Life

Top 10 alimente care îți dau energie. Sunt ieftine, țin de foame și se găsesc ușor

Există numeroase alimente care îți dau energie. Sunt foarte ieftine, iar unele dintre ele pot să înlocuiască chiar și cafeaua de dimineață.
16.06.2023 | 12:08
Top 10 alimente care iti dau energie Sunt ieftine tin de foame si se gasesc usor
Top 10 alimente care îți dau energie. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vrei să știi cum arată top 10 alimente care îți dau energie? Acestea sunt bogate în carbohidrați și se potrivesc de minune în meniul tău. Totodată, ele conțin și fibre, dar și proteine necesare pentru întreaga zi.

Top 10 alimente care îți dau energie

Top 10 alimente care îți dau energie este început de quinoa. Aceasta este extrem de populară de altfel, iar atunci cânt este gătită conține 70% carbohidrați. Totodată, quinoa este bogată în multe minerale și compuși vegetali și a fost asociată cu o varietate de beneficii pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

În plus, nu conține gluten, ceea ce o face o alternativă populară la grâu pentru cei care urmează o dietă fără gluten. Quinoa este, de asemenea, foarte sățioasă, drept urmare, o porție îți ține de foame o bună perioadă de timp, notează Healthline.

Este recomandată și diete, având numeroase substanțe care contribuie la menținerea sațietății. Pe locul doi în top 10 alimente care îți dau energie avem ovăzul. Este bogat de asemenea în proteine și conține 70% carbohidrați. Totodată și el oferă senzația de sațietate.

ADVERTISEMENT

Următoarele locuri sunt ocupate de portocale și de mere. Da, acestea îți dau energie mai mult decât crezi. Unele persoane spun că un măr poate înlocui chiar și cafeaua de dimineață datorită beneficiilor pe care le oferă.

Cartofii dulci oferă și ei numeroase beneficii

Conțin la rândul lor minerale, sunt bogate în carbohidrați, dar și vitamine. Și portocalele sunt și o sursă bună de fibre, vitamina C, potasiu, dar și vitamina B. Afinele sunt incluse și ele în top 10 alimente care îți dau energie.

ADVERTISEMENT

Sunt bogate în antioxidanți, conțin vitamina C, minerale, vitamine, dar și vitamina K. De asemenea, studiile au demonstrat de-a lungul anilor că ele au și capacitatea de a îmbunătăți memoria în rândul adulților.

Topul este continuat de celebrul grapefruit, un alt citric ceva mai amar decât portocala. Conține la rândul lui antioxidanți, carbohidrați, care îți oferă energie și de asemenea numeroase beneficii pentru organism.

ADVERTISEMENT

Și cartofii dulci îți pot fi de mare ajutor dacă vrei energie și un meniu bogat în carbohidrați. Aceștia sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina A, dar și potasiu. De asemenea, oferă la rândul lor senzația de sațietate, în cazul în care vrei să slăbești. Topul este continuat de sfecla roșie, dar și de fasolea boabe.

ADVERTISEMENT