News

Acești români vor primi ajutoare financiare de la stat: “Banii intră pe card până la 15 august”

Peste două milioane de români vor beneficia de un ajutor de 250 de lei până la 15 august, în cadrul programului "Sprijin pentru România".
08.08.2023 | 07:21
Acesti romani vor primi ajutoare financiare de la stat Banii intra pe card pana la 15 august
Ajutor Social de 250 de lei pentru milioane de români. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că până la data de 15 august, aproximativ 2,5 milioane de români vor primi un nou ajutor de la stat în valoare de 250 de lei. Această măsură face parte din programul “Sprijin pentru România”, care are ca scop susținerea persoanelor vulnerabile și a celor cu venituri mici prin alimentarea cardurilor sociale.

Peste două milioane de români, sprijiniți cu 250 de lei

Potrivit declarațiilor ministrului Adrian Câciu, această tranșă suplimentară vine în contextul în care prețul produselor de bază a scăzut în medie cu 25%. Astfel, beneficiarii programului vor putea achiziționa aceleași produse la un preț mai mic, contribuind la îmbunătățirea puterii de cumpărare a acestora.

ADVERTISEMENT

“Pentru prima dată, acordarea sumei de 250 de lei pe cardurile de alimente, atât de necesară persoanelor cu venituri mici, vine în contextul în care prețul produselor de bază scade, în medie, cu 25%. Astfel, măsurile agregate de susținere a puterii de cumpărare a persoanelor vulnerabile conduc la un rezultat pozitiv în contextul în care oamenii vor avea la dispoziție aceleași produse, dar la un preț mai mic.

Aproximativ 2,5 milioane carduri ‘Sprijin pentru România’ vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei până la data de 15 august, astfel încât beneficiarii acestora să poată folosi acest ajutor cât mai repede.

ADVERTISEMENT

Programul Sprijin pentru România funcționează deja de mai bine de un an, timp în care în jur de 2,5 milioane de români aflați în situații dificile au primit ajutor pentru a-și cumpăra alimente și mese calde”, a precizat ministrul Adrian Câciu.

Acest ajutor de 250 de lei este acordat o dată la două luni

Programul “Sprijin pentru România” funcționează deja de mai bine de un an și a adus sprijin pentru aproximativ 2,5 milioane de români aflate în situații dificile.

ADVERTISEMENT

Acest ajutor de 250 de lei este acordat o dată la două luni, iar listele cu beneficiari eligibili sunt centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Beneficiarii includ pensionari cu venituri lunare mici, persoane cu handicap, familii cu copii în întreținere și alte categorii aflate în nevoi.

Listele cu beneficiari sunt transmise către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, asigurând verificarea nivelului veniturilor lunar prin colaborarea cu Agenția Națională de Administrare Fiscală.

ADVERTISEMENT

Persoanele care nu primesc această tranșă de 250 de lei sunt îndrumate să contacteze Ministerul Muncii și Solidarității Sociale sau instituțiile subordonate pentru a clarifica situația.

De la debutul programului, au fost acordate deja șapte tranșe de ajutoare în valoare de 250 de lei către beneficiari. Acest efort de sprijinire a celor mai vulnerabili cetățeni ai României demonstrează angajamentul autorităților în gestionarea efectelor economice și sociale ale perioadelor dificile.

ADVERTISEMENT
Tags: