News

Tentativă de fraudă în numele ANAF. Cum operează escrocii

ANAF atrage atenția asupra unei noi tentative de fraudă în numele Agenției. Ce trebuie să știți ca să nu vă lăsați înșelați
20.11.2023 | 23:11
Tentativa de frauda in numele ANAF Cum opereaza escrocii
O nouă tentativă de fraudă în numele ANAF Sursa foto: Facebook ANAF
ADVERTISEMENT

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a informat că este utilizat numele și numărul de call center al autorității de persoane care solicită date personale contribuabililor.

Tentativă de fraudă în numele ANAF

Potrivit ANAF mai mulți contribuabili au reclamat că sunt sunați de pe numărul de Call Center al Agenției de către persoane care se pretind inspectori de la Antifraudă și care le cer date personale.

ADVERTISEMENT

ANAF precizează că funcționarii Direcției Generale Antifraudă Fiscală nu interacționează cu agenții economici/persoanele fizice prin intermediul Call Center-ului instituției.

”Funcționarii Direcției Generale Antifraudă Fiscală nu utilizează Call Center-ul ANAF în relația cu contribuabilii.

ADVERTISEMENT

ANAF a primit sesizări din partea unor contribuabili în care afirmă că sunt sunați de pe numărul 031.403.91.60 (Call Center ANAF), iar apelanții se recomandă ca fiind de la Antifraudă și solicită contribuabililor date personale, detalii despre credite etc.

Atenție!
1. Funcționarii Direcției Generale Antifraudă Fiscală nu interacționează cu agenții economici/persoanele fizice prin intermediul Call Center-ului instituției;

ADVERTISEMENT

2. Contribuabilii apelează Call Center-ul ANAF, iar funcționarii de la asistență contribuabili oferă doar informații generale în domeniul fiscal și IT.

Situațiile când agenții Call Center apelează contribuabilii se întamplă PUNCTUAL, doar ca urmare a apelării inițiale a contribuabilului și pentru a i se oferi completări la cererea de asistență. Dar aceste situații sunt FOARTE RARE.

ADVERTISEMENT

Reiterăm următoarele:
Agenții Call Center nu oferă și, mai ales, NU SOLICITĂ DATE PERSONALE. Acestea se referă la informații cu privire la conturi bancare, CNP, sume, plăți, credite, recuperare sume sau alte informații supuse secretului fiscal”, precizează ANAF într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Nu este prima tentativă de fraudă în care este folosită identitatea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. ANAF a atras atenţia și în vara anului trecut asupra existenţei unor mesaje false, transmise via e-mail în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt anunţaţi că au de plătit „impozite către sistemul bugetar din România”. Cei care primesc asemenea mesaje sunt sfătuiţi să nu le deschidă şi să nu transmită bani către conturile menţionate în acestea.

ADVERTISEMENT
Tags: