Sport

Totul despre Elveția – România, în etapa 4 a grupei I din preliminariile EURO 2024. O româncă și un suporter elvețian au oferit imaginea serii

Meciul Elveția - România are loc luni, 19 iunie, de la ora 21:45 în grupa preliminară I a calificărilor pentru turneul final al EURO din anul 2024.
19.06.2023 | 22:22
Totul despre Elvetia  Romania in etapa 4 a grupei I din preliminariile EURO 2024 O romanca si un suporter elvetian au oferit imaginea serii
Fanii României, în tribunele din Lucerna. Sursa foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT
19-06-2023
19:27

O româncă și un suporter elvețian au oferit imaginea serii

O româncă și un suporter elvețian au oferit imaginea serii la Lucerna. Cei doi, soț și soție, au fost surprinși de camere sărutându-se, ambii fiind îmbrăcați în tricourile naționalelor lor de fotbal.

Cei doi aveau și câte un fular, dedicat special meciului dintre Elveția și România, pe care îl purtau în jurul gâtului. Imaginea s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, unde a acumulat multe aprecieri.

Imaginea cu cei doi soți care se sărutau în timpul meciului Elveția-România. Sursă foto: Captură/PrimaTV
Imaginea cu cei doi soți care se sărutau în timpul meciului Elveția-România. Sursă foto: Captură/PrimaTV
19-06-2023
19:12

Românii domină fondul sonor la Lucerna!

Românii domină fondul sonor pe stadionul din Lucerna. Sunt 1050 de fani români care cântă non-stop pe Swissporarena şi care asigură ambianţa, fanii elveţienilor fiind foarte liniştiţi. 

19-06-2023
16:03

La Lucerna se va folosi o minge Puma

La partida Elveția – România, din etapa a 4-a a preliminariilor pentru Euro 2024, nu se va folosi mingea oficială UEFA creată de cei de la Adidas, gazdele alegând una Puma.

Informația nu este una nouă pentru staff-ul ”tricolorilor”, de aceea la antrenamentul de sâmbătă, desfășurat la Priștina, au fost folosite aceste mingi, achiziționate special pentru această întâlnire. De asemenea, și duminică seară, la antrenamentul oficial, a fost folosită aceeași minge.

19-06-2023
14:14

Plouă în Elveția

Cu doar câteva ore înainte de începerea meciului Elveția – România, din etapa a 4-a a preliminariilor Euro 2024, la Lucerna a început să plouă.

Conform gsp.ro, vremea s-a stricat în orașul unde va avea loc partida, iar ploaia ar urma să țină până la miezul nopții. La Lucerna a plouat și dimineață, dar pentru o scurtă perioadă, în jurul prânzului, s-a oprit.

19-06-2023
11:39

Câți suporteri români sunt așteptați la Lucerna

În cadrul ședinței de securitate, organizatorii meciului Elveția – România au anunțat că pe „Swissporarena” din Lucerna sunt așteptați 1.050 de suporteri „tricolori”. Mai mult de jumătate (655) și-au achiziționat bilete online, în timp ce restul de suporteri au cumpărat tichete direct din Elveția, potrivit FRF.ro

Sursa menționată a precizat că ar putea fi vorba despre mii de bilete achiziționate de suporterii români. În cadrul aceleași ședințe, oficialii au anunțat că UEFA a catalogat partida ca fiind una cu grad ridicat de risc. 

Amenda pentru nerespectarea regulilor în incinta stadionului este de 1.000 de franci elvețieni, conform autorităților locale. „Îi apreciez pentru că vin mereu să ne susțină. Îi rog, totuși, să fie atenți. În septembrie ne așteaptă acasă două meciuri foarte importante și avem nevoie de sprijinul lor”, a declarat selecționerul Edi Iordănescu. 

19-06-2023
08:28

„Tricolorii” vor juca într-un echipament galben complet la meciul cu Elveția

La ședința tehnică dinaintea partidei Elveția – România de luni seara, s-au stabilit și tricourile în care vor evolua jucătorii celor două formații.

Ca și la Pristina, împotriva Kosovo, elevii lui Edi Iordănescu vor fi îmbrăcați complet în galben, în timp ce jucătorii elvețieni vor juca în roșu complet.

19-06-2023
07:19

CEi 24 de jucători reținuți în lot de Edi Iordănescu pentru meciul Elveția - România

Conform UEFA, selecționerul Edi Iordănescu i-a ales pe cei 23 de jucători cu care va aborda meciul cu Elveția, care se va juca luni seara, de la ora 21:45, pe stadionul „Swissporarena” din Lucerna. Din cauza accidentărilor, nu au prins lotul Mario Camora, Raul Opruț și Andrei Rațiu, dar au fost trecuți pe listă Vladimir Screciu, Valentin Țicu și Adrian Rus. În schimb, Louis Munteanu va privi și de data aceasta partida din tribună, așa cum s-a întâmplat și la Pristina.

Portari: 1. Ștefan Târnovanu, 12. Horațiu Moldovan, 16. Marian Aioani;

Fundași: 2. Valentin Țicu, 3. Radu Drăgușin, 4. Cristian Manea, 5. Ionuț Nedelcearu, 15. Andrei Burcă, 17. Adrian Rus, 22. Vladimir Screciu;

Mijlocași: 6. Tudor Băluță, 8. Alexandru Cicâldău, 10. Nicolae Stanciu, 11. Ianis Hagi, 13. Valentin Mihăilă, 14. Marius Marin, 18. Darius Olaru, 19. Florinel Coman, 20. Dennis Man, 21. Olimpiu Moruțan, 23. Deian Sorescu;

Atacanți: 7. Denis Alibec, 9. George Pușcaș.

18-06-2023
19:45

"Tricolorii" au făcut antrenamentul oficial înaintea meciului!

“Tricolorii” au ajuns în cursul zilei de duminică la Lucerna, iar pe seară au avut antrenamentul oficial programat pe Swissporarena, stadion care va găzdui meciul Elveţia – România, luni, de la ora 21:45. 

Antrenamentul oficial al României în Elveţia. Sursa: FRF.RO
Antrenamentul oficial al României în Elveţia. Sursa: FRF.RO
18-06-2023
09:57

România a plecat spre Lucerna

România a remizat cu Kosovo, scor 0-0, pe un teren extrem de greu la Priștina. Jucătorii care au fost titulari în meciul împotriva kosovarilor au efectuat un antrenament de refacere în sală și au mers la piscină.

Restul lotului s-a pregătit pe gazon, unde a efectuat un antrenament de pregătire în vederea meciului cu Elveția, luni, 19 iunie, ora 21:45.

 

„Tricolorii” și-au făcut bagajele și au plecat spre Zurich, de unde va continua călătoria către Lucerna, locul unde România o înfruntă pe Elveția. 

Elveția România

17-06-2023
21:04

Valentin Ţicu, convocat de urgenţă pentru meciul cu Elveţia! Trei fundaşi laterali au probleme

Edi Iordănescu l-a convocat de urgenţă pentru meciul cu Elveţia pe Valentin Ţicu. Fundaşul de bandă al Petrolului este în premieră la echipa mare. El a fost în cantonament la Mogoşoaia cu naţionala de tineret pentru Euro U-21. 

Trei fundaşi laterali acuză probleme medicale. Andrei Rațiu, Mario Camora și Raul Opruț au şanse minime să fie recuperaţi pentru meciul cu Elveţia, iar Edi Iordănescu l-a chemat de urgenţă pe Ţicu. El se va alătura lotului de la echipa mare la Zurich, acolo unde “tricolorii” vor ajunge duminică, la prânz. 

Valentin Ţicu, convocat de urgenţă la naţionala mare. Sursa: sportpictures.eu
Valentin Ţicu, convocat de urgenţă la naţionala mare. Sursa: sportpictures.eu
17-06-2023
19:34

"Tricolorii", antrenament de refacere la Priştina!

Naţionala României va pleca duminică în Elveţia. Sâmbătă seara, “tricolorii” au făcut refacere la hotel, în cazul jucătorilor care au evoluat mai mult cu Kosovo, sau pe teren, cei care au evoluat mai puţin sau deloc. Meciul Elveţia – România va avea loc luni, de la ora 21:45.

Antrenamentul de refacere al
Antrenamentul de refacere al “tricolorilor” în Kosovo. Sursa: FRF.ro
17-06-2023
16:36

Nicu Stanciu a rămas fără antrenor la echipa de club!

Nicolae Stanciu a primit o veste neaşteptată după remiza cu Kosovo, scor 0-0. Căpitanul naţionalei României a rămas fără antrenor la echipa de club. Pedro Morilla a fost dat afară de la Wuhan Three Towns, după ce echipa sa ocupă doar locul 8 în clasament. Morilla a reuşit să câştige titlul în stagiunea precedentă, dar asta nu a contat în decizia şefilor. 

17-06-2023
10:32

Murat Yakin schimbă foaia pentru duelul cu România

Elveția a câștigat la limită duelul din deplasare cu Andorra, scor 2-1 în a treia etapă din preliminariile Euro 2024. Pentru liderul grupei urmează confruntarea cu România de pe teren propriu. 

Murat Yakin a declarat că partida împotriva „tricolorilor” va fi abordată diferit. Selecționerul Elveției a mărturisit că jucătorii săi vor fi pregătiți pentru întâlnirea de la Lucerna. 

„Da, va fi un meci diferit (faţă de cel cu Andorra – n. r.). Mai ales pe plan defensiv. Noi am arătat deja ce ştim să facem. Unele lucruri trebuie îmbunătăţite, asta e clar. Dar vom fi pregătiţi. Andorra a marcat la singura sa ocazie… Din fericire, am reuşit să ţinem de rezultat!

Speram să aduc un nou elan odată cu schimbările efectuate după o oră de joc. Din păcate asta nu s-a întâmplat. Nu au reuşit cu adevărat să combine (n.r. Andi Zeqiri, Renato Steffen şi Steven Zuber).

Dar nu trebuie să uităm că adversarul ştie să se apere. Şi că noi am făcut o primă repriză cu adevărat bună.

Chiar dacă uneori ne-a lipsit răbdarea, cred că a fost o seară bună pentru noi, cu acest al treilea succes în trei meciuri”, a declarat Murat Yakin. 

17-06-2023
09:20

Daniele Orsato va arbitra Elveția - România

După remiza cu Kosovo, pentru România urmează duelul cu Elveția, care va avea loc luni, 19 iunie, de la ora 21:45: „Tricolorii” joacă ultimul meci al lunii, în deplasare, la Lucerna. 

UEFA a anunțat brigada de arbitri care va conduce meciul „tricolorilor” cu liderul grupei. „Centralul” italian Daniele Orsato va arbitra la centru Elveția – România.

Italianul va fi ajutat de la margine de către asistenții Ciro Carbone şi Alessandrro Giallatini. Al patrulea oficial a fost delegat Andrea Colombo. 

Daniele Orsato este unul dintre cei mai apreciați arbitri din fotbalul european. Italianul a fost la centru la finala Ligii Campionilor 2020 dintre PSG și Bayern Munchen. 

După bătălia de la Priștina cu foarte ambițioșii jucători al naționalei Kosovo nu este foarte mult timp de recuperare pentru tricolori, pentru că luni, 19 iunie, de la ora 21:45, la Lucerna, echipa României va susține testul cu cel mai dur adversar din grupa I a preliminariilor EURO 2024, principal favorit la locul 1, reprezentativa Elveției. Este jocul care ne va arăta clar la cel nivel ne aflăm la acest moment în comparație cu una dintre echipele naționale nu de top, dar din rândul celor constant bune și mereu prezente la turnee finale de CM sau EURO.

Tricolorii nu scapă de ploaie în Elveția

În Kosovo echipa pregătită de selecționerul Edi Iordănescu a avut un inamic în plus, vremea, cea care a condus la nedorita situație ca gazonul de pe stadionul din Priștina să aibă mult de suferit în urma ploii torențiale căzute joi seară, cu mai puțin de 24 de ore înaintea partidei, gazonul arătând de-a dreptul deplorabil, după acea dezlănțuire a stihiilor naturii.

ADVERTISEMENT

Veștile proaste par însă a continua pentru tricolori. Pentru că exact luni, 19 iunie, după câteva zile plăcute vremea se va schimba brusc și în Țara Cantoanelor iar la Lucerna, deși pe parcursul zilei este estimată o temperatură ridicată, în jur de 31 grade, iar la ora jocului ar putea fi în continuare destul de mare, în jur de 27 de grade, ploile vor însoți naționala României și pe pământ elvețian iar dacă va fi atât de cald nu este de loc exclus să aibă din nou parte de precipitații cu viteză și cu descărcări electrice.

Edi Iordănescu, mulţumit de caracterul jucătorilor în Kosovo în ziua în care a împlinit 45 de ani

A fist ziua de naştere a selecţionerului Edi Iordînescu chiar în focul luptei pe orezăria care a servit drept gazon la Prishtina. Selecţionerul este mulţumit de caracterul, de dârzenia cu care s-au bătut tricolorii şi spune că a contat foarte mult calitatea sprafeţei de joc, motiv pentru care a trebuit să îl schimbe pe Camora din prima repriză, accidentat şi să facă modificări în a doua parte mult mai repede decât ar fi intenţionat în mod normal.

ADVERTISEMENT

„Am vrut să avem mingea, însă ce s-a întâmplat de când am ajuns aici, furtuna de ieri de la antrenament, condițiile de joc.Am schimbat 3 jucători pentru a ne adapta la condițiile de joc. Parcă e un blestem la fundașii stânga, avem probleme mari. Nu e ușor să pierzi un jucător în prima repriză, ne-a dat peste cap, a trebuit să improvizez. Dar toți jucătorii care au intrat au dat tot ce au avut mai bun”.

Fundasul stânga, bătaia de cap cea mai mare pentru meciul de la Lucerna

Urmează partida cucea mai puternică echipă din grupă, la Lucerna, împotriva Elveţiei. Un meci infinit mai greu în special pentru calitatea individuală a adversarilor şi, mai ales a celor din compartimentul median şi din atac. Marea dilemă pentru selecţioner devine postul de fundaş stânga.

ADVERTISEMENT

Veteranul Mario Camora, cel mai experimentatr jucător dintre cei convocaţi, iese din schemă după accidentarea din Kosovo. Deian Sorescu a avut multe momente când s-a văzut că nu e în largul lui ca fundaş stânga, fiind frecent depăşit, dar, în schimb, a tras cele mai periculoase şuturi ale noaste pe poarta kosovarilor. Mai este Raul Opruţ de la Hermannstadt, dar parcă este foarte riscant.

Acasă la ei a fost doar dezastrul de la Zurich din 1967

Dacă privim lucrurile prin prisma istoricului confruntărilor directe cu siguranță că dracul nu ar mai fi atât de negru, pentru că există un echilibru foarte pronunțat. Concret, există un total de 13 partide dintre care cinci au revenit elvețienilor, patru au fost adjudecate de tricolori și alte patru s-au terminat la pace, fără învingător. Elveția a marcat 19 goluri iar România 17, cea mai mare diferență înregistrată fiind acel 1-7 de la Zurich, pe 24 mai 1967, tot în preliminarii de campionat european, care pe atunci avea cu totul altă formuă de disputare a fazei finale, după cea a grupelor.

ADVERTISEMENT

Am deschis fila celor 13 partide cu meciul din 29 octombrie 1933 din campania pentru CM din Italia 1934 cu un rezultat de egaslitate, 2-2. Doar două meciuri au avut caracter amical, restul oficiale, dintre care 5 în preliminarii sau turnee finale de EURO și 6 de preliminarii sau turnee finale de CM. Ultima confruntare a avut loc în grupa de la turneul final al EURO 2016, în Franța și s-a încheiat la egalitate, 1-1. Pe pământ elvețian, în afară de acel rușinos 1-7 cei din Țara Cantoanelor nu ne-au mai învins niciodată în meco oficial, tricolorii câștigând cu 1-0 în 1969, în preliminariile CM 1970 și făcând egal în 1981, tot în preliminarii de CM.

ADVERTISEMENT