Life

Cea mai ieftină săptămână pentru o vacanță de vară în Europa. Când să rezervi un sejur la prețuri mici

Vrei să știi care e cea mai ieftină săptămână pentru o vacanță de vară în Europa? Iată când să rezervi un sejur la prețuri mici.
20.01.2024 | 15:12
Cea mai ieftina saptamana pentru o vacanta de vara in Europa Cand sa rezervi un sejur la preturi mici
Cea mai ieftină săptămână pentru o vacanță de vară în Europa. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este cea mai ieftină săptămână pentru o vacanță de vară în Europa? Dacă și tu îți faci deja planurile pentru concediul de vară din acest an, atunci este bine să ții cont de aceste sfaturi.

Cea mai ieftină săptămână pentru o vacanță de vară în Europa

Toată lumea vrea prețuri mici la cazare, drum și nu numai. Iar acest lucru este posibil, dacă alegem anumite perioade. Care este cea mai ieftină săptămână pentru o vacanță de vară în Europa?

ADVERTISEMENT

Poți să economisești sute de lei alegând o perioadă mai rezonabilă. Mail Online a publicat mai multe date prin care explică care sunt cele mai ieftine săptămâni pentru o vacanță de vară în Europa.

Conform sursei citate, dacă ajungi să rezervi un sejur în ultima săptămână din vacanța de vară, economisești până la 123 de lire sterline, adică echivalentul a peste 700 de lei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este la fel de ieftin călătorești în ultima săptămână a vacanței decât în a doua, în medie. În ce perioade explodează prețurile? Cea mai scumpă perioadă din vara acestui an în Europa este în intervalul 27 iulie și 3 august, arată sursa citată.

Săptămânile în care explodează prețul pentru un sejur în Europa

La fel de scump este și în intervalul 3-10 august. De cealaltă parte, cea mai avantajoasă achiziție poate fi făcută în intervalul 24-31 august 2024. Atunci prețurile sunt mult mai mici și poți să salvezi bani frumoși.

ADVERTISEMENT

În ce țări poți să mergi însă? Analiza realizată de sursa citată a vizat țări precum Spania, Portugalia, Grecia, Cipru, Italia, Turcia, Bulgaria, Malta și Maroc. Iar cea mai ieftină destinație a fost Marocul.

Pe locul doi s-a situat Malta, iar mai apoi Bulgaria a fost a treia cea mai ieftină destinație. Portugalia ocupă locul patru, urmând apoi, la nu foarte mare distanță și Grecia, de altfel adorată de români.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că dincolo de prețul o vacanță de vară în Europa și prețurile restaurantelor, dar și cele ale magazinelor din zonă pot fi mai mici decât cele din sezonul de vârf. Iar mulți turiști ar fi bine să țină cont și de acest lucru.

ADVERTISEMENT