News

Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”

Doi pensionari au plătit aproape 700.000 de euro pentru o casă pe care au ajuns rapid să o deteste, după ce au găsite sute de ”vicii ascunse”.
24.04.2024 | 19:44
Teapa pe care au luato doi pensionari care siau cumparat o casa Am fost trasi pe sfoara
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”. Foto: Daily Mail
ADVERTISEMENT

De altfel, potrivit pensionarilor din Marea Britanie, nimic nu ar fi în regulă cu această casă, nici măcar podelele sau tavanul. Povestea lui John și Liz Pritchard a început anul trecut, atunci când au decis să cumpere o casă cu cinci camere din Wellington, Somerset.

Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă

Cuplul se află de atunci în război cu dezvoltatorul Bovis Homes, în condițiile în care compania nu pare interesată să le rezolve problemele. De altfel, aceste probleme ar fi ”îngrozitoare”, iar cei doi pensionari în vârstă de 70 de ani s-au plâns inclusiv că mobila lor se clatină în casă.

ADVERTISEMENT

Cei doi cer acum ca dezvoltatorul să intervină pentru a efectua lucrări de reparații, însă susțin că e-mailurile și apelurile lor telefonice au fost ignorate în mod deliberat. Totodată, John Pritchard declară că un expert independent a identificat aproape 200 de defecte atunci când a efectuat o inspecție la proprietate, care ar putea costa zeci de mii de lire sterline pentru a fi remediate.

Inițial, cuplul a bănuit că mobilierul din casă a fost deteriorat în timpul transportului, dar la o inspecție mai atentă a descoperit că podeaua casei este strâmbă. Experții chemați să examineze situația au constatat că podeaua ar trebui să fie spartă și reașezată.

ADVERTISEMENT

Cei doi soți susțin că dezvoltatorul a trimis ulterior un inspector independent la casă, care ar fi fost de acord cu faptul podeaua a fost așezată greșit și, în consecință, întreaga casă este strâmbă, cu pereți și tavane neuniforme.

Doi pensionari au plătit 600.000 de lire pentru o casă plină de defecte

Pensionarii se plâng că le este greu să deschidă ușa de la intrare pentru că a fost montată oblig, însă multiplele plângeri au fost în mare parte ignorate. ”Pardoseala nu este nivelată, tavanul la fel, ușile nu sunt în poziție verticală, nu am reușit niciodată să deschidem și să închidem ușa de la intrare în mod corect”, povestește bărbatul.

ADVERTISEMENT

”Ei (n.r. dezvoltatorii) nu vor să o repare. Ne-am săturat, această casă nu a fost construită corespunzător. Tratamentul pe care l-am primit din partea lor a fost îngrozitor”, a completat bătrânul. Mai mult, John Pritchard a declarat că nu și-a putut muta mașina de spălat vase în camera de serviciu, deoarece era blocată de o placă.

”Nu te-ai aștepta la asta pentru 600.000 de lire sterline. Bovis se comportă ca niște constructori haiduci. Subliniezi problemele și ei nu răspund. Este nepotrivit”, a completat și soția lui John. ”Când am aflat că au fost atât de multe probleme, chiar am cerut banii înapoi, dar ei au spus că nu avem nicio șansă”, a completat Liz.

ADVERTISEMENT

Dezvoltatorul Bovis Homes își cere scuze și promite că va remedia situația

În replică, dezvoltatorul Bovis Homes a anunțat că regretă situația, conform Daily Mail. ”Ne cerem scuze pentru problemele pe care domnul și doamna Pritchard le-au întâmpinat cu proprietatea lor și pentru orice inconvenient. Lucrăm la un plan de remediere și vom începe aceste lucrări la un moment care este convenabil pentru clienții noștri.

În calitate de constructor de case de cinci stele, premiat de Federația Constructorilor de Case, ne angajăm să furnizăm case de înaltă calitate pentru clienții noștri și ne vom asigura că orice problemă este pe deplin rezolvată”, au transmis cei de la Bovis Homes. Dezvoltatorul respectiv este printre cei mai cunoscuți din Marea Britanie și se laudă că livrează la cheie case ”de cinci stele”.

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori