Copil a părăsit turneul de la Sankt Petersburg.
ADVERTISEMENT

FANATIK Îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

Ovidiu Ionescu aduce României a doua medalie în turneul de tenis de masă de la Doha

UPDATE 13 MARTIE, ora 16:22 / Jucătorul român de tenis de masă, Ovidiu Ionescu, a cucerit medalia de argint în proba de dublu din cadrul turneului WTT Middle East Hub – WTT Star Contender de la Doha.

ADVERTISEMENT

Românul, alături de spaniolul Alvaro Robles au pierdut meciul din în ultimul act al întrecerii din Qatar, scor 2-3 la seturi, în fața perechii din Coreea de Sud Sangsu Lee/Youngsik Jeoung.

Este a doua medalie obținută de un sportiv român prezent pe tabloul întrecerii de la Doha. Vineri, Eliza Samara a pierdut în semifinale în fața jucătoarei Tianwei Feng, din Singapore, scor 0-4 la seturi.

ADVERTISEMENT

Marius Copil a ratat finala Challenger-ului de la Sankt Petersburg

UPDATE, 13 martie, ora 14:44 / Jucătorul român de tenis Marius Copil a pierdut în fața unui outsider în semifinalele turneului Challenger de la Sankt Petresburg. Românul, numărul 224 în clasamentul mondial, a fost învins de un jucător din Rusia, Evgenii Tiurnev, situat 179 de poziții mai jos în topul ATP.

Tiunev s-a impus cu scorul de 7-6, 6-2 în fața lui Copil, în mai puțin de o oră și jumătate de joc și s-a calificat în ultimul act la Sankt Petresburg, turneu dotat cu premii în valoarea totală de 52.080 de dolari.

ADVERTISEMENT

În ciuda eșecului, Marius Copil se alege cu 29 de puncte ATP și un cec în valoare de 2.510 dolari. În urma participării la Challenger-ul din Rusia, și a punctelor obținute, jucătorul român va face un salt de 7 locuri în clasamentul mondial, până pe poziția 2017.


Legenda continuă. Tom Brady va juca la Tampa Bay până în 2022

UPDATE, 13 martie, ora 13:50 / Cel mai titrat jucător de fotbal american, Tom Bray, a semnat un nou acord cu Tampa Bay Buccaneers, valabil până în 2022. Legendarul sportiv și-ar putea încheia cariera la 45 de ani, conform noii înțelegeri.

ADVERTISEMENT

Tom Brady a condus-o, recent, pe Tampa Bay Buccaneers spre triumful în Super Bowl, doar al doilea titlu din istoria clubului. Brady este considerat de specialiști cel mai bun jucător de fotbal american din toate timpurile.

Este și singurul sportiv din istoria National Football League (NFL) care a cucerit 7 titluri Super Bowl și a disputat 11 finale. A fost, de asemenea, declarat de cinci ori MVP-ul finalelor și de trei ori cel mai bun jucător din campionat.


Faza anului în Brazilia! Un arbitru a urinat la centru în timpul unui meci

UPDATE, 12 martie, ora 21:55 / Denis Da Silva Ribeiro Serafim a șocat o țară întreagă cu gestul său inexplicabil pe care l-a făcut la meciul de cupă din Brazilia, dintre Boavista și Goias. „Cavalerul fluierului” a urinat exact la mijlocul terenului, iar imaginile surprinse de camerele TV au devenit virale rapid pe internet.

Arbitrul a urinat chiar înainte de startul partidei chiar dacă din brigada delegată la meci făcea parte și o domnișoară. Centralul a părut că conștientizează situația jenantă pe care o traversează și privit în jurul lui, în speranța că gestul a trecut neobservat.


Elisabeta Lipă a fost realeasă președinte la Federația Română de Canotaj

UPDATE, 12 martie, ora 21:35 / Elisabeta Lipă (56 de ani) rămâne în funcția de președinte al Federației Române de Canotaj pentru următorii patru ani. Decizia a fost luată de reprezentanții Adunării Generale în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Târgu Mureș.

Sâmbătă, 13 ianuarie, debutează Campionatului Naţional Individual si Echipe la Ergometru. Pentru fosta campioană olimpică, acesta este al patrulea mandat ca președinte.

„Mă bucur enorm că am șansa de a conduce Federația Română de Canotaj încă 4 ani. În special că anul acesta este unul extrem de important. Urmează Jocurile Olimpice de la Tokyo și numeroase competiții internaționale de unde sunt sigură că sportivii noștri se vor întoarce triumfători.

Le mulțumesc pentru acest vot de încredere tuturor structurilor și membrilor afiliați Federației Române de Canotaj și le urez mult succes și de acum înainte antrenorilor, staff-ului tehnic și sportivilor. Țin să le mulțumesc în mod special și tuturor partenerilor și sponsorilor Federației”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj


Chris Wilder pleacă de la Sheffield United

UPDATE, 12 martie, ora 14:52 / Chris Wilder, antrenorul care a promovat-o pe Sheffield United din Championship, este foarte aproape să fie dat afară. Wilder a reușit un sezon excelent în stagiunea 2019-2020, dar în acest sezon nu mai are decât șanse teoretice de salvare de la retrogradare. Conducătorii grupării din vestul Angliei au decis să se desppartă de antrenor, anunță Sky Sports. Sheffield este la 12 puncte de locurile de salvare, cu 10 etape înaintea finalului de sezon.


Scene șocante la meciul Monicăi Niculescu

UPDATE, 12 martie, ora 09:28 / Perechea Monicăi Niculescu din turneul de dublu de la Dubai, Anastasia Potapova, a fost lovită cu mingea în ochi de Darija Jurak. Rusoaica s-a prăbușit pe teren și a avut neovie de îngrijiri medicale. Lovitura a fost atât de puternică încât colega româncei nu a mai putut continua meciul, care a fost abandonat și câștigat de adversare.


Fostul jucător de la FC Brașov, Adrian Drăgănoiu, a murit la 50 de ani

UPDATE, 11 martie, ora 22:10 / Fostul jucător al echipelor FC Brașov și Precizia Săcele, Adrian Drăgănoiu, a murit la vârsta de 50 de ani, după o lungă și grea suferință.

”Adi s-a simțit rău aseară, iar dimineața la ora 5.00 a intrat în comă. Am sperat într-o minune, dar nu a fost așa. E tare greu! Nu pot să cred că Adi ne-a părăsit! Peste câteva zile era ziua lui!”, a spus Sandu Dragănoiu, tatăl lui Adrian, conform Monitorul Expres.

Adrian Drăgănoiu suferea de scleroză laterală amitrofică (ALS), care atacă celulele nervoase care controlează mişcarea voluntară, ceea ce, în timp, face mişcarea mâinilor, picioarelor şi a muşchilor feţei extrem de dificilă.


Federer, învins de Basilashvili la Doha

UPDATE, 11 martie, ora 20:20 / Tenismenul elveţian Roger Federer, locul 6 ATP şi cap de serie numărul 2, a fost învins de georgianul Nikoloz Basilashvili, locul 42 ATP, în sferturile de finală ale turneului de 250 de puncte de la Doha.

Georgianul a salvat o minge de meci și s-a impus cu scorul de 3-6, 6-1, 7-5, după aproape două ore. Acesta a fost al doilea joc pentru fostul lider mondial după o pauză de 14 luni cauză de probleme la genunchi.


Rublev, primul jucător din istorie care ajunge în semifinalele unui turneu fără să intre pe teren

UPDATE, 11 martie, ora 17:50 / Tenismenul rus Andrey Rublev a ajuns în semifinale la turneul de la Doha fără să dispute vreun meci, ceea ce reprezintă o premieră de la crearea ATP Tour în 1990.

Rublev a avut bye în prima rundă, el fiind favorit 3. Apoi, în optimi a profitat de retragerea lui Richard Gasquet, pentru ca în sferturi de profite de un alt forfait, cel al ungurului Marton Fucsovics.

În semifinale, Rublev ar urma să joace cu învingătorul partidei dintre austriacul Dominic Thiem şi spaniolul Roberto Bautista Agut.


Echipa lui Budescu, tot mai departe de salvarea de la retrogradare

UPDATE, 11 martie, ora 17:12 / Atacantul Constantin Budescu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Damac, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Al Ettifaq, în etapa a 23-a a campionatului Arabiei Saudite.

Gazdele au deschis scorul prin Farouk Chafai (8), oaspeții reușind egalarea prin Abdullah Al Salem (46). Cu șapte etape înainte de finalul sezonului, formația lui Budescu se află pe locul 15, penultimul, cu 21 de puncte, la șapte puncte de echipa Abha, prima aflată deasupra liniei de retrogradare.


