News

Rușii ar fi știut că în teatrul din Mariupol erau copii, dar tot l-au bombardat. Dezvăluiri tulburătoare și imagini din satelit

Noi dezvăluiri tulburătoare apar în cazul atacului asupra teatrului din Mariupol. Imaginile din satelit arată că rușii ar fi știut că în interior se află copii, dar tot l-au bombardat
17.03.2022 | 07:20
Rusii ar fi stiut ca in teatrul din Mariupol erau copii dar tot lau bombardat Dezvaluiri tulburatoare si imagini din satelit
ADVERTISEMENT

Rușii ar fi știut că în teatrul din Mariupol se aflau copii, însă acest aspect nu i-ar fi oprit din a-l bombarda. Consiliul Local al orașului grav afectat în urma atacurilor din partea Rusiei a făcut dezvăluiri tulburătoare, iar o companie a postat câteva imagini din satelit.

Imaginile din satelit arată că rușii știau că în teatru se află copii

Noi detalii tulburătoare apar în cazul atacului asupra teatrului din Mariupol. Imaginile din satelit arată că rușii ar fi știut că în interior se află copii, dar tot l-au bombardat.

ADVERTISEMENT

Compania Maxar Technologies a făcut publice imagini din satelit cu instituția culturală bombardată de armata rusă.

Fotografiile au scos la iveală cruzimea invadatorilor, prin faptul că de ambele părți ale teatrului era scris cuvântul “copii”, în limba rusă.

ADVERTISEMENT

Deși au văzut cu siguranță acest cuvânt, rușii au mers mai departe cu atacul și au bombardat teatrul din Mariupol.

Un jurnalist ucrainean, care a postat și el aceste imagini din satelit pe pagina sa oficială de Twitter, le-a transmis rușilor un mesaj dur.

ADVERTISEMENT

“Vedeți acest acoperiș roșu? Este un teatru în Mariupol, noi l-am numit ‘Drama’. Vedeți acele litere mici? Se citește ‘COPII’ în rusă.

Acesta a fost un mesaj către echipajele bombardierelor rusești. Dar știți ce – oricum au bombardat clădirea până s-a făcut scrum. Pentru că sunt animale”, este mesajul dur al jurnalistului ucrainean Illia Ponomarenko, pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

Ce spun autoritățile din Mariupol

Teatrul Dramatic din Mariupol, unde se refugiau mai mult de o mie de oameni, a fost distrus în urma unui bombardament lansat miercuri.

Consiliul Local Mariupol, care a împărtășit o imagine a clădirii distruse, a avut o reacție dură la adresa rușilor, care au bombardat “în mod intenționat și cinic Teatrul Dramatic din inima orașului Mariupol”.

“Avionul a aruncat o bombă într-o clădire în care se ascundeau sute de locuitori pașnici din Mariupol.

Este încă imposibil de estimat amploarea acestui act oribil și inuman, pentru că orașul continuă să bombardeze zonele rezidențiale.

Se știe că, după bombardament, partea centrală a Teatrului Dramatic a fost distrusă, iar intrarea în adăpostul anti-bombă din clădire a fost distrusă, au transmis autoritățile, într-un comunicat, potrivit CNN.

ADVERTISEMENT