Fotbal international

Leonardo Jardim, demis de la Monaco! Cine e favorit să-i ia locul

11.10.2018 | 14:51
Leonardo Jardim demis de la Monaco Cine e favorit sai ia locul
ADVERTISEMENT

Tehnicianul portughez Leonardo Jardim a fost demis, joi, de la formația AS Monaco, din cauza rezultatelor slabe din acest început de sezon, echipa aflându-se pe loc de baraj în Ligue 1. Anunțul a fost făcut de clubul din Principat printr-un comunicat pe site în care îi mulțumește antrenorului pentru munca depusă în cei peste patru ani.

Leonardo Jardim, în vârstă de 44 de ani, fusese numit la cârma echipei AS Monaco în vara anului 2014, în locul italianului Claudio Ranieri, după ce anterior mai pregătise formațiile Chaves, Beira Mar, Sporting Braga, Olympiakos Pireu și Sporting Lisabona.

ADVERTISEMENT

Leonardo Jardim, demis de la Monaco: ”Sunt mândru de ce am făcut aici”

”Sunt recunoscător și mândru de ce am realizat în cei patru ani în care am antrenat aici. Întotdeauna am dat tot ce am avut mai bun și am lucrat cu pasiune. Am reușit mari victorii împreună și voi păstra pentru totdeauna acele amintiri”, a declarat Leonardo Jardim după ce a fost demis de la AS Monaco.

Leonardo Jardim îi oferă indicații tactice lui Aleksandr Golovin la un meci din Ligue 1
Leonardo Jardim îi oferă indicații tactice lui Aleksandr Golovin la un meci din Ligue 1

Vicepreședintele grupării franceze Vadim Vasiliev, l-a lăudat pe tehnicianul portiughez: ”Avem cel mai mare respect pentru ceea ce a făcut Leonardo Jardim la acest club. Trecerea sa pe aici va rămâne una dintre cele mai frumoase pagini din isoria clubului”.

ADVERTISEMENT

Henry e favorit să preia AS Monaco

Leonardo Jardim, care mai avea contract până în vara anului 2020, a surprins lumea fotbalului în sezonul 2016-2017, atunci când a câștigat titlul în Ligue 1 cu AS Monaco și a ajuns în finala Cupei Ligii Franței și în semifinalele Champions League.

Presa franceză îl plasează pe fostul internațional francez Thierry Henry în fruntea listei posibililor înlocuitori pentru Leonardo Jardim. Deşi nu a antrenat pe nimeni până acum, ca principal, fostul jucător al formaţiilor FC Barcelona, Arsenal Londra şi New York Red Bulls este foarte curtat, el refuzând în această toamnă o ofertă de a antrena echipa Girondins Bordeaux. Thierry Henry este prezent în aceste zile la naționala Belgiei, acolo unde este unul dintre secunzii lui Roberto Martinez.

ADVERTISEMENT