News

Tentativă de fraudă la Bacalaureat! Un site promite furnizarea subiectelor

13.06.2020 | 16:23
Tentativa de frauda la Bacalaureat Un site promite furnizarea subiectelor
ADVERTISEMENT

Tentativă de fraudă la Bacalaureat! CERT-RO a fost notificat cu privire la existenţa unui site fraudulos. Pe această platformă se promitea furnizarea subiectelor pe care liceenii urmau să le primească la examenul maturității, așa cum este cunoscut testul pentru cei care au încheiat 12 clase.

Tentativă de fraudă la Bacalaureat!

De altfel, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a specificat că, pentru a reduce costurile, atacatorii au folosit o platformă online, unde îţi poţi crea un website gratis (Yola).

ADVERTISEMENT

Aceștia au lansat subdomeniul bacalaureat2020 [.] yolasite [.] com. Pe acest site, toți cei care intrau erau direcţionaţi către completarea unui formular care include date personale şi financiare.

Un site promite furnizarea subiectelor

În cele din urmă, aceştia urmau să primească un e-mail cu subiectele, după verificarea în prealabil a tranzacţiei. Era stabilit și un preț pentru această afacere.

ADVERTISEMENT

Concret, cine voia să afle din timp aceste subiecte trebuia să achite 100 RON. Potrivit Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, este cunoscut faptul că subiectele de bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorţi.

Vă readucem aminte că extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineaţa examenului, alături de o variantă de rezervă. Echipa CERT-RO recomandă tinerilor şi părinţilor să nu dea crezare unor astfel de oferte.

ADVERTISEMENT

Înscrierile pentru Bacalureat 2020 au început pe data de 3 iunie, iar absolvenții clasei a XII-a au putut să depună actele până în 10 iunie pentru susținerea examenului.

Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale.

ADVERTISEMENT

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și aprobate prin ordin de ministru

 

 

 

ADVERTISEMENT