Life

Teodora Mareș, faimoasa actriță din „Declarație de dragoste” care n-a avut noroc în dragoste. A divorțat și nu s-a mai căsătorit niciodată

Partea mai puțin știută a actriței Teodora Mareș. În viața reală, nu a avut parte de o poveste de dragoste cu final fericit.
21.10.2023 | 16:00
Teodora Mares faimoasa actrita din Declaratie de dragoste care na avut noroc in dragoste A divortat si nu sa mai casatorit niciodata
Povestea impresionantă de viață a actriței Teodora Mareș. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă în Declarație de dragoste, în ciuda obstacolelor, personajul său a trăit o poveste de dragoste cu final fericit, în viața reală, Teodora Mareș nu a avut noroc în iubire. S-a căsătorit o singură dată, apoi a divorțat și s-a refugiat în muncă. Iar acum, ajunsă la 61 de ani, are un mare regret.

Teodora Mareș nu și-a primit niciodată povestea de dragoste cu final fericit

Pe Teodora Mareș mulți o știu drept Ioana Popa, adolescenta care s-a îndrgostit de Alexandru în filmul Declarație de dragoste. Este, de fapt, pelicula în care a debutat și care i-a adus succesul. Povestea de dragoste dintre cei doi liceeni a trecut dincolo de micile ecrane și mulți au crezut că ea, de fapt, că ea există.

ADVERTISEMENT

Realitatea este, însă, cu totul alta. Pe platoul de filmare, Teodora Mareș și Adrian Păduraru nu s-au suportat. Ba mai mult de atât, nici nu și-au vorbit timp de 32 de ani, până când au ajuns din nou să colaboreze.

Și totuși, dacă în film Ioana și Alexandru au depășit orice osbtacol, iar povestea lor de dragoste a fost cu final fericit, Teodora Mareș nu a avut același noroc. În carieră a avut succes, deși uneori consideră că rolul din Declarație dragoste chiar a tras-o în jos, dar în plan amoros nu.

ADVERTISEMENT

„Uneori mă deranjează (asocierea cu personajul din acel film n.red.). Sunt sinceră când vă spun asta. Alteori îmi face plăcere. Pentru că a fost un film care a marcat o generație sau chiar mai multe generații, într-adevăr. Vă spun sincer că nu mă așteptam ca după 30 de ani să vorbim tot despre filmul acesta.

Unde mă deranjează ar fi în faptul că multă lume a crezut că eu nu pot să fac altfel de roluri. Și am rămas cantonată într-un anumit gen, într-un anumit tipar. Și asta pe mine m-a deranjat un pic, pentru că cred că trebuia să am o evoluție mult mai frumoasă ca actriță, ceea ce nu cred că s-a întâmplat”, a declarat Teodora Mareș la un moment dat, conform newsweek.ro. 

ADVERTISEMENT

Și-a dedicat viața teatrului

Povestea de viață a Teodorei Mareș este, de fapt, una cu multe suișuri și coborâșuri. Copilăria și-a petrecut-o la bunicii din partea mamei, într-un sat neelectrificat din județul Buzău, Rușăvăț.

La 7 ani, celebra actrița a fost luată de mamă la Brăila, aici a urmat școala generală și a practicat atletism de performanță. Liceul l-a făcut la Ploiești, până la prima treaptă, apoi s-a întors la Liceul de Construcții din Brăila.

ADVERTISEMENT

Teodora Mareș a vrut să se facă medic, dar după ce a urmat cursuri de amatori s-a îndrăgostit de teatru. A dat examen la Institutul de Teatru din Târgu Mureș, nu a fost admisă și s-a angajat în corpul de Asamblui al Teatrului din Brăila.

Și-a mai încercat norocul la Târgu Mureș, dar nu a avut succes, iar în 1983 a fost admisă la IATC București. A trecut pe la Teatrul de Stat din Sfântu Gheorghe, apoi la cel din Ploiești. Doi ani a jucat și la Nottara. Dar de mai bine de 30 de ani poate fi văzută pe scena Teatrul Național din București. 

Marele său regret: nu a avut niciodată copii

De fapt, Teodora Mareș și-a dedicat viața teatrului. A fost căsătorită o singură dată, cu actorul și prezentatorul de televizune Felix Totolici. Acesta ar fi fost cel care reușise, conform apropiaților cuplului, să-i ridice moralul și să o țină departe de neîncederea în forțele proprii, scrie wowbiz.ro. 

Cu toate acestea, au divorțat, iar actrița s-a refugiat pe scenă. Nu s-a mai căsătorit niciodată de atunci. Iar acum, când stă să împlinească 61 de ani, are un singur mare regret. Nu a avut niciodată copii, dar evită să vorbească desptre motivul pentru care nu a devenit mamă.

ADVERTISEMENT