ADVERTISEMENT
News

Tentativă de fraudă la Bacalaureat! Un site promite furnizarea subiectelor

Autor: Alexandru Năstase | 13.06.2020 | 16:23
Tentativă de fraudă la Bacalaureat! Un site promite furnizarea subiectelor
Un site promite subiectele de la Bacalaureat contra unei sume de bani. Sursa foto - hepta.ro

Tentativă de fraudă la Bacalaureat! CERT-RO a fost notificat cu privire la existenţa unui site fraudulos. Pe această platformă se promitea furnizarea subiectelor pe care liceenii urmau să le primească la examenul maturității, așa cum este cunoscut testul pentru cei care au încheiat 12 clase.

ADVERTISEMENT

Tentativă de fraudă la Bacalaureat!

De altfel, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a specificat că, pentru a reduce costurile, atacatorii au folosit o platformă online, unde îţi poţi crea un website gratis (Yola).

Aceștia au lansat subdomeniul bacalaureat2020 [.] yolasite [.] com. Pe acest site, toți cei care intrau erau direcţionaţi către completarea unui formular care include date personale şi financiare.

ADVERTISEMENT

Un site promite furnizarea subiectelor

În cele din urmă, aceştia urmau să primească un e-mail cu subiectele, după verificarea în prealabil a tranzacţiei. Era stabilit și un preț pentru această afacere.

Concret, cine voia să afle din timp aceste subiecte trebuia să achite 100 RON. Potrivit Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, este cunoscut faptul că subiectele de bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorţi.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineaţa examenului, alături de o variantă de rezervă. Echipa CERT-RO recomandă tinerilor şi părinţilor să nu dea crezare unor astfel de oferte.

Înscrierile pentru Bacalureat 2020 au început pe data de 3 iunie, iar absolvenții clasei a XII-a au putut să depună actele până în 10 iunie pentru susținerea examenului.

ADVERTISEMENT

Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și aprobate prin ordin de ministru

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!