FIFA a stabilit arbitrii de la meciurile naționalei din preliminariile CM 2022

UPDATE, 11 martie, ora 15:11 / FIFA a stabilit brigăzile de arbitri care vor conduce cele trei partide pe care România le va disputa în luna martie în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022.

Partida România – Macedonia de Nord, care se va disputa pe 25 martie pe Arena Națională, va fi arbitrată de o brigadă portugheză, avându-l la centru pe Fabio Jose Costa Verissimo. Tușieri vor fi Luis Andre Ferreira Pinto Campos și Bruno Miguel Campos Rodrigues, iar al patrulea oficial a fost desemnat Antonio Emanuel Carvalho Nobre.

Francezul Clement Turpin va conduce la centru partida cu Germania, de pe 28 martie de la București, iar asistenți au fost desemnați Nicolas Danos și Cyril Gringore, cu Jerome Brisard al patrulea oficial.

Meciul din deplasare cu Armenia, de pe 31 martie, va fi arbitrat de o brigadă din Letonia, cu Andris Treimanis la centru. El va fi ajutat la cele două linii de Haralds Gudermanis și Aleksejs Spasjonnikovs. Rezervă va fi Vitalikj Spasjonnikovs.


Șoc în kickboxingul mondial: Jamal Ben Saddik a fost arestat!

UPDATE, 11 martie, ora 08:01 / Cunoscutul luptător Jamal Ben Saddik a fost arestat în Belgia în urma operațiunii „Sky”, în care au mai fost reținute alte 47 de persoane. În cadrul acestei operațiuni, polițiștii au reușit să intercepteze și să decripteze milioane de mesaje trimise de infractori de pe telefoanele Sky ECC, care erau folosite pentru o comunicare ce nu putea fi urmărită. Cei peste 500 de polițiști implicați în operațiune au reușit să confiște peste 17 tone de droguri, arme și sume mari de bani.

Wim de Colvenaer, avocatul lui Ben Saddik, a confirmat pentru presă că sportivul belgiano-marocan a fost arestat, însă susține că nu este vorba despre suspiciuni de droguri, ci despre comercializarea telefoanelor PHP, folosite pentru trimiterea mesajelor criptate.


”Templul” fotbalului brazlian va purta numele celui mai mare fotbalist din ”Țara cafelei”

UPDATE, 11 martie, ora 00:01 / Cel mai mare stadion din Brazilia va purta numele celui mai mare fotbalist – Pele. Microbiștii au fost invitați să voteze noul nume și au ales. Acesta va fi ”Pele”, idolul brazilienilor, câștigător a trei Cupe Mondiale cu naționala ”Selecao”.

Surprinzător, Pele nu s-a luptat cu un fotbalist pentru a da numele stadionului, ci cu un jurnalist, Mario Filho, cel ale cărui eforturi s-a concretizat în construirea stadionului care a fost inaugurat pe data de 16 iunie 1950.


România rămâne în cărțile calificării la Euro 2022

UPDATE, 10 martie, ora 23:10 / Echipa națională masculină de handbal a României a remizat, scor 23-23, cu prima reprezentativă a statului Kosovo, într-un meci din preliminariile Campionatului European de handbal din 2022 și păstrează șanse de calificare la Turneul Final găzduit de Ungaria și Slovacia, între 13-30 ianuarie anul viitor.

După 30-33 cu Suedia şi 36-27 cu Muntenegru, naționala ”Tricoloră” a obținut un rezultat  care o menține în cărțile calificării la Euro. Cu 3 puncte acumulate în 3 meciuri, ”Tricolorii” rămân pe poziție calificantă, după Suedia care are maximum de puncte (6). Primele două clasate din fiecare grupă, plus încă patru reprezentative de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament merg la Euro 2022.

Victorie clară pentru Manchester City împotriva lui Southampton

UPDATE, 10 martie, ora 21:55 / Elevii lui Pep Guardiola și-au luat revanșa după ce au fost învinși de Manchester United în weekend. „Cetățenii” au învins-o cu 5-2 pe Southampton pe teren propriu și își continuă marșul către încă un titlu în Premier League. Au marcat De Bruyne și Mahrez, câte o dublă, dar și Gundogan. Pentru oaspeți, au înscris Ward-Prowse și Che Adams. Echipa de pe Etihad are 14 puncte avans față de Manchester United, dar și un meci în plus disputat.


