Life

Adevărata poveste de dragoste de pe Titanic. ”Am trăit împreună și vom muri împreună”

Care este adevărata poveste de dragoste a filmului Titanic? Cuplul din viața reală ce a dat naștere personajelor Rose și Jack.
18.01.2024 | 19:29
Adevarata poveste de dragoste de pe Titanic Am trait impreuna si vom muri impreuna
Povestea reală de dragoste care a inspirat filmul Titanic. Sursa foto: Empire
ADVERTISEMENT

Titanic este unul dintre cele mai cunoscute filme, renumit în special pentru povestea de dragoste dintre Jack și Rose. Personajele stârnesc o emoție profundă prin sentimentele lor, dar și prin sfârșitul tragic al scurtei lor relații. De-a lungul timpului, s-a răspândit informația potrivit căreia Jack și Rose au existat și în realitate, cu aceleași secvențe, însă adevărul este altul, dar se bazează tot pe un final dramatic.

Povestea reală de dragoste care a inspirat Titanic. Cine au fost adevărații ”Jack și Rose”

Titanic este un film de dragoste și aventură, care a apărut în anul 1997. Pe o durată de trei ore și jumătate te fascinează prin scenele sale, dar mai ales prin sentimentele care se înfiripează între Jack și Rose. Cei doi se îndrăgostesc la bordul gigantului vapor și ajung să aibă o idilă secretă, iscând la un moment dat controverse și invidii.

ADVERTISEMENT

Jack și Rose rămân împreună până la finalul filmului, dar modul cum se încheie povestea lor a stârnit multe lacrimi. Chiar dacă au reușit să se țină de mână și după ce nava s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în cele din urmă Jack moare înghețat, supraviețuind doar Rose. Așa s-a întâmplat oare și în realitate? Lucrurile stau diferit.

Isidor și Ida Straus, cuplul care a inspirat dragostea dintre Jack și Rose. Ce s-a întâmplat între ei

Jack și Rose sunt o interpretare a relației dintre Isidor și Ida Straus. Regizorul James Cameron a rămas impresionat de legătura puternică dintre ei și i-a ales pe actorii Leonardo DiCaprio și Kate Winslet ca să-i joace, în roluri principale, în pelicula Titanic.

ADVERTISEMENT

Isidor și Ida Straus au fost un cuplu respectat, bogat, din Germania. Isidor deținea afaceri, pe care le conducea împreună cu fratele său Nathan. Ambii dețineau un magazin universal din Bavaria. De asemenea, Isidor a fost și un politician de succes, slujind în rol de congresman pentru New York, între 1895 și 1897.

Jessica Straus este stră-strănepoata lui Isidor și a Idei Straus și le cunoaște foarte bine povestea. Într-un interviu pentru titanicbelfast.com, Jessica Straus a mărturisit că a crescut cu filmul Titanic și a detaliat cum s-au desfășurat, de fapt, lucrurile între stră-străbunicii săi.

ADVERTISEMENT

”Am crescut în povestea lui Titanic, așa că să fiu aici este foarte special. Există atât de multe povești incredibile de dramă, eroism și dragoste și este incredibil să vezi că aceste povești prind viață. A fost o bucurie și un privilegiu să fiu oaspete aici și să experimentez această mare atracție.”, a declarat Jessica Straus.

Isidor și Ida Straus nu și-au planificat o croazieră pe Titanic

Jessica Straus a relatat pentru sursa menționată că stră-străbunicii săi s-au îmbarcat la bordul Titanicului într-o decizie de ultim moment, neplanificându-și o călătorie pe acesta. ”Stră-străbunicii mei fuseseră în vacanță în Riviera și au decis să-și rezerve trecerea înapoi la New York la bordul RMS Titanic. Aceasta nu a fost o călătorie așteptată, a fost o decizie de ultim moment”, a explicat Jessica.

ADVERTISEMENT

Mai exact, cuplul bavarez s-a îmbarcat în Southampton și s-a cazat în cabinele de primă clasă, C-55-57, plătind 221 de lire sterline, adică 32.300 de lire sterline în prezent. Alături de ei călătoreau și servitorii John Farthing și Ellen Bird.

Într-adevăr, Titanicul a intrat în coliziune cu un aisberg. Doamna Straus a reușit să găsească prima o barcă de salvare. ”Aveau peste 60 de ani, erau împreună de mulți, mulți ani și aveau mai mulți copii împreună . Ida nu ar fi plecat fără soțul ei. Isidor i s-a oferit un loc. pe altă barcă de salvare, dar el a ales să nu plece fără ea. El a rugat-o să urce și ea s-a întors și i-a spus: ‘Isidor suntem împreună de toți acești ani. Unde mergi tu, merg eu'”, a mai detaliat stră-strănepoata.

Cum a fost văzut ultima oară cuplul. Care dintre cei doi soți a supraviețuit

Jessica a mai mărturisit și că, ultima oară, stră-străbunicii săi au fost văzuți împreună pe o pereche de șezlonguri, braț la braț. A fost recuperat doar cadavrul afaceristului, adică doar al lui Isidor Straus, dar al Idei Straus nu a fost găsit niciodată.

Totodată, a murit și unul dintre servitori, John Farthing, nici trupul acestuia nefiind găsit: ”Stră-străbunicii mei au fost pasageri foarte remarcabili, deoarece erau printre cei mai bogați de la bord. Povestea lor a fost împărtășită și a devenit una dintre poveștile de dragoste și eroism. Din păcate, așa cum știm acum, există multe povești la fel ca asta din tragedia cumplită a scufundării”, a mai detaliat Jessica Straus.

ADVERTISEMENT
Tags: