Life

Titanic 2, lansat la apă de un miliardar australian. Cât costă proiectul și când vor putea călători oamenii cu el

Titanic 2, pus în circulație de un magnat din Australia. Care este suma estimată pentru această idee și care e data de lansare.
14.03.2024 | 10:25
Titanic 2 lansat la apa de un miliardar australian Cat costa proiectul si cand vor putea calatori oamenii cu el
Titanic 2, pus în circulație de un magnat din Australia. Care este suma estimată pentru această idee și care e data de lansare. Sursa foto: museumsvictoria.com.au
ADVERTISEMENT

Titanic 2, lansat la apă de un miliardar australian. Cât costă proiectul și când vor putea călători oamenii cu el. Renumitul vas de croazieră stârnește și în ziua de azi un mare interes în rândul celor mai bogați afaceriști de pe glob.

Titanic 2, pus în circulație de un magnat din Australia. Care este suma estimată pentru această idee și care e data de lansare

Titanic 2 ar putea fi pus în circulație de un magnat din Australia. Care este suma estimată pentru această idee și care e data de lansare. Vaporul impresionant care s-a scufundat în anul 1912 este, din nou, în centrul atenției.

ADVERTISEMENT

„Aș putea să fac Titanicul. E mult mai amuzant să construiesc Titanicul decât să stau acasă şi să-mi număr banii. Cu toţii ştim să facem război. Ne luăm armate și finanțăm războaiele.

Oamenii știu despre asta. Dar este mult mai greu să faci pace. Pentru a face pace, trebuie să te ții de ea în fiecare zi. Să progresezi pas cu pas. Titanic II este ceva ce poate aduce pacea. Poate fi o navă a păcii.

ADVERTISEMENT

Milioane de oameni au visat să navigheze pe acest vas, să o vadă în port și să experimenteze măreția sa unică. Titanic II va fi nava unde aceste vise devin realitate”, a declarat magnatul Cliver Palmer, într-o conferință de presă, scrie CNN.

Titanic 2, costuri estimative. Cât ar putea costa contruirea lui

Miliardarul australian câştigă cel puţin jumătate de miliard de dolari pe an din activităţi miniere. Cu toate acestea visul său a luat o mică pauză atunci când a debutat pandemia de Coronavirus în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

La scurtă vreme după încheierea evenimentelor globale neprevăzute, afaceristul s-a reîntors la ideea sa. Crede că Titanicul va fi readus la viață și că proiectul său va prinde contur în anii ce urmează. În prezent, caută un șantier european care să îi ducă visul mai departe.

Costurile pentru recrearea vasului de croazieră sunt estimate între 500 de milioane și 1 miliard de dolari. Cliver Palmer și-a propus ca visul său să se împlinească, mai ales că acest concept a fost lansat prima oară în 2012.

ADVERTISEMENT

De-a lungul vremii ideea a lansat numeroase controverse în întreaga lume. În anul 2015 o dispută financiară cu guvernul chinez a oprit temporar dezvoltarea proiectului care vrea să lanseze la apă Titanic 2.

Titanic 2, lansat la apă în anul 2027

Titanic 2, propunerea miliardarului australian, are și o dată de lansare. Clive Palmer își dorește ca vasul de croazieră să fie dat în folosință în 2027, urmând să aibă același traseu ca și vasul care s-a scufundat cu multă vreme în urmă.

Așadar, traseul va fi identic cu cel de acum 112 ani, adică Southampton – New York. Călătoria ar fi programată pentru luna iunie. Vaporul cu o greutate de 56.000 de tone va găzdui aproape acelaşi număr de pasageri ca și primul vas.

ADVERTISEMENT