Atletico Madrid a învins-o cu 2-1 pe Athletic Bilbao

UPDATE, 10 martie, ora 21:50 / Atletico Madrid a reușit să ajungă la zi cu meciurile din La Liga. Oamenii lui Diego Simeone au primit vizita lui Bilbao și au reușit să câștige cu 2-1, deși oaspeții deschiseseră scorul prin Muniain în minutul 21. Llorente în prelugiinrile primei reprize și Luis Suarez, din penalty, imediat după pauză, au întors soarta partidei. Atleti este lider, cu șase puncte peste Barcelona și opt mai multe decât Real Madrid.


Familia lui Emiliano Sala a dat în judecată cluburile Cardiff City și Nantes

UPDATE, 10 martie, ora 21:20 / La doi ani după moartea lui Emiliano Sala, familia fostului fotbalist a decis să acționeze în instanță cluburile Cardiff City și FC Nantes. De asemenea, impresarii Mark și Willie McKay au fost și ei dați în judecată, la fel ca cei responsabili pentru fabricarea și mentenanța avionului cu care s-a deplasat Sala înainte să își piardă viața.


”Air Force” pentru Ianis Hagi

UPDATE, 10 martie, ora 14:36 / Ianis Hagi și colegii lui, proaspăt campioni ai Scoției, au călătorit într-un avion personalizat pentru meciul cu Slavia Praga, din optimile Europa League. ”Air Force Rangers”, a scris pe aeronava care i-a trasportat pe elevii lui Steven Gerrard în capitala Cehiei.

Mesajul a vrut să marcheze cucerirea celui de al 55-lea titlu de campioană a Scoției de trupa care în 2012 intra în faliment. Clubul a revenit în fotbal cu o nouă identitate comercială, FC Rangers, și a cucerit al 55-lea trofeu de campioană a Scoției, la sfârșitul săptămânii trecute.

România U19 – Serbia U19 0-0 în meci amical disputat la Arad

UPDATE, 10 martie, ora 14:36 / Naționala U19 a României a remizat 0-0 cu selecționata similară a Serbiei într-un meci amical disputat marți la Arad. Deoarece partida a fost programată în afara datelor oficiale FIFA, cluburile nu au fost obligate să trimită jucătorii la această acțiune, astfel că selecționerul Dan Oprescu s-a văzut nevoit să apeleze la mai multe modificări față de lotul convocat inițial.

Printre jucătorii consacrați care nu au onorat convocarea se numără Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Alexandru Pantea (FCSB), Ovidiu Perianu (FCSB), Constantin Grameni (Viitorul Constanța), Ioan Borcea (Dinamo), Octavian Popescu (FCSB), Mihai Constantinescu (Petrolul), Ahmed Bani (Dinamo), Cătălin Cîrjan (Arsenal/Anglia), Marius Corbu (Puskás Akadémia FC/Ungaria), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Viitorul Constanța) sau Louis Munteanu (Fiorentina/Italia).

În aceste condiții, Dan Oprescu a folosit următorul „11” de start: Hindrich – Iana, Chilili, I. Mitran, Stefanovici – Casiadi-Bako, Pănoiu – Șerbănescu, Fl. Bălan, Sima –  I. Stoica. Rezerve au fost Tătaru, Gladun, Buta, Suciu, Vasluian, Pascu, S. Popa, Botorok, M. Danciu, Văsălie, Cornel Ardei.


Galatasaray l-a dat afară pe Belhanda din cauza unui interviu

UPDATE, 10 martie, ora 13:51 / Galatasaray Istanbul i-a reziliat unilateral contractul marocanului Younes Belhanda (31 de ani), după un interviu în care fotbalistul critica gazonul de pe stadionul echipei sale şi conducerea clubului.

„Contractul jucătorului a fost reziliat unilateral, cu un motiv întemeiat. A atentat la imaginea clubului și la reputația celor din consiliul de administrație“, se arată în comunicatul lui Galatasaray, care a publicat şi interviul dat de Belhanda după egalul 2-2 cu Sivasspor, în ultima etapă a campionatului turc.

„E dificil să revii în meci pe așa un teren. E mai bun gazonul la baza de la Florya decât aici. În loc să stea pe Twitter, Instagram și alte rețele de socializare, conducătorii mai bine s-ar interesa de aceste probleme“, a declarat Belhanda în interviul incriminat.


