News

Topul liceelor din București, în 2023. Care sunt cele mai bune unități în funcție de media de admitere

Topul liceelor din București. Elevii care au susținut Evaluarea Națională, au aflat la ce unități de învățământ au fost repartizați.
19.07.2023 | 13:19
Topul liceelor din Bucuresti in 2023 Care sunt cele mai bune unitati in functie de media de admitere
Topul liceelor din București, în 2023. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Topul liceelor din București, în 2023. Absolvenții claselor a VIII-a au aflat, miercuri, la ce licee au fost repartizați, în funcție de media pe care au obținut-o la Evaluarea Națională din acest an.

Topul liceelor din București, în 2023

Rezultatele repartizării computerizate la liceu au fost publicate miercuri. Elevii au putut alege unitatea de învățământ, precum și specializarea potrivită fiecăruia, în funcție de media pe care au obținut-o la primul examen important din viața lor.

ADVERTISEMENT

Amintim că începând din acest an, repartizarea la liceele din România se face în funcție de media obținută la Evaluarea Națională. În anii precedenți, era importantă și media obținută de elevi în clasele V-VIII. Admiterea la liceu se făcea în funcție de nota de la examen și de media din anii menționați.

Astăzi, absolvenții claselor a VIII-a au scăpat de emoții, după ce rezultaele repartizării computerizate au apărut pe site-ul oficial de admitere, edu.ro. Elevii au aflat la ce liceu vor învăța în următorii patru ani.

ADVERTISEMENT

Care sunt cele mai bune licee din Capitală, în funcție de media de admitere

În urma rezultatelor afișate, miercuri, aflăm care sunt cele mai bune licee din București. În acest an, podiumul este ocupat de Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” și Colegiul Național ”Spiru Haret”. Pe locurile 4 și 5 găsim Colegiul Național International de Informatică “Tudor Vianu” și Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc”.

Criteriul prin care au fost făcute repartizările îl reprezintă media cea mai mare de admitere la specializarea matematică-informatică. Lista celor mai bune licee din Capitală, în 2023:

ADVERTISEMENT

1. Colegiul Național Sfântul Sava – București, unde cea mai mare medie a fost de 9,95, la specializarea Matematică-informatică bilingv. Și la celelalte specializări au fost note mari. Astfel, prima medie la Științe ale Naturii a fost de 9,85, la Matematică-informatică de 9.75, iar la Filologie de 9,67.

2. Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”. Cea mai mare medie a fost de 9,90, la secția Matematică-informatică, urmată de Științele Naturii, cu o medie de 9,85. Pe al treilea loc în ceea ce privește specializările alese de elevi s-a clasat secția de Științe Sociale, unde cea mai mare medie a fost de 9,72, urmată de Filologie, cu 9,65.

ADVERTISEMENT

3. Colegiul Național ”Spiru Haret”, cu prima medie de 9,85 la Matematică-informatică bilingv. În preferințele absolvenților s-au aflat și specializările Matematică-Informatică, cu cea mai mare medie de 9,77, dar și Științele Naturii, cu 9,75. La Științe Sociale, nota cea mai mare a fost de 9,60, iar la Filologie 9,52.

4. Colegiul Național International de Informatică “Tudor Vianu”, unde așa cum era de așteptat, cea mai mare medie a fost tot la Matematică-informatică bilingv (9,72). De asemenea, la Matematică-Informatică prima medie a fost de 9,70.

5. Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc”. Prima notă cu care s-a intrat a fost la Matematică-informatică bilingv (9,69). Pe al doilea loc în opțiunile elevilor se află specializarea Științe ale Naturii bilingv (9,68), urmată de Științe Sociale bilingv (9,62) și Filologie cu 9,48.

 

ADVERTISEMENT