Life

Top city break-uri adorate de români în 2024. Cât costă o vacanță în Grecia

Top city break-uri adorate de români în 2024. Cât costă o vacanță în Grecia anul acesta și de ce avantaje se bucură turiștii?
02.02.2024 | 07:26
Top city breakuri adorate de romani in 2024 Cat costa o vacanta in Grecia
Top city break-uri adorate de români în 2024. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât costă o vacanță în Grecia în 2024? Iată doar câteva city break-uri adorate de români în 2024. Prețurile sunt destul de tentante, către numeroase destinații, astfel că turiștii au de unde alege.

Top city break-uri adorate de români în 2024

Încă din primele luni ale anului, cei mai mulți români își plănuiesc deja vacanța de vară. Alte persoane în schimb și-au făcut rezervările chiar de anul trecut, astfel încât să se poată bucura de prețuri rezonabile.

ADVERTISEMENT

Cât costă o vacanță în Grecia în 2024 și care sunt cele mai importante city break-uri pe care românii le adoră? Poți să mergi într-un sejur complet și cu o sumă rezonabilă, în funcție de preferințe.

Cei de la observatornews.ro scriu că mai bine de 40% dintre români și-au făcut deja bugetul. Astfel, aceștia au în plan să cheltuie între 1.000 și 2.500 de euro pentru vacanțele din acest an. Iar la mare căutare e sejurul de 7 nopți.

ADVERTISEMENT

Agențiile de turism confirmă și ele acest lucru. Se pare că tot mai mulți turiști aleg să își planifice vacanța din timp. În acest mod economisesc bani și știu deja când își pot lua concediul.

Cât costă o vacanță în Grecia

Cum arată topul city break-urilor adorate de români? Se pare că cei mai mulți turiști vor să meargă în vacanță în Grecia, dar și în Italia. Iar tarifele pornesc chiar și de la 300 de euro de persoană, în funcție de destinație.

ADVERTISEMENT

„Vorbim despre nişte destinaţii în Italia şi în Grecia, în special. Pentru un sejur în insula Ischia, un preţ mediu al unui pachet pentru două persoane este în jur de 1500 de euro pentru un hotel de patru stele cu demipensiune. În insula Lesbos, tarifele pornesc de la 300 de euro de persoană”, a spus Horia Beleneş, director general agenţie de turism, conform observatornews.ro.

Dincolo de suma plătită pentru o vacanță în Grecia, e bine să ținem cont și de alte detalii. Spre exemplu, e recomandat să optăm pentru un buget calculat, dacă vrem să economism bani. Să nu uităm că pe lângă cazare, avem și numeroase atracții turistice acolo unde mergem.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, este bine să alocăm o sumă zilnică, astfel încât lucrurile să fie mai simple. Iar deși mulți români adoră o vacanță în Grecia vara, iată că unele persoane au decis să rămână în țară. Nu e de mirare, având în vedere că prețul pentru un sejur all inclusive în stațiunea Eforie a ajuns să coste acum 2.000 de lei.

„Am văzut deja în luna ianuarie o creştere a rezervărilor cu 30-35% pe programul înscrieri timpurii. Românii merg în primul rând la mare, merg şi la munte, merg şi în staţiunile balneare”, a mai dezvăluit Adrian Voican, proprietar agenţie de turism.

ADVERTISEMENT
Tags: