News

Top cei mai fericiți oameni din lume. România ocupă un loc surprinzător, este peste Spania și Italia

În ciuda crizelor și a condițiilor de trai destul de grele, românii sunt tot mai fericiți. Cel puțin asta reiese dintr-un top al fericirii, unde România este peste Spania și Italia
22.01.2023 | 12:06
Top cei mai fericiti oameni din lume Romania ocupa un loc surprinzator este peste Spania si Italia
România, în top 30 cei mai fericiți oameni din lume. Țara noastră, peste Spania și Italia. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

De la an la an, România este o țară tot mai fericită, arată World Happiness Report (Raportul Mondial al Fericirii), într-un studiu anual sponsorizat de Organizația Națiunilor Unite (ONU).

România, în top 30 cei mai fericiți oameni din lume. Țara noastră, peste Spania și Italia

Cele mai noi date spun că România ocupă un surprinzător loc 28 dintre cele 146 de țări incluse în World Happiness Report 2022. Finlanda este, la fel ca în ultimii ani, liderul acestui clasament.

ADVERTISEMENT

”Anul acesta marchează a 10-a aniversare a World Happiness Report, invitându-ne astfel să privim înapoi și înainte, menținând raportarea noastră a bunăstării actuale și lărgindu-ne analiza a efectelor de amploare ale COVID-19”, se arată pe site-ul World Happiness Report.

Datele cercetătorilor indică faptul că România a urcat 18 locuri în topul țărilor cu cei mai fericiți oameni din lume în 2022. În 2021, țara noastră era pe poziția 46.

ADVERTISEMENT

Clasamentul realizat de World Happiness Report a ținut cont în evaluare de fericire, bunăvoință și încredere în timpul Covid-19 și după pandemie.

Deși e greu de crezut, potrivit clasamentului WHR, mai puțin fericiți decât românii sunt spaniolii care ocupă locul 29, italienii pe 31 sau croații, care se regăsesc în clasament pe locul 47.

ADVERTISEMENT

Sub România se mai află în acest top și Polonia (48), Japonia (54), Portugalia (56) și Grecia (58).

românia clasamentul fericirii
Clasamentul fericirii, 2022. Sursa foto: worldhappiness.report

Cele 10 țări cu cele mai importante urcări în acest clasament au fost, în ordine: Serbia, Bulgaria, România, Ungaria, Togo, Bahrain, Letonia, Benin, Guineea și Armenia.

ADVERTISEMENT

La polul opus, cele 10 țări care au căzut cel mai mult în topul fericirii sunt: Liban, Venezuela, Afganistan, Lesotho, Zimbabwe, Iordania, Zambia, India, Mexic și Botswana.

Finlanda, țara cu cei mai fericiți oameni din lume

Pentru al 5-lea an consecutiv, Finlanda a fost desemnată țara cea mai fericită din lume.

Aceasta este urmată în top de Danemarca, Islanda și Elveția. În top 10 se mai află și Israel sau Norvegia. Iată topul complet al primelor 10 state:

  1. Finlanda
  2. Danemarca
  3. Islanda
  4. Elveția
  5. Olanda
  6. Luxemburg
  7. Suedia
  8. Norvegia
  9. Israel
  10. Noua Zeelandă

La polul opus, la cele mai triste țări, pe locul 1 este Afganistanul, o țară ocupată recent e talibani. Triști mai sunt, potrivit topului, și locuitorii din Zambia, Tanzania și Rwanda.

ADVERTISEMENT