News

Tichete sociale de Crăciun 2023. Banii intră direct pe card

Tichete sociale de Crăciun 2023. Autoritățile au pregătit ajutoare pentru români, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Cine sunt beneficiarii?
04.12.2023 | 09:07
Tichete sociale de Craciun 2023 Banii intra direct pe card
Tichete sociale de Crăciun 2023. colaj Fanatik/ Foto Hepta/pinterest
ADVERTISEMENT

Tichete sociale de Crăciun vor fi acordate românilor cu o situație financiară precară. Autoritățile din mai multe localități au pregătit ajutoare pentru o categorie de cetățeni. Sărbătorile vin cu griji pentru pensionarii și persoanele vulnerabile din România.

Tichete sociale de Crăciun 2023

În fiecare an, aceștia trebuie să facă sacrificii pentru a pregăti masa de Crăciun.  Astfel, autoritățile locale oferă tichete sociale acestor persoane. Pe lângă voucherele acordate de Guvern românilor vulnerabili, prin programul „Sprijin pentru România”, primăriile au pregătit, la rândul lor, ajutoare pentru pensionarii cu venituri modeste.

ADVERTISEMENT

De exemplu, Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială, va acorda tichete sociale de 100 de lei vârstnicilor. Vorbim de aproximativ 11.500 de oameni, care nu primesc pensii mai mari de 1.300 de lei.

Pentru a beneficia de suma de bani, pensionarii trebuie să fie domiciliați în municipiul Iași. Ei pot ridica tichetele în perioada 6 decembrie 2023 – 5 martie 2024, în intervalul orar 08:30-15:30, potrivit România Tv.

ADVERTISEMENT

Totodată, în această perioadă, locuitorii din Târgu Jiu vor primi și ei tichete sociale în valoare de 70 de lei. Ajutorul financiar este destinat familiilor cu venituri de maximum 530 de lei pe membru și este acordat către peste 1000 de familii.

Tichete sociale și dulciuri pentru copiii din Rovinari

Familiile cu venituri mici din orașul Rovinari, județul Gorj, vor primi tichete sociale de 100 de lei. Mai mult, autoritățile locale au pregătit pachete cu dulciuri pentru copii, în valoare de 80 de lei.

ADVERTISEMENT

Primăria Năvodari din județul Constanța va acorda un ajutor financiar persoanelor defavorizate, cu priejul sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre cetățenii care au un venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001.

Beneficiari vor fi și pensionarii cu indemnizații mai mici sau egale cu 1.450 de lei și locuitorii încadrați în gradul de handicap grav sau accentuat. Suma este de 100 de lei și va ajunge la cetățeni în perioada 11 decembrie-19 decembrie 2023.

ADVERTISEMENT

Amintim că în luna decembrie, românii care nu au o situație financiară bună vor primi ajutorul în valoare de 250 de lei, acordat de stat prin programul „Sprijin pentru România”. Banii pot fi folosiți pentru cumpărarea alimentelor sau a meselor calde.

ADVERTISEMENT
Tags: