Fotbal international

Tottenham-Chelsea 1-0 în semifinala Cupei Ligii. Harry Kane decide derby-ul londonez. Video

08.01.2019 | 23:44
TottenhamChelsea 10 in semifinala Cupei Ligii Harry Kane decide derbyul londonez Video

Meciul Tottenham – Chelsea s-a jucat pe stadionul Wembley, în cadrul primei manşe a semifinalelor Cupei Ligii Angliei. Returul, pe Stamford Bridge, este programat pentru 22 ianuarie. În cea de-a doua semifinală a Cupei Ligii, Manchester City va da piept cu o formaţie din al treilea eşalon, Burton. Vezi toate detaliile partidei accesând aplicaţia de mai jos: echipele de start, comentariul LIVE TEXT minut cu minut, marcatorii etc.

Final de meci. Tottenham se impune la limită cu scorul de 1-0, după penalty-ul transformat de Harry Kane. Spurs va avea un mic avantaj la retur, dar Chelsea va beneficia de terenul propriu.

Min. 27 – Harry Kane a transformat penalty-ul pe care tot el l-a obținut.

UPDATE, ora 21:52 / Se știu echipele de start.


Tottenham doreşte să ajungă din nou în finala acestei competiţii, după ce a făcut-o în 2015, când a pierdut exact în faţa rivalei londoneze pe care o va avea şi acum în faţă. Chelsea era la al doilea mandat al lui Jose Mourinho şi acela a fost primul trofeu pentru antrenorul portughez alături de The Blues. Însă, în turul acestei ediţii de Premier League Tottenham a executat-o în calitate de gazdă, fără drept de apel, pe Chelsea, cu scorul de 3-1, după un adevărat iureş în primele 20 de minute, când a şi marcat două goluri.

Tottenham – Chelsea LIVE STREAM şi LIVE VIDEO pe FANATIK.RO

Meciul Tottenham – Chelseaare loc marţi, 8 ianuarie, de la ora 22:00, în prima manşă a semifinalei Cupei Ligii Angliei. Deşi se anunţă o partidă extrem de atractivă ea nu a fost preluată în România de nici un post TV. Puteţi fi totuşi la curent cu cele ce se petrec pe stadionul Wembley, accesând site-ul FANATIK.RO şi urmărind jocul în format LIVE VIDEO. Este a treia oară când cele două echipe se întâlnesc în semifinale de Cupa Ligii.

De altfel, antrenorul italian al lui Chelsea, Maurizio Sarri, elogiază jocul ofensiv al echipei pregătite de Mauricio Pochettino şi spune că acel meci a fost pierdut încă din minutul 16 şi speră ca echipa sa să fi înţeles că nu mai trebuie să le ofere spaţii de manevră celor de la Spurs, pentru că altfel istoria se va repeta, aceştia având o agresivitate fenomenală când se află în atac.

Cele mai importante absenţe sunt Moura, respectiv Loftus-Cheek

Mauricio Pochettino cere însă elevilor săi să uite de acel rezultat şi să fie foarte atenţi în acest prim meci al semifinalei, apreciind că şansele sunt chiar egale la calificare, 50 – 50. Pochettino vede în Chelsea un adversar inteligent, care sigur a tras învăţămintele din eşecul din campionat şi care va pregăti multe surprize pentru acest joc.

De la gazde vor lipsi, fiind accidentaţi, fundaşul belgian Vertoghen, Wanyama, Dier şi ultimul pe lista indisponibililor brazilianul Lucas Moura, după meciul din Cupa Angliei, de la Tranmere. Dembele ar putea părăsi pe Spurs în această iarnă, având o mega ofertă din China, de la Beijing Gouan. Chelsea l-a pierdut pe Loftus-Cheek, accidentat la spate, dar i-a recuperat pe Pedro, Willian şi Giroud. Nu ar fi imposibil ca Maurizio Sarri să îi acorde măcar o parte din a doua repriză atacantului Calum Hudson-Odoi, care s-a remarcat în victoria cu 2-0 din Cupa Angliei cu Nottingham Forest prin cele două pase decisive.

Arbitrează Michael Oliver, omul care a ucis pe Juventus la Madrid,  în Champions League

Cele două echipe s-au întâlnit de nouă ori în Cupa Ligii şi bilanţul este de patru succese Chelsea, două Tottenham şi două egaluri. Tottenham e o echipă care acordă multă importanţă competiţiei, fiind pentru a 15-a oară în semifinală, câştigând Cupa de patru ori, în timp ce Chelsea e la a şaptea semifinală, dar are un record deosebit, din celelalte şase semifinale de cinci ori a ajuns să joace cu trofeul pe masă şi l-a câştigat.

Tottenham - Chelsea Cupa Ligii. Ultimul meci direct a fost în campionat: 3-1 pentru Tottenham. Jucătorii de la Chelsea ies de pe teren cu capetele plecate
Tottenham – Chelsea Cupa Ligii. Ultimul meci direct a fost în campionat: 3-1 pentru Tottenham. Jucătorii de la Chelsea ies de pe teren cu capetele plecate

Arbitrul partidei este Michael Oliver, devenit celebru prin acel penalty cadou făcut lui Real Madrid în precedenta ediţie din Champions League, pe Santiago Bernabeu, în ultimul minut, penalty care a salvat echipa spaniolă de la eliminare şi a ajutat ca galacticii să cucerească a treia oară consecutiv Champions League. Atunci, disciplinatul Gigi Buffon şi-a ieşit din minţi şi a fost eliminat şi suspendat pentru mai multe meciuri. La pariuri cotele sunt foarte echilibrate. 2,55 are victoria lui Spurs, 2,85 cea a lui Chelsea şi 3,55 remiza. Şi şansă dublă 1X este foarte bună, 1,50.