Life

Topul țărilor în care pleacă românii pentru vacanța de iarnă. Surprize uriașe în preferințe

Unde merg românii în vacanță pe timp de iarnă. Și-au ale deja țările în care urmează să plece în vacanță în sezonul rece.
20.09.2023 | 18:44
Topul tarilor in care pleaca romanii pentru vacanta de iarna Surprize uriase in preferinte
În ce țări merg românii în vacanță în această iarnă. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Nici nu s-au terminat bine concediile din timpul verii, că românii fac deja planuri de vacanță pentru iarnă. Au făcut deja rezervări pentru călătoriile din sezonul rece și există câteva destinații favorite.

Unde merg românii în vacanță pe timp de iarnă

Conform datelor înregistrate de compania de travel tech, Kiwi.com, românii sunt deja pregătiți pentru concediile de iarnă. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul rezervărilor a crescut cu 52%, iar numărul de pasageri cu 58%.

ADVERTISEMENT

Nu doar că merg în vacanță, dar românii o și planifică din timp, astfel că numărul biletelor dus-întors rezervate a crescut cu 82%. De altfel, s-a observat că există o tendință de a merge în anumite țări.

Astfel că, principalele țări în care locuitorii vor zbura atunci când temperaturile de la noi vor scădea drastic sunt Spania, Marea Britanie, Italia, Franța și Emiratele Arabe Unite.

ADVERTISEMENT

În cea mai mare parte, rezervările au crescut pentru destinațiile asiatice, mulți preferând să se relaxaze în  Spania, Emiratele Arabe Unite, Thailanda, Turcia și Filipine.

Până acum, românii au de când să meargă în vacanță în 75 de țări diferite. Iar cele mai atrăgătoare orașe par să fie Londra, Paris, Barcelona, Milano, Tenerife, Roma, Dubai, Madrid, Viena și Bruxelles.

ADVERTISEMENT

Câte zile stau românii în concediu

Anul acest, oamenii și-au planificat din timp concediile, pentru a profita și de oferte și de prețurile mai mici. De menționat este că timpul mediu pe care românii îl vor petrece în vacanța de iarnă de 5,4 zile.

Totuși, 21% dintre persoane preferă city-break-uri de până în trei zile, 24% au optat pentru sejururi de 4-6 zile. Există și un procent de 29% de oameni care vor petrece în afară țării și 1-2 săptămâni. 15% au optat pentru vacanțe au și sejururi mai lungi, de 2-3 săptâmâni, iar alți 10% au ales vacanțe de până la 2 luni.

ADVERTISEMENT

Toate acestea, în contextul în care prețul biletelor a crescut cu 28% față de anul trecut. Astfel că, românii au plătit, în medie, 148 de euro pentru a zbura către destinațiile favorite de vacanță, scrie wall-street.ro. 

ADVERTISEMENT