Marius Copil s-a calificat în turul doi la Sankt Petersburg

UPDATE, 9 martie, ora 16:52 / Tenismenul Marius Copil, locul 224 ATP și cap de serie numărul 4, s-a calificat în turul doi al turneului challenger de la Sankt Petersburg, dotat cu premii de 52.080 de dolari.

Copil a trecut în runda inaugurală de cehul Michael Vrbensky, poziția 315 în ierarhia mondială, scor 6-3, 6-1, și va juca în faza următoare a competiției cu rusul Alexey Vatutin, locul 261 ATP. Pentru acest succes, Copil și-a asigurat 7 puncte ATP și 860 de dolari


Nicolo Napoli, înlocuitorul lui Andrei Cristea la Poli Iași

UPDATE, 9 martie, ora 15:07 / Tehnicianul italian Nicolo Napoli a anunțat că a ajuns la un acord pentru preluarea echipei Poli Iași, care a decis să înceteze colaborarea cu Andrei Cristea, acesta rămânând în continuare jucător.

”Am ajuns la un acord cu Poli Iași, aștept biletul de avion și mâine seară sau joi dimineață sunt la Iași. Vin cu inima deschisă și voi face tot posibilul să salvez echipa de la retrogradare”, a declarat Napoli pentru prosport.ro.

Italianul în vârstă de 59 de ani era liber de contract după despărțirea de FC U Craiova, în actombrie anul trecut. Nicolo Napoli a mai antrenat Poli Iași în perioada 2014-2016.


Sorana Cîrstea, înfrângere cu Anett Kontaveit la Dubai

UPDATE, 9 martie, ora 15:03 / Sorana Cîrstea, locul 67 WTA, a fost eliminată în turul doi al turneului de categorie WTA 1.000 de la Dubai, cu premii totale de 1,835 de milioane de dolari.

Cîrstea a fost învinsă în turul doi de Anett Kontaveit, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 15, scor 6-4, 7-5, după o oră şi 42 de minute. Pentru prezenţa în turul doi, ea va primi un premiu de 13.300 de dolari şi 60 de puncte WTA.


Horațiu Feșnic va arbitra la Europeanul de tineret

UPDATE, 9 martie, ora 14:05 / FRF a anunțat pe site-ul oficial că la Campionatul European U21 din Ungaria și Slovenia, România va avea, pe lângă selecționata pregătită de Adrian Mutu, încă doi reprezentanți.

Arbitrul Horațiu Feșnic va face parte din grupul de de cavaleri ai fluierului ce va fi prezent în faza grupelor a Campionatului European U21. De asemenea, la Euro U21 va fi prezent și Felix Grigore, managerul departamentului de competiții al FRF. Acesta este unul dintre cei opt delegați de joc UEFA care vor participa la turneul final, faza grupelor.


Joachim Low va părăsi naționala Germaniei după Euro

UPDATE, 9 martie, ora 12:21 / De acum e oficial: Joachim Low va renunța la funcția de antrenor al naționale Germaniei după Campionatul European din vara acestui an, cu un an mai devreme decât era prevăzut în contract. Anunțul a fost făcut de oficialii Federației Germane pe conturile de socializare.

Low era antrenorul „panzerelor” din iulie 2006, pe care le-a condus în 188 de partide, bilanțul fiind de 120 de victorii, 37 de egaluri și 31 de înfrângeri. Lunga carieră de selecționer al Germaniei a fost încununată cu titlul mondial, obținut în 2014 în Brazilia.

Până la Euro, Joachim Low și naționala Germaniei vor veni la București pentru a evolua împotriva României în Preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022. Partida se va juca pe Arena Națională din București, pe data de 28 martie, ora 21:45. Returul este programat pentru 8 octombrie, dar atunci Germania se va prezenta cu un alt selecționer, presa germană susținând că acesta se va alege dintre Jurgen Klopp și Lothar Matthaus.


Buzărnescu, calificări și la simplu și la dublu

UPDATE, 9 martie, ora 10:59 / Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul doi la simplu dar şi la dublu, la turneul de la Guadalajara, cu premii de 235.238 de dolari.

Buzărnescu a trecut la simplu de sportiva americană Coco Vandeweghe, scor 7-6 (4), 6-7 (5), 6-2. În turul doi, ea va evolua cu Maria Bouzkova (Cehia), care a trecut, cu scorul de 6-3, 2-6, 6-3, de Irina Bara.

La dublu, Buzărnescu şi germana Anna-Lena Friedsam au trecut în primul tur de cuplul Anna Blinkova/Kristina Kucova (Rusia/Slovacia), scor 6-4, 6-4.


