Fotbal intern

Teddy Mezague, după ce a fost dat afară de Dinamo: “E șocant ce mi s-a întâmplat! Mă așteptam ca Rednic să mă susțină!”

07.11.2018 | 21:49
Teddy Mezague dupa ce a fost dat afara de Dinamo E socant ce mi sa intamplat Ma asteptam ca Rednic sa ma sustina

Apărătorul francez a vorbit pentru FANATIK.RO despre despărțirea de formația din Ștefan cel Mare. Prima reacție a lui Teddy Mezague după ce a fost dat afară de Dinamo este tranșantă: salariul său a contat decisiv în îndepărtarea lui de la echipă.

Mezague este dezamăgit și de felul în care a fost tratat de Mircea Rednic, tehnicianul dinamovist alături de care lucrase în Belgia, la Mouscron. Fundașul consideră că ar fi putut demonstra că este un jucător valoros, dacă I s-ar fi acordat mai multă încredere.

Prima reacție a lui Teddy Mezague, după ce a fost dat afară! “Am fost obligat să plec de la Dinamo!”

Adus de Florin Bratu, titularizat de Claudiu Niculescu și dat afară de Mircea Rednic. Apărătorul Teddy Mezague a părăsit România cu un gust amar, după ce Dinamo a decis să îi rezilieze contractul. FANATIK.RO a discutat cu Mezague și a încercat să lămurească evenimentele petrecute într-un ritm precipitat.

Niciodată, în cariera mea, nu a trebuit să trec prin așa ceva. Am schimbat trei antrenori în câteva săptămâni și am fost obligat să plec după doar patru etape. Din păcate, am venit într-un moment greu la echipă și nu am putut face mai mult. Așa este în fotbal, încerc să nu fiu supărat pe cei de la Dinamo.

Am acceptat să semnez cu Dinamo, după ce am discutat cu Florin Bratu. El mi-a spus cât de mult mă dorește în lot și că se va baza pe serviciile mele. Apoi, m-am sfătuit cu câțiva fotbaliști care au jucat sau joacă în România și mi-au spus că este vorba despre unul dintre cele mai importante cluburi din România, că nu o să am ce să regret. Totul părea că va fi minunat, dar s-a terminat cum s-a terminat. Este șocant ce mi s-a întâmplat la Dinamo!”, susține Teddy Mezague.

Teddy Mezague, în luptă pentru balon în meciul cu Dunărea Călărași
Teddy Mezague crede că gafa din meciul cu Dunărea Călărași a contribuit la înlăturarea sa din Ștefan cel Mare

“Mă așteptam ca Mircea Rednic să mă susțină și aici!”

Fotbalistul în vârstă de 28 de ani, născut la Marseille, vorbește deschis și despre relația pe care a avut-o cu antrenorul Mircea Rednic. O relație care, spre deosebire de perioadă din Belgia unde au lucrat împreună, a fost acum mai închisă decât s-ar fi așteptat jucătorul.

Pe Mircea Rednic îl cunoșteam de la Mouscron. Acolo, el a avut încredere în mine și mi-a dat banderola de căpitan. Mă așteptam ca și aici să mă susțină. Din păcate, cred că am fost evaluat prea rapid. Am fost judecat după meciul cu Călărași, când am făcut o greșeală. Eu zic că nu a fost una foarte gravă, a fost mai mult o lipsă de comunicare cu portarul echipei, astfel de lucruri se pot întâmpla pe parcursul unui sezon. Apoi, totul s-a rupt. Nu am vrut să plec de la club, am vrut să rămân și să lupt, pentru că nu sunt genul care să cedeze.

Nu am avut însă ce face. Până la urmă, am ajuns la un acord și am reziliat înțelegerea. Nu am discutat deloc cu domnul Rednic despre situația mea! Am vorbit doar cu președintele David și am încheiat totul. A fost ciudat faptul că nu am vorbit cu domnul Rednic decât puțin despre latura sportivă, atunci când a venit. Știa calitățile mele și mă gândeam că voi avea mai mult timp să demonstrez ce pot. Eram din ce în ce mai bine fizic și aș fi putut arăta cea mai bună variantă a mea”, explică Mezague pentru FANATIK.RO.

Teddy Mezague Mouscron
Teddy Mezague a fost căpitan la Mouscron, cu Mircea Rednic antrenor

“Problema a fost salariu meu, dar eu nu sunt un mercenar!”

Apărătorul vorbește și despre remunerația pe care o avea la Dinamo. Plătit peste nivelul colegilor săi, Mezague crede că salariul a fost principalul motiv pentru care a fost dat afară.

E foarte posibil ca marea problemă să fi fost salariul meu, considerat destul de ridicat, din ce am auzit. Poate că au vrut să aducă alți jucători pe care să îi plătească din acei bani… Multă lume spune că străinii care vin la Dinamo nu se implică, dar pentru a simți ceva pentru un club ai nevoie de puțin timp. Eu aveam nevoie de o perioadă de adaptare. Nu sunt un mercenar!

M-am interesat de istoria lui Dinamo, știam de derby-urile cu Steaua și de cele cu Rapid, din trecut. În câteva săptămâni, nu poți spune că te atașezi de o echipă, dar simțeam că aș putea să o fac dacă aș fi rămas. E greu să fac o comparație cu alte echipe unde am jucat, pentru că fotbalul ține mult și de mental. Când trebuie să faci puncte și nu reușești, presiunea e foarte mare, iar jucătorii nu evoluează la cel mai înalt nivel. Când câștigi, evident și tu joci mai bine.

Nu port ranchiună celor de la Dinamo, chiar dacă lucrurile care mi s-au întâmplat au fost greșite. Accept că așa este viața de fotbalist, te poți lovi și de astfel de situații. M-am bucurat că foștii mei colegi au câștigat cu Voluntari și sper să obțină o victorie în marele meci cu Steaua. Știu că este o partidă deosebit de importantă pentru ei, dar și pentru fani”, a încheiat Teddy Mezague.

Teddy Mezague sare la cap cu un adversar în meciul Dinamo - Dunărea Călărași
Teddy Mezague a avut un salariu lunar de 10.000 de euro la Dinamo. Francezul crede că acesta a fost principalul motiv al plecării sale