FR Rugby a aplicat pentru fonduri europene

UPDATE, 9 martie, ora 09:33 / Federaţia Română de Rugby a anunţat că a depus la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene documentele pentru obţinerea unor fonduri de 18 milioane de euro în vederea construirii de baze sportive în perioada 2021-2025.

Bazele sportive propuse prin intervenţie vor a fi construite în perioada 2022-2025 în următoarele localităţi: Bucureşti, Timişoara, Cluj, Baia Mare, Galaţi, Gura Humorului, Suceava, Arad, Sibiu, Constanţa, Mangalia, Iaşi, Alba Iulia, Braşov, Ploieşti, Oradea, Pantelimon, Măgurele, Paşcani, Tecuci, Brăila, Mogoşoaia, Bârlad, Năvodari, Petroşani, Craiova.

O astfel de bază va include printre altele, realizarea unui teren de rugby/fotbal de dimensiuni omologate, pistă de atletism, pistă de elan pentru sărituri în lungime şi groapă de sărituri, gard de protecţie în spatele buturilor de rugby, clădire de vestiare cu lojă pentru oficiali, două gradene metalice pentru spectatori având laolaltă 624 de locuri.

”Colegiul Director al Federaţiei a analizat această oportunitate şi am completat aceste fişe speciale împreună cu persoanele implicate direct în atragerea acestor fonduri în sprijinul îmbunătăţirii infrastructurii sportive din România.

Ştim foarte bine când vorbim de rugby în ce condiţii se pregătesc copii, juniori şi seniorii noştri, situaţia dezastruoasă la nivelul bazelor sportive. Ne dorim ca acest proiect să reuşească pentru că, dincolo de aspectul performanţei, al sportului de performanţă, de care toată lumea vorbeşte, este un altul la fel de important, sportul de masă.

Infrastructură sportivă înseamnă crearea unor locuri unde oamenii din comunitate pot veni să facă sport, să facă mişcare, totul la nivel de hobby, iar acest lucru nu poate avea decât efecte benefice. Este important să îmbunătăţim această parte legată strict de pregătire şi sperăm să facem acest lucru atât cu sprijinul primăriilor, cât şi al consiliilor judeţene.

În urmă cu câteva săptămâni am fost la Iclod, în judeţul Cluj, şi acolo este un complex sportiv extraordinar, un model pentru ceea ce ne-am dori să avem în toate oraşele ţării”, a declarat preşedintele FRR, Alin Petrache.


Constantin Budescu a marcat un nou gol fabulos, direct din corner

UPDATE, 9 martie, ora 08:24 / Constantin Budescu își continuă seria execuțiilor magistrale chiar și după transferul la Damac, în Arabia Saudită. Într-un meci de verificare al formației sale, Budescu a reușit din nou un gol fabulos, direct din corner, la vinclu, cu care și-a impresionat coechipierii.

Damac se luptă pentru evitarea retrogradării în Arabia Saudită, este la 5 puncte de salvare, dar rezultatele din ultima vreme îi dau speranțe. Budescu începe să se adapteze și să evolueze din ce în ce mai bine, fiind unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în victoria 3-1 cu Al Ahly, în care a oferit și un assist.


A murit Franco Acosta, fost atacant la Villareal

UPDATE, 8 martie, ora 23:35 / Franco Acosta, fostul atacant al lui Villareal, s-a stins din viață la doar 25 de ani. Fost internațional de tineret al Uruguayului, Acosta a jucat pentru Villareal  între 2015 și 2020, evoluând mai mult pentru echipa a doua. El a mai jucat la Racing Santander, Boston River, CA Atenas sau Plaza Colonia. A murit după ce s-a înecat într-un râu din patria natală, în regiulea CAnelones, în timp ce înota. Corpul său a fost găsit după 48 de ore de la dispariția de sâmbătă, 6 martie.


Marek Hamsik a semnat cu IFK Goteborg

UPDATE, 8 martie, ora 22:30 / Fostul mijlocaș al lui Napoli, Marek Hamsik, și-a încheiat aventura în China și a semnat cu suedezii de la IFK Goteborg. DL Pro i-a dat voie să plece gratis după doi ani petrecuți în China, pentru a putea să se debaraseze de salariul mare al fotbalistului. Slovacul a semnat cu Goteborg pe un an și jumătate.

Marek Hamsik a semnat cu IFK Goteborg. Foto: Twitter
Marek Hamsik a semnat cu IFK Goteborg. Foto: Twitter

Joan Laporta a anunțat cine este noul director executiv al FC Barcelona

UPDATE, 8 martie, ora 16:45 / Proaspăt reales în rolul de președinte al clubului FC Barcelona, Joan Laporta a desemnat și un nou director executiv. Este vorba despre Ferran Reverter. În vârstă de 48 de ani, acesta a primit responsabilitatea de a „transforma și de a reorganiza clubul”, așa cum a anunat Laporta la RAC1.


Cîrstea, victorie la debut la Dubai

UPDATE, 8 martie, ora 13:23 / Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 64 WTA, s-a calificat în turul doi al turneului de categorie WTA 1.000 de la Dubai, cu premii totale de 1.835 de milioane de dolari.

Cârstea a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră și 24 de minute, pe ucraineanca Lesia Tsurenko, jucătoare venită din calificări și poziția 142 în ierarhia mondială, și va juca în faza următoare a competiției cu Anett Kontaveit (Estonia), cap de serie numărul 15 și locul 24 WTA.

Pentru calificarea în turul secund, Sorana Cîrstea va primi 60 de puncte WTA și un cec în valoare de 13.300 de dolari.


Spadasina Ana Maria Popescu s-a vaccinat împotriva Covid-19

UPDATE, 8 martie, ora 12:37 / Spadasina Ana Maria Popescu s-a vaccinat la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”.

”De 8 Martie, Ana Maria Popescu s-a vaccinat! Cea mai bună spadasină din lume s-a lăsat atinsă de vârful acului la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’.

Ana Maria Popescu nu a avut ‘reacţie’ pentru că s-a vaccinat împotriva virusului Covid-19. Stângace pe planşă, Ana şi-a oferit mâna dreaptă asistentelor, ca să să nu rateze antrenamentul de azi! Spor, sănătate şi succes, Ana!”, a anunțat Federaţia Română de Scrimă.

Luna aceasta, între 17 și 21 martie, la Kazan, Ana va participa la Cupa Mondială care va închide clasamentul FIE şi va fi calificată oficial la Jocurile Olimpice de la Tokyo.


Ana Bogdan, înfrângere la Dubai

UPDATE, 8 martie, ora 11:44 / Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, locul 101 WTA, a ratat calificarea în turul doi al turneului de categorie WTA 1.000 de la Dubai, cu premii totale de 1.835 de milioane de dolari.

Românca, venită din calificări, a fost învinsă, în runda inaugurală, scot 4-6, 4-6, după o oră și 33 de minute, de cehoaica Marketa Vondrousova, locul 20 WTA și cap de serie numărul 12.


Spectacol total în All-Star Game

UPDATE, 8 martie, ora 09:13 / Meciul stelelor din baschetul american, All-Star Game, a fost câştigat de echipa lui LeBron James, care s-a impus, scor 170-150, în faţa team-ului lui Kevin Durant.

Giannis Antetokounmpo a marcat 35 de puncte şi a fost desemnat MVP-ul meciului. La a 70-a ediţie a All Star Game desfăşurată la Atlanta au fost prezenţi 2.500 de spectatori.


CS Balotești și-a anunțat retragerea din Liga 3

UPDATE, 8 martie, ora 09:10 / Formația CS Balotești s-a retras din Liga 3, acolo unde evolua în Seria 4, din care fac parte Steaua București și FCSB 2.

Conform gsp.ro, jucătorii și antrenorul Augustin Călin au fost informaţi de conducerea clubului că activitatea nu va mai continua, după ce în prima parte a sezonului echipa a făcut un singur punct.


Rezultate din optimile Ligii Campionilor la handbal feminin

UPDATE, 8 martie, ora 09:07 / În weekend au avut loc meciurile tur din optimile Ligii Campionilor la handbal feminin în care s-au înregistrat următoarele rezultate:

  • SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti 24-33
  • Podravka – Rostov 20-29
  • Krim – CSKA 25-20
  • Vipers – Odense 35-36
  • Team Esbjerg – Brest 27-33
  • Buducnost – FTC Budapesta 22-19
  • SG BBM Bietigheim – Gyor 20-37

Partidele retur vor avea loc în perioada 13-14 martie. Dubla Borussia – Metz este programată în 12 şi 14 martie.

ADVERTISEMENT